НАЧАЛО Други

Защо Nexo изтегля бизнеса си от САЩ?

декември 6, 2022 17:50 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защо Nexo изтегля бизнеса си от САЩ?

Nexo, една от водещите институции за криптокредитиране в сектора на дигиталното финансиране, обяви, че е решила да спре услугите си в САЩ, след като регулаторните органи не успяват да изяснят правната ситуация с блокчейн бизнеса.

Основаният през 2018 г. швейцарски криптозаемодател изрази това, което може да се опише само като негово разочарование, след като в продължение на 18 дълги месеца участваше в поредица от преговори с щатските и федералните регулатори.

Компанията заяви на 5 декември:

Днес обявяваме със съжаление […], че Nexo ще прекрати постепенно и организирано своите продукти и услуги в Съединените щати през следващите месеци.

В рамките на преговорите, продължили повече от година и половина, фирмата заяви, че е направила това, което е било поискано от нея, като е предоставила важна информация и е въвела промени в дейността си, за да отговори на опасенията на регулаторните органи.

В официалния си блог Nexo заявиха:

За съжаление сега ни е ясно, че въпреки реториката за обратното, САЩ отказват да предоставят път напред за създаване на условия за блокчейн бизнеса и ние не можем да дадем на нашите клиенти увереност, че регулаторите са фокусирани върху техните интереси.

Nexo адресира предполагаемите нарушения

Още през септември Nexo беше обвинена, че е нарушила закона, като е спечелила доверието на инвеститорите с фалшивите си твърдения, че е лицензирана и регистрирана платформа.

Нещо повече, общо осем щата, а именно Калифорния, Кентъки, Ню Йорк, Мериленд, Оклахома, Южна Каролина, Вашингтон и Върмонт, колективно пристъпиха към завеждане на съдебен иск срещу Nexo за предполагаемо предлагане на сметки с доходи от лихви с използването на нерегистрирани ценни книжа.

Компанията заяви, че е взела отношение по този въпрос като е преустановила регистрацията на нови сметки в САЩ за своя „Earn Interest Product“ и е отписала някои от клиентите си от щатите Върмонт и Ню Йорк само за да покаже сътрудничеството си с регулаторните органи. Проблемът остава, че платформата е предлагала тези услуги за период, в който не е разполагал с лиценз.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Виталик Бутерин: Фокусирайте се върху технологията, а не върху цените


От Nexo твърдят, че регулаторите изглежда не са на една и съща страница, тъй като продължават да заемат позиции, които не се разбират с останалите, създавайки среда, която вече не е здравословна за ефективното функциониране на бизнеса.

Nexo се разширява в Италия

Въпреки че изпитва затруднения в работата си след неотдавнашния развой на събитията в САЩ, Nexo продължава да разширява обхвата си, като този път предлага своите продукти, свързани с крипто, в Италия.

Още на 28 октомври компанията се регистрира в италианския регулаторен орган Organismo Agenti e Mediatori (OAM), за да получи разрешение да обслужва клиенти, които пребивават в страната.

С OAM регистрацията си Nexo се съгласява да се подчинява на националните изисквания за борба с пране на пари, както и останалите компании, които вече са си осигурили необходимите разрешителни за извършване на дейност на територията на страната. Списъкът включва фирми като Gemini, Binance, Coinbase и Coinify.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance блокира клиентски сметки свързани с Bitzlato

Потребители на криптоборсата Binance споделиха, че гиганта в индустрията е блокирал множество сметки в платформата си във връзка с разследването на Bitzlato.

януари 31, 2023 8:02 2 мин. четене

Какво се случва с имота на Ружа Игнатова в Лондон?

Основателката на OneCoin Ружа Игнатова, известна още като „криптокралицата“, е свързана с британско правителствено досие за имот в Лондон.

януари 30, 2023 17:02 3 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене