НАЧАЛО Други

Сделката между Nexo и Vauld пропадна

декември 26, 2022 19:54 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сделката между Nexo и Vauld пропадна

Криптозаемодателят Nexo, който водеше разговори с конкурентнaта компания Vauld за потенциалното му придобиване, прекрати дискусиите.

Потенциалната сделка се е провалила след шест дълги месеца на диалози, според източник, който е пряко запознат с въпроса.

В имейла на въпросния източник, датиран от днес и изпратен от основателя и главен изпълнителен директор на Vauld Даршан Батиджа до кредиторите на фирмата, се посочва, че „нашите дискусии с Nexo за съжаление не се осъществиха“.

Nexo и Vauld обсъждаха потенциална сделка от началото на юли, когато Vauld спря тегленето на средства на клиенти, след като се сблъска със сериозен недостиг на ликвидност. По това време Nexo беше сключила 60-дневно споразумение за ексклузивна проверка с Vauld за потенциално придобиване. След това тя удължи периода на надлежната проверка два пъти. Сега двете страни официално прекратиха обсъжданията.

„Междувременно потърсихме взаимно съгласие с Nexo за прекратяване на съществуващите споразумения за ексклузивни права и продължаваме активното си взаимодействие с мениджърите на фондове, включени в краткия списък, за разработване на жизнеспособна стратегия, която най-добре би обслужвала интересите на кредиторите“, се казва в имейла на Батиджа.

Източникът твърди, че има няколко причини, поради които потенциалната сделка не се е осъществила. Сред тях са загубата на значителна сума от Vauld в сринатата екосистема Terra, конфискуването на активите ѝ от индийските власти, средствата, блокирани на фалиралата криптоборса FTX, и огромните вземания по заеми от Amber Group. Освен това Vauld има много клиенти в САЩ, а Nexo наскоро обяви плановете си да напусне страната, така че потенциалната сделка нямаше смисъл за Nexo, добави източникът.

Преди да прекрати преговорите, Nexo е представила два пъти условията на потенциалната сделка на Vauld. Vauld и неговите кредитори обаче не бяха доволни от тези условия. Електронното писмо на Батиджа гласи, че ревизираното предложение на Nexo „не би било в най-добрия интерес на всички кредитори“.

Vauld и неговите кредитори също така смятат, че при обсъжданията Nexo не са били достатъчно прозрачни относно финансовото си състояние.

„Nexo не са отговорили на исканията за извършване на цялостна комплексна проверка за тях, включително оценка на платежоспособността на Nexo, или по друг начин какви мерки могат да бъдат договорени, за да се осигури на кредиторите по-голяма степен на сигурност в случай на несъстоятелност на Nexo“, се казва в имейла на Батиджа.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум дава тревожни признаци – ето защо


Сега, след като потенциалната сделка с Nexo е пропаднала, предложеният от Vauld план за преструктуриране е да се избере фонд мениджър, който да управлява активите на клиентите:

В процеса на търсене идентифицирахме шестима потенциални кандидати за управители на фондове, получихме предложения от четирима и след първоначални обсъждания и разглеждане на кандидатурите избрахме двама потенциални управители на фондове. В момента сме в процес на разработване на предложените стратегии и мандат, като се консултираме с кредиторите, с оглед договаряне на условията с окончателно избрания кандидат за фонд мениджър през новата година.

Според имейла финансовата дупка на Vauld в момента възлиза на $98 милиона. От лятото насам дефицита се е увеличил с $10 милиона поради експозиция към фалиралата криптоборса FTX и обезценяването на криптовалутите.

Vauld има срок до 20 януари да реши финансовите си проблеми, след като миналия месец получи още едно удължаване на кредитната защита. Фирмата обаче предполагаемо е подала заявление за още едно удължаване.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Британски съд отхвърли иска на Крейг Райт за нарушаване на авторско право

С неотдавнашно съдебно решение в Обединеното кралство беше отхвърлен искът на Крейг Райт за спиране на дейността на Биткойн и Биткойн Кеш.

февруари 9, 2023 10:00 1 мин. четене

Algorand влиза в партньорство с индийски стартъпи и училища

Algorand обяви партньорства в Индия, включително сътрудничество с училища за разработване на образователни програми, които да подпомогнат развитието на Web3 в страната.

февруари 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Половината криптовалути ще изчезнат от пазара – Кевин О’Лиъри

В интервю за Скот Мелкер венчър капиталистът и водещ на „Shark Tank“ Кевин О’Лиъри прогнозира, че борсата за криптовалути Binance скоро може да бъде подложена на регулаторен натиск.

февруари 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Voyager връчва призовки на ръководителите на FTX и Alameda

Voyager Digital, фалирал брокер на криптовалути, е връчил призовки на бившия Сам Банкман-Фрид и други ръководители на FTX и Alameda Research.

февруари 8, 2023 16:00 2 мин. четене