EOS

EOS EOS

Ранк 82
Ранк 82
EOS цена в USD:

$0.5747655

Пазарна капитализация
$860,240,935.53
1,496,681,664 EOS
24ч Обем
$111,762,592
194,449,039EOS
Крипто в циркулация
1,496,681,663.501 EOS
Макс : 1496681663.5007

Какво е EOS

EOS или EOSIO е криптовалута, която се базира на свой собствен блокчейн. EOSIO е проект с отворен код, който все още е в процес на разработване и се ръководи от компанията Block.one.

Протоколът емулира повечето атрибути на истински компютър, включително хардуер (CPU и GPU)  за обработка, локална / RAM памет, съхранение на хард диск, като изчислителните ресурси се разпределят поравно между притежателите на EOS.

Мрежата има интегрирана функция за смарт договори и разработване, и внедряване на децентрализирани приложения в индустриален мащаб, подобно на Етериум, в допълнение към собствената ѝ валута. Но за разлика от Етериум, за транзакциите в EOS не се изискват никакви такси.

Основните функционалности, необходими, за да позволи на фирмите и физическите лица да създават тези dApps по начин, който е почти идентичен с начина, по който се създават традиционните уеб приложения.

История на EOS

Протоколът е основан през 2017 г. от ръководената от Дан Лаример и Брендън Блумър компанията майка на EOS – Block.one. Лаример е човекът, който е проектирал първата децентрализирана борса за криптовалути – BitShares, както и първия проект за крипто социална медия – Steemit.

Понастоящем Лаример заема длъжността главен технологичен директор на Block.one, а Брендън Блумър е главен изпълнителен директор. Преди това той основава компанията okay.com, която е една от най-големите агенции за недвижими имоти в Хонконг.

Първичното предлагане на монети (ICO) на EOS успя да събере рекордните $4.2 милиарда в рамките на една година.

Как работи EOSIO?

EOSIO използва механизъм, наречен делегирано доказателство за залог (DPoS).

DPoS използва система за гласуване и репутация в реално време, за да реши кой може да създаде следващия блок в мрежата. Това означава, че всеки, който притежава EOS, може да помогне за управлението на блокчейна.

Макар че този подход централизира някои от операциите на блокчейна, той също така позволява по-добра мащабируемост и по-големи обеми на транзакциите от някои други мрежи.

Блокчейнът EOSIO е проектиран така, че да емулира работата на истински компютър, а самият софтуер използва някои познати компютърни концепции в своите операции.

Например, има три вида ресурси, които захранват блокчейна EOSIO.

Това са:

  • Изчисления (CPU) – изчислителната мощност, необходима за стартирането на dApp
  • Честотна лента (диск) – необходима за предаване на информация по мрежата
  • Състояние на паметта (RAM) – използва се за съхраняване на данни в блокчейна

За закупуването на тези три ресурса в EOSIO е необходим EOS – с други думи разработчиците трябва да закупят EOS, за да функционират техните dApps.

Както вече споменахме, децентрализираните приложения, изградени върху EOSIO, не изискват от потребителите да плащат за транзакции. Тези разходи обаче не изчезват при EOSIO, а просто се прехвърлят върху разработчиците на приложението, които трябва да плащат за мрежови ресурси.

Управление

EOSIO възприема по-активен подход към управлението, като функциите му позволяват на потребителите да гласуват и да вземат решения за промяна на правилата на софтуера.

Притежаването на EOS дава възможност на потребителя да гласува за решения, а производителите на блокове са отговорни за изпълнението на одобрените решения. И двете групи могат да гласуват за промяна на “Конституцията на EOS” – документ, който кодифицира правилата между всички потребители на EOSIO.

Едно от правомощията разпределени сред притежателите на EOS е, че потребителите, които създават блокове в блокчейна на EOS имат възможност да замразяват акаунти.

Как да купя EOS?

1. Изберете крипто борса

Съществуват множество борси за криптовалути и обмени, които варират от лесни за използване системи до сложни информационни табла за напреднали търговци.

Тъй като EOS е толкова популярен, на повечето борси за криптовалути ще можете да закупите токена, но е препоръчително да се придържате към няколко от по-популярните борси като Binance, Kraken, Coinbase и др. Различните платформи се предлагат с различни такси, мерки за сигурност и могат да включват други функции, така че е добре да направите проучване, преди да се регистрирате.

2. Създайте акаунт и го потвърдете

Започнете с регистрация на профила, която е напълно безплатна на гореспоменатите платформи. За допълнителна сигурност се активира и 2FA – двуфакторна автентификация. По този начин, вие с вашето устройство сте единствените, които може да дадете достъп до акаунта.

След това се преминава през KYC процес, който представлява предоставяне на лична информация – данни от лична карта / паспорт / шофьорска книжка, доказателство за адрес (напр. банково извлечение или сметка за комунални услуги).

След приключването на тези стъпки, вие сте готови да купувате, продавате и търгувате EOS, както и да се възползвате от различни услуги като стейкинг.

3. Захранете сметката си

След като акаунтът ви е регистриран и потвърден е нужно да вкарате средства в сметката, за да можете да започнете да се възползвате от услугите покупка и търговия на платформата.

Основните варианти за депозит са:

  • Кредитна/дебитна карта
  • Банков депозит
  • Peer-to-peer (P2P)

Къде да купя EOS?

Binance – РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА!

На Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, депозитите са абсолютно безплатни.

Таксите за теглене от платформата са както следва:

Ако сте се насочили към директно захранване на сметката, в зависимост коя фиатна валута използвате, таксите за депозит са:

EOS Новини

Общността на EOS прави значителна крачка към децентрализирано управление

Block.one трябваше да получи още 67 милиона EOS през следващите шест до седем години от блокчейна на EOS.

10.12.2021 11:26 4 мин. четене

Проучване сочи към невероятни манипулации зад ICO-то на EOS

Ново проучване твърди, че EOS и ETH са били използвани за “wash trading” на борси за манипулиране на цените по време на многомилиардното ICO на EOS.

03.09.2021 11:20 3 мин. четене

Block.one трябва да плати $27,5 милиона в делото за ICO

Block.one, крипто компанията, която стои зад блокчейна EOSIO, се съгласи да плати 27,5 милиона долара в съдебен иск за своето ICO от 4 милиарда долара за EOS. Когато съдията уреди нещата, Block.one трябва да изплатят пари на ищци, инвестирали в ICO.

15.06.2021 8:51 2 мин. четене

EOS остава най-популярната криптовалута в Китай

Изследователският институт на CCID, подкрепена от правителството технологична работна група на Китай, публикува своята 19-та класация за криптовалути.

27.08.2020 14:53 2 мин. четене