НАЧАЛО Други

Nexo с ново предложение към кредиторите на Vauld

декември 28, 2022 13:34 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Nexo с ново предложение към кредиторите на Vauld

Малко след като вчера основателят и главен изпълнителен директор на Vauld Даршан Батиджа изпрати имейл до кредиторите на фирмата, в който се казва, че потенциалната сделка с Nexo е отменена, Nexo изпрати отворено писмо до кредиторите на Vauld, в което заявява, че сделката все още не е приключила.

Отвореното писмо включва окончателното предложение на Nexo към Vauld с някои промени от предишното, направено в началото на този месец. В него също така се твърди, че финансовият съветник на Vauld, Kroll, е представил невярно и е манипулирал предишното предложение на Nexo, когато то е било представено на кредиторите на Vauld.

Условията на сделката на Nexo, съдържащи се в презентацията, представена на заседанието на Комитета на кредиторите на 10 октомври 2022 г., не са предоставени от Nexo, а по-скоро са сглобени от Kroll без предварителното знание на Nexo„, се казва в писмото.

Във вчерашния имейл на Батиджа се отбелязва, че Vauld планира да избере варианта за управление на фондове за своето преструктуриране, като се има предвид, че потенциалната сделка с Nexo е пропаднала. Батиджа заяви, че Vauld е идентифицирала шест потенциални кандидати за управители на фондове и в момента финализира сделка с един от тях.

В отвореното си писмо Nexo твърди, че вариантът за управление на фондове не е добър за кредиторите.

Окончателното предложение на Nexo е малко по-различно от предишното, представено по-рано този месец, което Кооперативният съвет на Vauld отхвърли, според имейла на Батиджа. Сега Nexo вярва, че окончателното предложение ще бъде прието от Кооперативния съвет.

Основната промяна в окончателното предложение се отнася до тегленията. По-конкретно, тя се отнася до ключовите показатели за ефективност, свързани с тегленията. Преди това имаше изискване за оборот от поне 2х от салдото по сметката или минимален търговски оборот от $10,000, за да се изтеглят средства. Сега тези ключови показатели за ефективност са променени на оборот от поне 5х от салдото по сметката и без минимален оборот в абсолютно изражение.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 17 крипто личности загубили милиарди долари през 2022 г.


Освен това от кредиторите на Vauld преди се изискваше да обменят поне 20% от общия баланс по сметката в токени на Nexo и да го заключат във фиксиран срочен депозит от минимум $1,000 за поне 12 месеца. Сега няма минимален размер на депозита в абсолютно изражение според окончателното предложение. Повечето други условия на двете предложения остават непроменени.

Vauld има срок до 20 януари, за да реши финансовите си проблеми, след като миналия месец получи още едно удължаване на срока за кредитна защита. Фирмата обаче е подала молба за още едно удължаване. Изслушването за удължаване на мораториума е насрочено за 17 януари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

DCG продава акции с цел да подпомогне Genesis

Digital Currency Group (DCG) започна да продава дялове в няколко инвестиционни инструмента, управлявани от нейното дъщерно дружество и мениджър на дигитални активи Grayscale и то с голяма отстъпка.

февруари 7, 2023 14:15 2 мин. четене

Genesis предлага кредиторите ѝ да получат поне 80% от средствата си

Новият план за преструктуриране на Genesis, предложен от компанията, Digital Currency Group (DCG) и кредиторите, предвижда кредиторите да получат обратно поне 80% от средствата си.

февруари 7, 2023 13:24 2 мин. четене

Потенциални купувачи проявяват интерес към Hodlnaut

Популярната компания за кредитиране на криптовалути Hodlnaut преговаря за продажбата на своя бизнес и други активи с няколко потенциални инвеститори.

февруари 7, 2023 9:03 2 мин. четене

Andreessen Horowitz (a16z) против предложението за внедряване на Uniswap v3 в BNB Chain

Фирмата за рисков капитал Andreessen Horowitz (a16z) гласува против окончателното предложение за внедряване на последната итерация на Uniswap, Uniswap v3, в Binance Smart Chain (BNB) с помощта на моста Wormhole.

февруари 6, 2023 23:00 2 мин. четене