НАЧАЛО Алткойни

Три алткойна, застрашени от ликвидацията на FTX

септември 13, 2023 15:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Три алткойна, застрашени от ликвидацията на FTX

Messari, компания за крипто анализи, идентифицира три алткойна, които потенциално могат да претърпят спад на цените поради предстоящите ликвидации на крипто борсата FTX.

Компанията посочва, че FTX и Alameda понастоящем притежават Dogecoin (DOGE) на стойност $37 милиона, Tron (TRX) на стойност $33 милиона, както и Polygon (MATIC) на стойност $22 милиона.

Важно е да се отбележи, че значимият фактор не е абсолютната стойност на тези токени, а по-скоро тяхното съотношение спрямо активно търгувания обем на всеки актив.

Например, притежаваните от FTX/Alameda BTC, възлизащи на $353 милиона, представляват приблизително 1% от седмичния обем на търговия с BTC. Това означава, че пазарът може да поеме значителна част от всяка дейност по продажба – тенденция, която се наблюдава и при ETH.

За DOGE, TRX и MATIC обаче, които имат по-ниска ликвидност, 20-30-те милиона долара, държани от FTX, представляват по-значителен процент (6-12%) от седмичния им търговски обем, което потенциално оказва по-голямо въздействие върху пазара.

Месари също така посочи, че Alameda притежава Solana (SOL) на стойност $720 милиона, както и Aptos (APT) на стойност $66 милиона. Струва си да се отбележи, че тези притежания се състоят предимно от придобиващи права токени и ще бъдат постепенно ликвидирани, което се очаква да смекчи потенциалното им въздействие върху цените.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Citigroup стартира крипто услуга – пазарен експерт обяснява последиците за SOL, ADA и BTCS

Citigroup наскоро обяви старта на новата си услуга за дигитални активи – Citi Token Services – за управление на парични средства и търговско финансиране. Това има някои значителни последици за пазара на криптовалути.

септември 24, 2023 17:00 3 мин. четене

Близо половината от пазара на криптовалути може да бъде заличен според анализатор

Известен крипто аналитик предупреди, че има потенциал за значителен спад в комбинираната пазарна капитализация на Биткойн (BTC) и други дигитални активи.

септември 24, 2023 11:00 2 мин. четене

Кой проект има потенциал да създаде милионер? Сравнение на SPCT, XRP и TON

Скокът на XRP срещу бичото рали на Toncoin срещу експлозивните печалби на VC Spectra. Открийте иновативните монети, които движат крипто пространството: XRP, TON и SPCT!

септември 24, 2023 10:22 4 мин. четене

Етериум не оправдава очакванията на инвеститорите – JP Morgan

След очакваният с нетърпение ъпгрейд, наречен “Shanghai”, Етериум не постигна очакваните нива на мрежова активност, като не оправда очакванията, според наблюденията на JPMorgan.

септември 23, 2023 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.