НАЧАЛО Биткойн

Срив в цената на Биткойн – криптовалутата спадна под $40,000

23.01.2024 11:48 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Срив в цената на Биткойн – криптовалутата спадна под $40,000

Биткойн (BTC) отбеляза спад в късните часове на понеделник, като достигна до под $40,000 за първи път през настоящата година и оказа натиск за понижаване на целия крипто пазар.

Към момента на писане на статията цената на Биткойн бележи спад от около 4.5%, търгувайки се за около $39,000, като преди това се понижи до $38,850, отбелязвайки най-ниската си точка от 3 декември насам.

Този спад според мнозина се дължи на продължаващата фаза на корекция след въвеждането на няколко спот Биткойн борсово търгувани фонда (ETF) в САЩ, което е историческо събитие.

В периода, предхождащ одобрението за търговия, дадено от SEC, инвеститорите активно купуваха BTC в очакване на това развитие.

Според Силвия Яблонски, главен изпълнителен директор и главен инвестиционен директор на Defiance ETFs, негативното движение на Биткойн е напълно очаквано. То изглежда като отдръпване от “продажбата на новините“, преди да видим как криптовалутата възстановява бичата си траектория.

От деня на одобрението на SEC досега, BTC е отбелязал спад от около 15%.

Въпреки че дългосрочният възходящ тренд на Биткойн остава непокътнат, анализаторите предупреждават, че може да предстоят по-нататъшни спадове.

На алткойн пазарът също се наблюдават загуби, като за последните 24 часа токенът SOL на Solana загуби 2%, XRP спадна с 1.5%, а цената на Етериум (ETH) се понижи с почти 5%, достигайки $2,230.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Американското правителство мести конфискувания Биткойн от хакера на Bitfinex – повод за притеснение?

Правителството на САЩ е прехвърлило Биткойн на стойност $922 милиона от два крипто портфейла със средства, конфискувани от Bitfinex.

29.02.2024 15:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор коментира скорошния скок в цената на Биткойн

Президентът на Ел Салвадор Найиб Букеле, който подкрепя Биткойн, сподели мнението си след неотдавнашното покачване на цената на Биткойн.

29.02.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн може да претърпи сериозна корекция ако миналото се повтори

Неотдавна беше обърнато внимание на два индикатора на веригата, показващи началото на зряла фаза на бичия пазар.

29.02.2024 11:18 2 мин. четене

Едуард Сноудън с изненадваща прогноза за Биткойн

В неотдавнашни дискусии в социалните мрежи Едуард Сноудън намекна за значителни развития в сектора на криптовалутите през 2024 г.

29.02.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.