НАЧАЛО Биткойн

Ето защо пазарът на криптовалути е на червено днес

23.01.2024 16:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо пазарът на криптовалути е на червено днес

В момента пазарът на криптовалути преживява значителна корекция. Биткойн (BTC), най-голямата криптовалута по отношение на пазарната капитализация, отбеляза спад от 5% през последните 24 часа, над 9% в седмичните графики и 11% през последния месец.

Освен това флагманската криптовалута слезе под границата от $39,000 за първи път от началото на декември 2023 г. насам.

Етериум (ETH) също е изправен пред корекция от 7.5% в седмичните графики и над 3% през последните 30 дни. Освен това общата пазарна капитализация на криптовалутата спадна с 5.4% в рамките на 24 часа, като в момента възлиза на $1.6 трилиона.

Един от потенциалните фактори, които допринасят за тази пазарна корекция, са изходящите потоци от BTC фонда на Grayscale, GBTC. Неотдавнашен доклад на JPMorgan предполага, че тези изходящи потоци от GBTC могат да окажат допълнителен натиск върху цените на BTC през следващите седмици.

Докладите сочат, че вече несъществуващата борса за криптовалути FTX е продала 22 милиона акции на GBTC, което допълнително засилва натиска от продажби.

Пазарният низходящ тренд започна на 12 януари, след като Комисията по ценни книжа и фондови борси одобри 11 спот ETF на BTC. Инвеститорите започнаха да пренасочват активи от по-стари BTC продукти към новоодобрените ETF-и.

Според последния доклад за движението на средствата от CoinShares, през предходната седмица Биткойн (BTC) е претърпял отлив, надхвърлящ $24 милиона. При липсата на индикации за намаляване на лихвените проценти инвеститорите може да се колебаят дали да насочат средства към по-рискови активи, включително криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

SEC отлага решението си за Етериум ETF на BlackRock

Според последните актуализации Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) е решила да забави отговорът на искането на BlackRock за спот Етериум ETF.

05.03.2024 13:00 1 мин. четене

Цената на Биткойн може тежко да се срине според топ анализатор

Според известен анализатор предстоят значителни сътресения за Биткойн (BTC), водещата криптовалута.

05.03.2024 12:00 1 мин. четене

Биткойн: Предстои ли шок на предлагането?

Тъй като бичият ръст на Биткойн продължава, в общността все по-често се говори за потенциални пречки при закупуването на BTC.

05.03.2024 11:00 1 мин. четене

Dogecoin: Китовете се активизират, изпращайки десетки милиони към топ крипто борсите

Whale Alert, известна компания за проследяване на значителни движения на криптовалути, идентифицира близо дузина значителни трансакции с Dogecoin на Coinbase, водещата американска борса за криптовалути.

05.03.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.