НАЧАЛО Биткойн

Ще има абсолютен срив на крипто пазара – Х. Дент

август 25, 2022 14:53 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще има абсолютен срив на крипто пазара – Х. Дент

При продължаващата нестабилност на крипто пазара съществува несигурност по отношение на бъдещето на сектора.

Няколко анализатори твърдят, че сривът през 2022 г. е очакван, като го определят като част от траекторията на растеж. 

Икономистът и основател на HS Dent Publishing, Хари Дент, твърди, че крипто е „следващото голямо нещо„. Той обаче предупреждава, че растежът на пазара ще отрази дот-ком балона, при който акции като Amazon се сринаха, преди да се покачат до рекордни стойности. Дент направи тези коментари по време на участието си в „Rich Dad Radio Show“ на 24 август. 

Според Дент сривът на Биткойн може да се тълкува от мнозина като край на крипто пазара, но икономистът подчерта, че това няма да се случи. 

Аз сравнявам криптовалутите, Биткойн точно като Amazon, с новите дот-ком търговци на дребно, които бяха навсякъде в последната част на балона през 90-те години на миналия век и бяха олицетворение на това. Amazon водеше този балон и се срина с 95%… преди да стигне до $3,500 при следващия бум.

Освен това Дент сподели как е навлязъл в криптовалутите, след като първоначално не е успял да разбере концепцията. Икономистът заяви: 

Самият аз не го разбирах, докато на собствената ми конференция един човек не определи крипто като дигитализация на всички финансови активи и пари. […]

И си казах: О, това е голяма работа. Това е следващото голямо нещо.

На криптопазарите се намират хиляди криптовалути и има общ консенсус, че след като секторът узрее, утвърдени активи като биткойн ще изпъкнат, подобно на Amazon и dot-com компаниите. В същото време съществува убеждението, че криптовалутите без полезност ще бъдат заличени.

По-рано Дент каза, че през 2022 г. ще има исторически пазарен срив на фона на нарастващата инфлация и мерките на Федералния резерв за свиване, характеризиращи се с повишаване на лихвените проценти. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво е ISO 20022 и защо има значение?


Той обаче изтъкна, че сривът не се нуждае от повод, точно както спукването на технологичния балон през 2000 г., което се случи в среда без рецесия и икономическо забавяне. 

Интересното е, че икономистът също така отбеляза, че Биткойн ще бъде най-засегнатият актив, като прогнозира, че криптовалутата ще се коригира до около $7,000. 

Струва си да се спомене, че Биткойн и пазарите на акции изпитват трудности през 2022 г., като водещата криптовалута се бори да се задържи над нивото от $20,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC) напуска борсите – какво означава това?

Близо 78% от общото предлагане на Биткойн в обращение е неликвидно, според данни на Glassnode, като по-малко от 22% от всички добити BTC сменят собствениците си.

декември 2, 2022 7:09 1 мин. четене

Защо да изберем Етериум пред Биткойн – Д. Гохщайн

Основателят на Gokhshtein Media, Дейвид Гохщайн каза, че в момента би избрал Етериум (ETH) пред Биткойн (BTC) само поради възвръщаемостта.

декември 2, 2022 6:04 1 мин. четене

Твърде късно ли е да си купите Shiba Inu?

Твърде късно ли е да купите Shiba Inu? Тази статия ще се опита да даде отговор на този въпрос.

декември 1, 2022 16:19 1 мин. четене

Цена на Solana: Панически разпродажби или краят на криптовалутата?

Цената на Solana беше една от най-засегнатите от срива на крипто борсата FTX. Пазарната стойност на токена изпита внезапен спад от $37.2 до $13 в началото на ноември. След този спад актива се търгуваше в диапазон, разкривайки бичи модел.

декември 1, 2022 13:24 1 мин. четене