НАЧАЛО Крипто Крими

SEC започва разследване на срива на Terra (LUNA)

юни 10, 2022 8:18 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC започва разследване на срива на Terra (LUNA)

Според Bloomberg Комисията по ценни книжа и борси на САЩ е започнала разследване на сривът на Terra.

Надзорният орган работи, за да установи дали Terraform Labs, разработчикът на проваления блокчейн, е нарушил федералните правила за защита на инвеститорите.   

Terraform Labs не знае за разследване на криптовалутата LUNA на Terra. В сряда съоснователят на Terra До Куон загуби обжалване за блокиране на призовките на агенцията във връзка с друго текущо разследване на Mirror Protocol. Комисията по ценни книжа и борси (SEC) връчи призовките на Куон точно по време на конференция за криптовалути през ноември миналата година. 

SEC разследваше дали Mirror Protocol, който позволява издаването на синтетични активи, представляващи акции на големи компании, нарушава законите за ценните книжа. Противоречивият основател реши да съди агенцията, обвинявайки я, че е нарушила собствените си правила, като е връчила неправомерно призовката. Той също така твърди, че юрисдикцията на агенцията е ограничена, тъй като Terraform Labs е регистрирана в Южна Корея.

Въпреки това Апелативният съд за Втори окръг постанови, че призовките на SEC са валидни. Следователно Terraform Labs трябва да сътрудничи на регулатора.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Cardano ще стигне $10 по-скоро от очакваното, твърди Дан Гамбардело

Няколко текущи разследвания на Комисията по ценните книжа и борси се прибавят към множеството правни проблеми, пред които са изправени Terraform Labs и До Куон.

Южнокорейските власти също са се насочили към проваления криптопроект. Местната полиция разследва твърдения за присвояване срещу неназован служител.

Междувременно съоснователят на Terraform Labs Даниел Шин отхвърли нарастващите обвинения в измама, заявявайки, че компанията никога не е имала намерение да измами потребителите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Канадска криптоборса претърпя пробив на сигурността

Канадската крипто борса Coinsquare наскоро претърпя нарушение на сигурността на данните. Това е първата борса, която получи регистрация от Регулаторната организация на инвестиционната индустрия на Канада (IIROC). 

ноември 29, 2022 15:08 1 мин. четене

Крипто общността пита – защо Сам Банкман-Фрийд не е в затвора?

Въпреки срива на криптоборсата FTX, основателят ще говори на New York Times dealbook срещата, където билетите се продават за $2,000.

ноември 28, 2022 10:15 1 мин. четене

Поредните шокиращи разкрития за FTX – $84 милиона прехвърлени на малка банка

Разследващите правят шокиращо откритие в молбата за обявяване в несъстоятелност на Сам Банкман-Фрийд, тъй като фалита на FTX разкрива странна връзка между FTX, Alameda Research, емитента на стабилни монети Tether и банка, известна като Farmington State Bank.

ноември 27, 2022 16:28 1 мин. четене

Съдят Nexo за предполагаемо блокиране на $126 милиона през 2020-2021 г.

Ищците твърдят, че Nexo е замразила сметките им през 2020-21 г., след като те са поискали да изтеглят активите си от платформата.

ноември 24, 2022 15:02 1 мин. четене