НАЧАЛО Алткойни

Axie Inifinity отключва милиони токени – накъде ще тръгне цената?

октомври 4, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Axie Inifinity отключва милиони токени – накъде ще тръгне цената?

Докато цената на AXS, нейния управленски токен на Axie Infinity продължава да спада, компанията обяви плановете си да пусне в обращение допълнителни 15.13 милиона AXS токена, което представлява 12% от текущото предлагане на монетата в обращение.

Планирано е Axie Infinity (AXS), известна блокчейн гейминг платформа от типа “Play-to-Earn” (P2E),  да осъществи това събитие за отключване на токени на 20 октомври, както бе съобщено от Token Unlock.

Това събитие ще включва отключване на 15.13 милиона AXS токена, което се равнява на 12% от предлагането на токена в обращение. То бележи най-голямото събитие за отключване на токени през месеца, като приблизителната му стойност надхвърля $70 милиона при текущата цена на алткойна.

Според Token Unlock разпределението ще обхване разпределянето на 6.08 милиона AXS токена за екипа по разработката на проекта, 554,750 AXS за консултантите, 3.38 милиона AXS като стимули за игра, 1.69 милиона токена за фонда на екосистемата и 3.43 милиона AXS като награди за стейкинг.

Понастоящем AXS разполага с общо 270 милиона токена, от които 132 милиона са в обращение. Към момента на писане на статията 64.79 милиона токена AXS остават отключени.

Събитията по отключване на токени могат да окажат мечи натиск върху цената на даден актив, тъй като включват въвеждането на ограничена преди това ликвидност на пазара. При криптовалутите с ограничено пазарно присъствие рязкото нарастване на предлагането невинаги е съпроводено със съответно рязко нарастване на търсенето, което води до низходящо въздействие върху цената.

Axie Infinity проведе последното си събитие за отключване на токени на 22 юли, в резултат на което бяха пуснати 3.43 милиона токена на стойност $16 милиона. 

Тъй като интересът към платформата продължава да намалява, AXS отбеляза значителен спад в стойността си. От началото на годината досега цената на AXS е спаднала с над 20%. Към момента на писане на статията управленският токен се търгуваше на цена от $4.54, което не отразаява никакви значими движения за последните 24 часа..

Макар че натрупването надхвърли разпродажбите на токени сред ежедневните алт търговци, на спот пазарите на AXS продължава да липсва необходимата ликвидност, която да доведе до значително увеличение на цената.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Прогноза за цената на Dogecoin – кога може да се очаква скок до $1?

Първоначално замислена като криптовалута със закачлив произход, Dogecoin преживя значителен ръст на популярността и пазарната стойност с течение на времето.

декември 8, 2023 22:00 2 мин. четене

Цената на Cardano се изстреля с над 35% през последната седмица

Съвсем наскоро Биткойн проби психологически важното ниво от $34,000 и сега алткойните започват да наваксват.

декември 8, 2023 14:55 2 мин. четене

Лайткойн инвеститорите масово разпродават токени – какво следва?

Последните данни от веригата показват, че през последните десет дни около 199,000 Лайткойн (LTC) адреса са продали напълно своите притежания.

декември 8, 2023 11:00 2 мин. четене

Ето кой алткойн надмина Етериум през 2023 година

През 2023 г. XRP преживя бурно пътуване, изпълнено със забележителни възходи и падения. Ключовият наратив се въртеше около обширния правен спор между Ripple и Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC), който значително повлия на траекторията на монетата.

декември 8, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.