НАЧАЛО Биткойн

Над 35 милиона адреса държат поне $1 в Биткойн (BTC)

август 28, 2022 11:57 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Над 35 милиона адреса държат поне $1 в Биткойн (BTC)

Привържениците на криптовалутите настояват за по-широко приемане на Биткойн (BTC), тъй като се стремят активът да се интегрира в основната финансова система.

Въпреки многобройните предизвикателства, като например волатилността на пазара, изглежда, че има напредък в броя на хората, които взаимодействат с Биткойн.

Към 26 август около 35,257,206 адреса притежават Биткойн на стойност поне $1, според статистиката на BitInfoCharts.com.

По-специално, това се равнява на около 0.4% от световното население, което означава, че всеки 226-и човек в света потенциално притежава поне $1 в Биткойн (BTC) въз основа на текущото световно население от 7.971 милиарда души към момента на писане на статията.

Струва си да се отбележи, че в някои случаи едно лице може да притежава повече от един Биткойн адрес. Например, един инвеститор може да има адрес към повече от един портфейл.

Защо хората купуват Биткойн?

Забележително е, че поддръжниците на криптовалутите настояват за масово приемане, като се позовават на многобройните предимства на Биткойн пред конвенционалните фиатни валути, като например лесното извършване на трансакции и икономичния, и по-бърз трансфер на пари. Въпреки това активът все още се бори с всеобщото приемане.

Може да се предположи, че притежателите на портфейли с над $1 са инвеститори на дребно, които съставляват по-голямата част от крипто пазара. Забележително е, че напливът на инвеститори на дребно е отчасти обусловен от FOMO (страх от пропускане на възможност), наред с опитите да се изпробва търговията с криптовалути.

В същото време поради относително скъпия характер на една единица Биткойн притежаването на $1 от актива следователно е по-достъпно за мнозинството.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 72% от руснаците не са купували Биткойн (BTC)


Освен това поддръжниците твърдят, че разпространението на Биткойн вероятно ще стимулира финансовото приобщаване сред слабо представените групи от населението. Притежаването на такова малко количество Биткойн може да се отдаде и на приемането на актива като законно платежно средство от Салвадор. Броят им може да нарасне още повече, като се има предвид, че и други южноамерикански държави се очаква да последват примера им.

Намаляване на броя на Биткойн китовете

На други места настоящото разпределение на собствеността може да се разглежда като окуражаващо, тъй като секторът критикува концентрацията на китове, които разколебават пазарните цени. Въпреки това, малкият брой на големите притежатели на Биткойн все още предлага перспектива, че пазарът все още е в ранните моменти на приемане.

От друга страна, процентът на притежателите на Биткойн все още е изправен пред предизвикателства като липса на разбиране, волатилност и несигурност от регулаторна гледна точка. Тези елементи се посочват като критични фактори за това, че някои хора остават настрана.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC) напуска борсите – какво означава това?

Близо 78% от общото предлагане на Биткойн в обращение е неликвидно, според данни на Glassnode, като по-малко от 22% от всички добити BTC сменят собствениците си.

декември 2, 2022 7:09 1 мин. четене

Защо да изберем Етериум пред Биткойн – Д. Гохщайн

Основателят на Gokhshtein Media, Дейвид Гохщайн каза, че в момента би избрал Етериум (ETH) пред Биткойн (BTC) само поради възвръщаемостта.

декември 2, 2022 6:04 1 мин. четене

Биткойн и Етериум: Трейдър, предвидил мечия пазар от 2018, дава прогноза

Крипто стратегът, който прогнозира мечия пазар през 2018 г., твърди, че двата най-големи криптоактива се подготвят за периоди на възход.

декември 1, 2022 7:27 1 мин. четене

ЕЦБ: Биткойн е на път към ирелевантност

Представители на Европейската централна банка (ЕЦБ) отправиха остри (и неоснователни) критики към Биткойн (BTC).

декември 1, 2022 6:09 1 мин. четене