НАЧАЛО Алткойни

Топ крипто прогнози за октомври

октомври 4, 2023 17:30 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ крипто прогнози за октомври

Досега октомври e опреличаван като пътуване с влакче в увеселителен парк, тъй като значителното увеличение на цените на някои монети на 1 октомври беше последвано от рязък спад на следващия ден.

В тази статия може да видите 3 прогнози за водещи криптовалути и по какъв път се очаква да поемат те.

Етериум и прогнози за октомври

В продължение на повече от година Етериум се понижава в низходящ клин спрямо Биткойн (BTC). По-конкретно, клинът е в сила от юли 2022 г. насам. Понастоящем цената на ETH се търгува много близо до линията на подкрепа на клина.

Точката на конвергенция между тренд линиите на съпротива и подкрепа наближава, така че е вероятно скоро да настъпи решително движение извън нея. Освен че клинът се счита за бичи модел, дневният индекс на относителната сила (RSI) подкрепя възможността за пробив.

RSI е популярен показател сред трейдърите за оценка на инерцията и за информиране на техните решения за покупка или продажба на активи. Отчитане над 50 и възходяща тенденция предполагат, че биковете все още имат предимство, докато резултати под 50 показват обратното. Индикаторът генерира бича дивергенция, явление, при което понижението на цената се съчетава с повишаване на инерцията. Тази дивергенция често води до обръщане на бичата тенденция.

Ако ETH излезе от клина, може да се повиши с 25% до района на съпротива при $2,600. От друга страна, пробив от линията на подкрепа на клина ще обезсили тази бича прогноза, като вероятно ще доведе до спад с 12% до подкрепата при $1,433.

Биткойн Кеш (BCH) ще достигне нов годишен връх

Цената на BCH спада, откакто на 30 юни достигна годишния си връх от $329. Понижението се задържа вътре в низходящ паралелен канал, който се счита за корективен модел.

Движението вътре в канала доведе до дъно от $165 на 17 август. Последвалият отскок потвърди линията на подкрепа на канала и постави началото на възходящо движение, което все още продължава. BCH все пак успя да излезе от канала на 29 август.

Основната причина за бичата прогноза идва от броя на вълните. Теорията на вълните на Елиът включва анализ на повтарящи се дългосрочни ценови модели и психологията на инвеститорите, за да се определи посоката на тренда.

Най-вероятният прочит на вълните предполага, че цената на BCH се намира в петата и последна вълна на възходящото движение, което започна през ноември 2022 г.

Ако прочитът е верен, BCH ще достигне нов годишен връх близо до $425. Целта се намира при 1.61 външна Фиб корекция на четвъртата вълна. Тя е на 75% над текущата цена. Въпреки тази бича прогноза за цената на BCH, затваряне под малката хоризонтална зона на подкрепа при $225 ще означава, че прочитът е невалиден и цената все още е в процес на корекция.

В такъв случай бъдещата ценова перспектива вероятно ще бъде спад с 28% до дъното от 17 август при $168.

EOS може да падне до ново историческо дъно

От май 2021 г. насам цената на EOS спада и се държи под низходяща трендлиния на съпротива.

На 10 април линията предизвика отхвърляне. Това доведе до най-ниската стойност от $0.50 през август. Минимумът беше важен, тъй като съвпадна с най-ниското ниво на подкрепа за всички времена, което не беше достигано от 2017 г. насам. Точното историческо дъно е на ниво $0.48, което е с почти 20% под текущата цена.

Пробив в района на $0.50 може да доведе до спад на EOS до $0.13, 80% под текущата цена. Тъй като няма хоризонтална подкрепа под $0.50, външната Фиб корекция от 1.61 на последния отскок определя областите за потенциално дъно. Въпреки тази меча прогноза за цената на EOS, пробив от низходящата трендлиния на съпротива ще обезсили мечата прогноза.

В този случай 120% увеличение до следващата най-близка съпротива на $1.25, е много вероятно да бъде бъдещият ценови сценарий.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Алткойн, който скочи с близо 600%, може да направи сериозен пробив нагоре

Крипто аналитикът Али Мартинез сподели положителни възгледи за Solana (SOL) на фона на забележителното представяне на актива през тази година.

декември 10, 2023 19:00 1 мин. четене

Ето кога може да очакваме началото на новия алткойн сезон

След значителния ръст на стойността на Биткойн фокусът на пазара на криптовалути се насочи към алткойните.

декември 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Топ 9 инвестиции в крипто пространството за декември 2023 година

Да сте в крак с актуалните тенденции на пазара на криптовалути е ключова стратегия за опитни и нови крипто инвеститори.

декември 10, 2023 11:01 3 мин. четене

Трейдър направи над 6,000% печалба от търговията с нова меме криптовалута

Крипто търговец привлече вниманието към забележителните си печалби в рамките само на един месец чрез търговия с нов претендент в сферата на криптовалутите – Grok (GROK), който се различава от Grok AI.

декември 10, 2023 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.