НАЧАЛО Биткойн

Топ 4 крипто акции, които да следите след спада на Биткойн

26.01.2024 12:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 4 крипто акции, които да следите след спада на Биткойн

Неотдавнашният скок на цените на криптовалутите, който продължи и през настоящата година, се сблъска със забавяне.

Биткойн (BTC), в частност, преживя спад през последните две седмици, след като Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) одобри 11 спот BTC борсово търгувани фонда (ETF).

Въпреки че одобрението беше очаквано и първоначално подхрани рали, което изтласка Биткойн над границата от $49,000, през уикенда пазарът на криптовалути отбеляза рязък спад от над 18%. До 24 януари стойността на Биткойн се понижи до около $40,000, отбелязвайки ново дъно за годината.

Зелената светлина на SEC за Биткойн ETF въвежда нова динамика в търговския пейзаж, позволявайки на инвеститорите на дребно да участват в търговията с Биткойн без пряка собственост. Въпреки това развитие ралито достигна до пауза.

Биткойн навлезе във фаза на корекция след одобрението на ETF, но въпреки това експертите остават оптимистично настроени за дългосрочния му потенциал и за положителното въздействие на ETF-ите върху целия пазар.

Част от натиска върху Биткойн в посока надолу се дължи на продажбата на приблизително 22 милиона акции на GBTC Grayscale от масата на несъстоятелността на FTX през последните седмици.

4 акции на компании, които да наблюдавате на фона на спад в цената на Биткойн

  • NVIDIA Corporation (NVDA) е виден играч в полупроводниковата индустрия, който през 2023 г. ще отбележи забележителен успех. Специализирани в проектирането на графични процесори (GPU), акциите на NVDA демонстрират тенденция към значително покачване в условията на процъфтяващ пазар на криптовалути. Този скок до голяма степен се дължи на ключовата роля, която графичните процесори играят в центровете за данни, изкуствения интелект и добива или производството на криптовалути.

Очакваният темп на нарастване на приходите на NVIDIA през текущата година е впечатляващ – 268.6%. Консенсусната оценка на Zacks за приходите на компанията за текущата година отбеляза подобрение от 2% през последните 60 дни. Към настоящия момент NVIDIA е със Zacks ранг № 2 (покупка).

  • Coinbase Global, Inc. (COIN) служи като доставчик на финансова инфраструктура и технологии за подпомагане на глобалната икономика на криптовалутите. COIN предлага финансова сметка за физически лица в крипто пространството, пазар с ликвидност за институционални транзакции с крипто активи, както и технологии и услуги за разработчици за изграждане на крипто базирани приложения и сигурно приемане на криптовалути като плащане.

Очакваният темп на нарастване на приходите на Coinbase Global през текущата година е 92.5%. Консенсусната оценка на Zacks за приходите за текущата година отбеляза забележително подобрение от 9.2% през последните 60 дни и понастоящем Coinbase притежава Zacks Rank #2.

  • BlackRock, Inc. (BLK), световноизвестен инвестиционен мениджър, е публична компания. BLK остави своя отпечатък в надпреварата за Биткойн ETF, присъединявайки се през юни 2023 г. като един от ранните участници от традиционния пазар.

Очакваният темп на растеж на приходите на BlackRock през настоящата година е 4.3%. Консенсусната оценка на Zacks за приходите през текущата година отбеляза подобрение от 4.3% през последните 60 дни. Понастоящем BlackRock е с ранг Zacks #3 (дръж).

  • Robinhood Markets, Inc. (HOOD) управлява платформа за финансови услуги на територията на Съединените щати, която позволява на потребителите да инвестират в акции, борсово търгувани фондове, опции, злато и криптовалути. HOOD улеснява покупката и продажбата на Биткойн, Етериум, Dogecoin и други криптовалути чрез своята платформа Robinhood Crypto.

Очакваният темп на нарастване на приходите на Robinhood Markets през текущата година е 45.3%. Консенсусната оценка на Zacks за приходите за текущата година отбеляза подобрение от 1.5% през последните 60 дни, като в момента Robinhood Markets притежава Zacks ранк #3.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ETF ли ще е фактора, който да тласне цента до нови рекорди?

Неотдавнашният скок на цената на Биткойн (BTC), предизвикан от вълнението около одобрените спот ETF-и, донесе радост на голяма част от инвеститорите.

21.02.2024 17:00 1 мин. четене

Ето какво може да доведе до най-големият бичи пазар в историята на криптовалутите

Основателят на BitMEX Артър Хейс предположи, че два ключови фактора могат да предизвикат безпрецедентен скок на крипто пазара през този цикъл.

21.02.2024 15:00 1 мин. четене

Майкъл Сейлър разкри дали има намерения да продава Биткойн

В неотдавнашен разговор с Bloomberg Майкъл Сейлър, бившият главен изпълнителен директор на MicroStrategy, потвърди твърдата си отдаденост на Биткойн (BTC), като изрази намерението си да продължи да придобива криптовалутата за неопределено време.

21.02.2024 14:30 1 мин. четене

Едуард Сноудън отново похвали Биткойн

Едуард Сноудън, известният бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност, отново изрази подкрепата си за Биткойн на 18 февруари.

21.02.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.