НАЧАЛО Други

Защо Nexo изтегля бизнеса си от САЩ?

декември 6, 2022 17:50 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защо Nexo изтегля бизнеса си от САЩ?

Nexo, една от водещите институции за криптокредитиране в сектора на дигиталното финансиране, обяви, че е решила да спре услугите си в САЩ, след като регулаторните органи не успяват да изяснят правната ситуация с блокчейн бизнеса.

Основаният през 2018 г. швейцарски криптозаемодател изрази това, което може да се опише само като негово разочарование, след като в продължение на 18 дълги месеца участваше в поредица от преговори с щатските и федералните регулатори.

Компанията заяви на 5 декември:

Днес обявяваме със съжаление […], че Nexo ще прекрати постепенно и организирано своите продукти и услуги в Съединените щати през следващите месеци.

В рамките на преговорите, продължили повече от година и половина, фирмата заяви, че е направила това, което е било поискано от нея, като е предоставила важна информация и е въвела промени в дейността си, за да отговори на опасенията на регулаторните органи.

В официалния си блог Nexo заявиха:

За съжаление сега ни е ясно, че въпреки реториката за обратното, САЩ отказват да предоставят път напред за създаване на условия за блокчейн бизнеса и ние не можем да дадем на нашите клиенти увереност, че регулаторите са фокусирани върху техните интереси.

Nexo адресира предполагаемите нарушения

Още през септември Nexo беше обвинена, че е нарушила закона, като е спечелила доверието на инвеститорите с фалшивите си твърдения, че е лицензирана и регистрирана платформа.

Нещо повече, общо осем щата, а именно Калифорния, Кентъки, Ню Йорк, Мериленд, Оклахома, Южна Каролина, Вашингтон и Върмонт, колективно пристъпиха към завеждане на съдебен иск срещу Nexo за предполагаемо предлагане на сметки с доходи от лихви с използването на нерегистрирани ценни книжа.

Компанията заяви, че е взела отношение по този въпрос като е преустановила регистрацията на нови сметки в САЩ за своя “Earn Interest Product” и е отписала някои от клиентите си от щатите Върмонт и Ню Йорк само за да покаже сътрудничеството си с регулаторните органи. Проблемът остава, че платформата е предлагала тези услуги за период, в който не е разполагал с лиценз.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Виталик Бутерин: Фокусирайте се върху технологията, а не върху цените


От Nexo твърдят, че регулаторите изглежда не са на една и съща страница, тъй като продължават да заемат позиции, които не се разбират с останалите, създавайки среда, която вече не е здравословна за ефективното функциониране на бизнеса.

Nexo се разширява в Италия

Въпреки че изпитва затруднения в работата си след неотдавнашния развой на събитията в САЩ, Nexo продължава да разширява обхвата си, като този път предлага своите продукти, свързани с крипто, в Италия.

Още на 28 октомври компанията се регистрира в италианския регулаторен орган Organismo Agenti e Mediatori (OAM), за да получи разрешение да обслужва клиенти, които пребивават в страната.

С OAM регистрацията си Nexo се съгласява да се подчинява на националните изисквания за борба с пране на пари, както и останалите компании, които вече са си осигурили необходимите разрешителни за извършване на дейност на територията на страната. Списъкът включва фирми като Gemini, Binance, Coinbase и Coinify.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Kraken стартира нова услуга за търговия с акции

Съобщава се, че през 2024 г. борсата за криптовалути Kraken ще представи нова услуга за търговия с акции.

септември 28, 2023 13:00 2 мин. четене

Големият проблем, пред който е изправен фондовия пазар

На Уолстрийт се очаква намаляване на прогнозите за корпоративните печалби, което от своя страна може да се отрази на пазара на акции.

септември 28, 2023 11:00 2 мин. четене

Най-голямата заплаха за световната икономика според JPMorgan

В неотдавнашно интервю Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase, изрази загриженост относно готовността на световната икономика за потенциален сценарий на повишаване на основните лихвени проценти на Федералния резерв до 7%.

септември 28, 2023 10:00 2 мин. четене

Илон Мъск и глобалното влияние на един от най-ценните кадри на САЩ

Много бизнес лидери изживяват целия си живот, без да участват в международни инциденти. Илон Мъск обаче се оказа в центъра на два такива инцидента само за този месец.

септември 28, 2023 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.