EOS

EOS EOS

Ранк 42
Ранк 42
EOS цена в USD:

$0.9251705

Пазарна капитализация
$994,817,538.078
1,075,280,231 EOS
24ч Обем
$126,674,764
136,920,455EOS
Крипто в циркулация
1,075,280,231.293 EOS
Макс : 1061006819.1993

Какво е EOS

EOS.IO е блокчейн протокол, задвижван от родната си криптовалута EOS. Протоколът емулира повечето атрибути на истински компютър, включително хардуер (CPU и GPU)  за обработка, локална / RAM памет, съхранение на хард диск, като изчислителните ресурси се разпределят поравно между притежателите на EOS.

 

 EOS.IO функционира като платформа за интелигентни договори и децентрализирана операционна система, предназначена за внедряване на децентрализирани приложения в индустриален мащаб. Платформата претендира, че обработва милиони транзакции в секунда като елиминира таксите за тях.

 

Визията на EOS е да се изгради блокчейн платформа за децентрализирани приложения (dApp), която може сигурно и безпроблемно да мащабира до хиляди транзакции в секунда, като същевременно осигурява достъпно изживяване на разработчиците на приложения, предприемачите и потребителите.

 

Те имат за цел да осигурят цялостна операционна система за децентрализирани приложения чрез предоставяне на услуги като удостоверяване на потребителя, облачно съхранение и хостинг на сървъри.

Понастоящем в мрежата EOS има над 100 децентрализирани приложения. За съжаление, липсва активност при тези dApps. Най-активното приложение, PRA CandyBox, има малко над 6000 ежедневно активни потребители. Въпреки това, този брой е значително по-висок от най-популярния dApp на Eтериум – децентрализираната борса IDEX.

 

Освен Ripple (XRP) или Биткойн Кеш (BCH), EOS е продукта, който най-бързо придобива популярност. Критиците твърдят, че проектът е силно централизиран поради прилагането на консенсусен механизъм с делегирано Доказателство за залог (Proof-of-Stake), в който само 21 производители на блокове проверяват транзакциите.

Toкен продажбата на EOS беше единствена по рода си. Тя се проведе цяла година, започвайки от 26 юни 2017 година, с 350 периода на разпространение. В края на всеки период, общият брой на токените, определени за този период, бяха разпределени на вносителите, на базата на сумата в ETH, която са инвестирали.

През това време, повечето от основните борси изброиха EOS токените. Следователно пазарът основно определи цената. Резултатът е една от най-изгодните токен продажби до момента и сериозен растеж на токена в същото време.

 

Самият EOS токен не изпълнява функция. Той е полезен само в това, че разработчиците, които разработват приложения на платформата, трябва да ги използват, за да генерират своите специфични токени за приложения. И приемането на всяко заявление на платформата зависи от гласуването от притежателите на токени.

 

Най-простият начин да закупите EOS е от Binance с USDT, BTC или ETH. Можете да го закупите и на Bitfinex, Huobi, или OKEx, въпреки че процесът може да е малко по-сложен.

EOS Новини

Общността на EOS прави значителна крачка към децентрализирано управление

Block.one трябваше да получи още 67 милиона EOS през следващите шест до седем години от блокчейна на EOS.

декември 10, 2021 11:26 1 мин. четене

Проучване сочи към невероятни манипулации зад ICO-то на EOS

Ново проучване твърди, че EOS и ETH са били използвани за “wash trading” на борси за манипулиране на цените по време на многомилиардното ICO на EOS.

септември 3, 2021 11:20 1 мин. четене

Block.one трябва да плати $27,5 милиона в делото за ICO

Block.one, крипто компанията, която стои зад блокчейна EOSIO, се съгласи да плати 27,5 милиона долара в съдебен иск за своето ICO от 4 милиарда долара за EOS. Когато съдията уреди нещата, Block.one трябва да изплатят пари на ищци, инвестирали в ICO.

юни 15, 2021 8:51 1 мин. четене

EOS остава най-популярната криптовалута в Китай

Изследователският институт на CCID, подкрепена от правителството технологична работна група на Китай, публикува своята 19-та класация за криптовалути.

август 27, 2020 14:53 1 мин. четене