НАЧАЛО Други

Сривът на екосистемата на Terra може да е била вътрешна работа

юни 15, 2022 11:17 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сривът на екосистемата на Terra може да е била вътрешна работа

Портфейлът, идентифициран като “атакуващ” за генерирането на транзакция, която е довела до срива на алгоритмичната стабилна монета Terra, всъщност е бил поддържан от Terraform Labs на До Куон.

Следователно това показва, че сривът на екосистемата Terra (LUNA), довел до загуби за инвеститорите в размер на десетки милиарди долари, е бил предизвикан от действия, предприети вътре във фирмата. Това гласи ново изследване, разкрито от компанията за блокчейн сигурност Uppsala Security и CoinDesk Korea, публикувано на 14-ти юни.


Южнокорейските прокурори също така потвърдиха, че информацията разкрива, че нападателите, които са ударили Terra, не са били китове от Уолстрийт, а по-скоро портфейлите и вътрешното поведение, управлявани от самата Terraform Labs, която в момента се разследва. 


Използвайки инструменти за блокчейн криминалистика, Uppsala Security и CoinDesk Korea проучват причината за срива на проекта Terra на 7-ми май в продължение на около месец. Портфейлът (0x8d47f08ebc5554504742f547eb721a43d4947d0a), наричан за удобство “Портфейл А”, беше отбелязан като портфейл на атакуващ от множество изследователски фирми.


Сривът на екосистемата на Terra


Портфейлът A, изграден върху блокчейна на Етериум, е създаден на 7-ми май в 16:32 ч. по координираното универсално време (UTC). 


На същия ден се провали опитът за депегиране на валутата UST, която трябваше да бъде обвързана с долара. Около 21:44 ч. на същия ден Terraform Labs изтегли приблизително 150 милиона UST, което се равнява на приблизително 150 милиона USD, от DeFi услугата Curve. 


Това действие гарантира, че блокчейнът на Terra е запазил своята ликвидност. Във връзка с тази тема главният изпълнителен директор Куон До-Хьон заяви: 


“Причината за изваждането на UST на стойност $150 млн. от Curve е да се осигури по-стабилна ликвидност на UST.”


Същия ден, в 21:57 ч., портфейл А обменя 85 милиона UST за Curve – друга стабилна монета. Портфейл А генерира мащабна транзакция с UST в рамките на 13 минути, след като Terraform Labs временно премахна ликвидността на UST от Curve.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Още една алгоритмична стабилна монета загуби доларовата си фиксация

След това портфейл А предаде USDC на Coinbase, най-голямата северноамериканска борса за виртуални активи, след като обмени UST. Преди и след тази транзакция значително количество UST беше пуснато в множество борси по целия свят, което ускори загубата на фиксацията.


В резултат на това портфейл А беше идентифициран като портфейл на нападателя от различни фирми за блокчейн изследвания по целия свят. Някои хора спекулираха, че този портфейл принадлежи на финансова фирма от Уолстрийт, която иска да срине Terra.

Вижте пълния доклад на английски език тук.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене

МВФ предупреждава Африка за рисковете от криптовалутите

Африка получи предупреждение от Международния валутен фонд (МВФ) за рисковете, които крие бързото приемане на крипто, изтъквайки, че само една четвърт от държавите в Субсахарска Африка са регламентирали официално криптовалутите.

ноември 26, 2022 17:03 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Binance събра $2 милиарда за спасителния фонд за индустрията

Binance се ангажира да предостави $2 милиарда на обявения наскоро спасителен фонд за крипто индустрията. 

ноември 26, 2022 12:51 1 мин. четене