НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Най-големият растеж тепърва предстои

януари 6, 2023 13:28 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Най-големият растеж тепърва предстои

Биткойн все още е много далеч от достигането на пика на растежа си - все още не сме станали свидетели на истински ръст.

Можем да представим приемането на нови технологии със S-образна крива, каквато изобразена по-долу. Много хора твърдят, че приемането на Биткойн се движи именно по такава траектория.

Като пример се дават много подривни технологии, които демонстрират същия темп на приемане и употреба.

tech-s-curve


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн дава сигнал за обрат, твърди Кевин Свенсън


Темпът на развитие на Биткойн в това отношение се случва много бързо – изглежда по-бързо от другите технологии. Възможни причини за това са:

  • Монетарен стимул за приемане на актива от рано
  • Интернет проправи път за най-голямата криптовалута
  • Проблемите на фиатните валути, с които все повече хора са наясно

В сравнение с историческите криви на приемане на технологии все още сме в началната част на S-образната крива. Blockware изчислява, че понастоящем Биткойн има 30 милиона уникални потребители (0.36% от световното население). Те прогнозират, че през 2030 г. глобалното приемане на BTC ще надхвърли 10%.

Основателите на някои алткойн проекти казват, че Биткойн е на върха на S-образната крива, но имайте предвид, че те често правят това, за да ви продадат своите монети.

Но дали BTC е в началото на кривата?

Има няколко аргумента за това, че активът е в ранните етапи на своето приемане:

  1. Един от аргументите за това, е, че той има сравнително ниски нива на приемане в сравнение с други технологии. Например според Statista към 2021 г. само около 7% от американците са съобщили, че притежават Биткойн. Това предполага, че все още има голям потенциален пазар, от който Биткойн да се възползва.
  2. Друг аргумент за това, че BTC е в ранен стадий на приемане, е, че той има потенциал за значителен растеж. Криптовалутата вече отбеляза значително поскъпване през последните няколко години и много хора смятат, че има потенциал да продължи да расте, тъй като все повече хора го опознават и започват да го използват.
  3. Ако Биткойн беше на върха на кривата, мнозинството от хората по света щяха да го използват и никой нямаше да го нарича измама или загуба на електроенергия.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Най-големите рискове, свързани с дигиталните валути на централните банки


Тим Дрейпър предвижда значителен възход за най-голямата криптовалута

Дрейпър твърди, че новите технологии имат фалстарт в началото, като следва хайп и вълнение, дължащи се на потенциала на технологията. Но на този етап предстои много работа.

Предприемачът сподели, че докато хората се фокусират върху цената, брилянтни инженери работят по технологията по време на мечи пазар. Дрейпър коментира и неговата версия на кривата,която нарича „i и s крива“.

Кривата „i“ е първото спекулативно покачване и спад на цената. С развитието на технологията се създава S-образна форма.

Той лансира Amazon като силен пример за технология, която показва тези характеристики.

На долната графика е първия сериозен подем на Amazon, когато пазарната ѝ капитализация е била около $100 милиона. Днес стойността на компанията е около $1 трилион, като е достигнала най-високи стойности от над $2 трилиона.

amazon

Първата част от модела (i) е малък и не може да се види ясно изразен на тази графика. Дрейпър посочи, че S частта от модела винаги е много по-висока.

Според графиката на Amazon, разликата между върха на първия период на възход и втория е 50,000 и 100,000 процента, така че хората дори не осъзнават колко голям може да стане Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Хеширащата мощност расте – да очакваме ли разпродажба?

Въз основа на данните на CryptoQuant един наблюдател отбелязва, че когато хеширащата мощност на Биткойн регистрира нови върхове, какъвто е случаят в края на януари 2023 г., цените на монетите са склонни да се възстановяват, тъй като възходящият импулс отслабва.

януари 28, 2023 9:43 3 мин. четене

Fantom може да се удвои, за Биткойн има 3 сценария, сподели топ трейдър

Крипто анализатор твърди, че един алткойн може да удвои цената си, като същевременно актуализира прогнозата си за Биткойн и още два криптоактива.

януари 28, 2023 9:02 2 мин. четене

Биткойн: Защо пътят до $100,000 може да е труден?

Неотдавнашният доклад на Goldman Sachs, в който Биткойн е обявен за най-добре представящия се актив през годината.

януари 28, 2023 7:02 3 мин. четене

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене