НАЧАЛО Биткойн

Ето кой пострада най-много от скорошния спад на Биткойн

24.01.2024 12:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кой пострада най-много от скорошния спад на Биткойн

През последните няколко дни Биткойн (BTC) преживя значителен спад, пробивайки ключовото ниво на подкрепа от $42,000 и предизвиквайки страх, несигурност и съмнение (FUD) на по-широкия пазар.

Корекцията не само изпрати шокови вълни в общността на притежателите на BTC, но и оказа съществено въздействие върху миньорите.

Според информацията между 22 и 23 януари миньорите на BTC са се сблъскали с финансови предизвикателства, тъй като таксите за транзакции достигнаха най-ниските си нива от юни 2022 г. насам.

Това развитие добавя още едно ниво на сложност, тъй като миньорите се стремят да поддържат рентабилност на фона на намаляващите компенсации. Финансовото натоварване на миньорите има по-широки последици за пейзажа на BTC.

Намалените възнаграждения за миньорите могат да предизвикат натиск за продажба, принуждавайки ги да се ориентират в баланса между поддържането на рентабилността и управлението на техните притежания.

Потенциалният натиск за продажба от страна на миньорите може да допринесе за низходящ импулс в цената на Биткойн, засилвайки продължаващата пазарна корекция.

За разлика от предизвикателствата, пред които са изправени миньорите, институционалните играчи продължават стратегически да купуват BTC.

Това стратегическо акумулиране от страна на институциите подчертава дългосрочната перспектива, отразявайки устойчивото доверие в бъдещата стойност на Биткойн.

Наблюдава се намаляване на общия брой адреси, притежаващи BTC, което подсказва за потенциално свиване на цялостното участие на пазара. Освен това спадът в разликата лонг/шорт позиции предполага, че новите адреси са повече от старите, което показва потенциална промяна в пазарните нагласи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

ЕЦБ критикува Биткойн, а еврото се срива срещу криптовалутата

Представители на Европейската централна банка (ЕЦБ) наскоро оприличиха Биткойн на „гол император“ на фона на въодушевлението около Биткойн ETF в Съединените щати.

23.02.2024 11:00 2 мин. четене

От злато към Биткойн – инвеститорите променят своите стратегии

В момента се наблюдава забележителна промяна в инвестиционния пейзаж, както се вижда от прозренията на Фред Крюгер, видна фигура в сферата на криптовалутите.

23.02.2024 9:00 2 мин. четене

Биткойн няма реална стойност и е риск за обществото според ЕЦБ

Биткойн продължава да бъде спорна тема, дори след като получи одобрение в САЩ за включване в борсово търгувани фондове (ETF), както отбелязват двама членове на Европейската централна банка в неотдавнашна публикация в блога си.

23.02.2024 8:30 1 мин. четене

Coinbase продължава да се разраства и Биткойн ETF играе голяма роля

Инвеститорите в Coinbase имат причина да се радват, тъй като платформата за търговия с криптовалути наскоро отчете първата си тримесечна печалба от две години насам.

22.02.2024 20:51 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.