НАЧАЛО Финтех

Microsoft възнамерява да включи портфейли за криптовалути в Xbox

септември 27, 2023 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Microsoft възнамерява да включи портфейли за криптовалути в Xbox

Неотдавна публикувани документи разкриха намеренията на Microsoft да включи портфейли за криптовалути в своята игрова конзола Xbox.

Тези вътрешни документи, публикувани на форума за игри ResetEra, разкриват, че пътната карта на Xbox за май 2022 г. е включвала планове за интегриране на крипто портфейли. Не са предоставени обаче конкретни подробности относно тази интеграция.

Фил Спенсър, ръководител на Xbox, обясни изтичането на информация с предприетите от Федералната търговска комисия (FTC) правни действия срещу Microsoft. Възражението на FTC срещу придобиването на Activision Blizzard на стойност $69 милиона по невнимание доведе до включването на изтеклите документи в представените от Microsoft документи.

Според съобщенията изтеклите документи разкриват важна комуникация между ръководителите на Xbox, в която се очертават плановете за нова бездискова конзола Xbox Series X, жироскопичен джойстик и дори хибриден Xbox от следващо поколение, предвиден за 2028 г.

Въпреки това Спенсър се опита да омаловажи изтичането на информация, като отбеляза, че някои планове вече са се развили:

Разочароващо е да видим усилията на нашия екип споделени по този начин, защото толкова много неща са се развили и има какво да се очаква сега и в бъдеще.

Крипто общността обаче остава ентусиазирана. Тайлър Уинкълвос, съосновател на Gemini, коментира инцидента, като подчерта огромния мащаб на игралната индустрия:

Криптовалутата е парите на геймърите, а геймингът е по-голяма индустрия от Холивуд и музикалната индустрия, взети заедно.

Важно е да се отбележи, че потенциалното развитие остава спекулативно, тъй като Microsoft не е потвърдила официално каквато и да е интеграция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Италия и Южна Корея влизат в партньорство за CBDC

Италианската централна банка Banca d’Italia разкри на 5 декември сътрудничеството си с южнокорейската Bank of Korea според официалните им комуникационни канали.

декември 7, 2023 20:10 1 мин. четене

Societe Generale стартира базирана на еврото стабилна монета

Третата по големина банка във Франция – Societe Generale – планира да пусне стабилна монета EUR CoinVertible (EURCV) на базираната в Люксембург крипто борса Bitstamp.

декември 7, 2023 16:00 2 мин. четене

Coinbase добавя нова услуга за парични преводи

Coinbase, базиранa в САЩ крипто борса, въвежда нова услуга, която позволява на потребителите да прехвърлят средства чрез различни широко използвани комуникационни платформи без никакви такси.

декември 6, 2023 15:00 1 мин. четене

Южна Корея напредва значително с разработването на CBDC

Южнокорейската централна банка (Bank of Korea, BOK) стартира цялостна пилотна програма, посветена на тема дигитална валута на централната банка (CBDC).

ноември 23, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.