НАЧАЛО Други

Vauld няма да приеме предложението на Nexo

януари 7, 2023 14:12 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Vauld няма да приеме предложението на Nexo

Според информация от 5 януари компанията за крипто кредитиране Vauld е отхвърлила офертата за придобиване от своя конкурент Nexo.

В частно писмо съоснователят и главен изпълнителен директор на Vauld Даршан Батиджа съобщи на Nexo, че компанията му ще отхвърли окончателното тяхното предложение.

Причините на Vauld

Vauld заяви, че Nexo не е предоставила оценка на своята платежоспособност. Също така компанията изрази загриженост за това как предприятието ще се справи с клиентите на Vauld, базирани в САЩ, тъй като през декември Nexo заяви, че ще спре да обслужва жителите на страната. Vauld заключи, че ревизираните предложения не са успели да гарантират нито един от двата въпроса.

В писмото Батиджа каза:

Взехме под внимание условията на окончателното предложение на Nexo и се консултирахме допълнително с [комитета на кредиторите] и единодушно не приемаме вашето предложение в този му вид.

Предложението за придобиване от страна на Nexo се разглежда от юли миналата година. Vauld беше една от няколкото компании, които подадоха молба за обявяване в несъстоятелност миналото лято след фалита на Celsius. Именно това тогава накара компанията да се обърне към Nexo за помощ.

Предложенията на Nexo

През следващите месеци обаче планираната сделка срещна пречки и Nexo многократно ревизира предложението си. Само няколко часа преди съобщенията за окончателния отказ на Vauld на 5 януари, Nexo публикува отворено писмо, съдържащо окончателна оферта за Vauld.

Nexo нарече това предложение най-добрият възможен и единственият път напред. Според окончателната оферта Nexo искаше да придобие клиентската база на Vauld, криптоактивите на компанията, тези на нейните клиенти, паричните ѝ средства и други активи и пасиви.

Сделката щеше да включи клиентите на Vauld като „нови клиенти на Nexo„. Тя също така щеше да прехвърли дължимите салда в сметки, наречени „Нови сметки Nexo„.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Най-големият растеж тепърва предстои


Nexo допълнително заяви, че планира да приложи клауза за разтрогване на договора, която ще принуди Vauld да плати $20 милиона. Въпреки че двете компании първоначално подписаха 60-дневно споразумение за ексклузивност, по-късно това споразумение беше удължено с още 30 дни до октомври 2022 г. Не е ясно дали компаниите са удължили споразумението още повече или Nexo смята, че Vauld го е нарушила по-рано.

Край на сделката

Миналия месец информацията беше противоречива относно това дали Nexo и Vauld ще продължат с планираната сделка. Докато бе заявено, че преговорите са се провалили, Nexo намекна, че все още желае да продължи преговорите и да представи преработено предложение.

Развитието на събитията от тази седмица сложи край на конфликта и изглежда, че Vauld вместо това ще работи с фонд мениджър. Според информацията предприятието дължи повече от $400 милиона на своите клиенти въз основа на цените на криптовалутите при срива си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене

Роджър Вер дължи $20 милиона на Genesis

Роджър Вер обвинен в неизпълнението на задължения към Genesis в размер на $20 милиона.

януари 27, 2023 9:59 2 мин. четене