НАЧАЛО Биткойн

Още една компания за копаене на Биткойн иска да стане публична

26.01.2024 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още една компания за копаене на Биткойн иска да стане публична

Компанията за финансови услуги Swan Bitcoin представи новосъздаденото си бизнес звено за добив на BTC - Swan Mining, което разполага с оперативен капацитет от 160 мегавата (MW) или 4.5 екзахаша в секунда (EH/s) изчислителна мощност.

Swan Bitcoin разкри, че предприятието за добив е финансирано от институционални инвеститори, като до момента е надхвърлило $100 милиона. Според информацията компанията планира да осигури допълнителен капитал, за да разшири още повече мащаба на дейността си.

Рафа Загури, главен инвестиционен директор в Swan и ръководител на Swan Mining, подчерта:

Ние внасяме финансов опит и оперативно съвършенство, а нашите инвеститори осигуряват собствен капитал на нашето майнинг подразделение в замяна на приоритет при първоначалните плащания и продължаване на споделения ръст.

Моментът на появата на Swan Mining е значим, тъй като съвпада с повишената конкурентоспособност на индустрията поради предстоящото халвинг събитие на Биткойн, което ще доведе до 50% намаление на възнагражденията за добив.

В очакване на това събитие много миньори ускоряват придобиването на по-ефективни платформи, а някои стратегически придобиват активи, за да осигурят рентабилност след халвинга.

Освен това Swan Mining агресивно разширява дейността си с цел да увеличи изчислителната си мощност с 44%, достигайки 8 EH/s до март.

Компанията вече е придобила и получила необходимите платформи за добив, за да постигне този крайъгълен камък през настоящата година.

Swan Bitcoin, компанията майка, ръководена от Кори Клипстен, си осигури $205 милиона капитал миналата година и има за цел да набере още един кръг през следващите месеци, като планира да стане публична в рамките на следващите 12 месеца, според изявлението на компанията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

От злато към Биткойн – инвеститорите променят своите стратегии

В момента се наблюдава забележителна промяна в инвестиционния пейзаж, както се вижда от прозренията на Фред Крюгер, видна фигура в сферата на криптовалутите.

23.02.2024 9:00 2 мин. четене

Биткойн няма реална стойност и е риск за обществото според ЕЦБ

Биткойн продължава да бъде спорна тема, дори след като получи одобрение в САЩ за включване в борсово търгувани фондове (ETF), както отбелязват двама членове на Европейската централна банка в неотдавнашна публикация в блога си.

23.02.2024 8:30 1 мин. четене

Coinbase продължава да се разраства и Биткойн ETF играе голяма роля

Инвеститорите в Coinbase имат причина да се радват, тъй като платформата за търговия с криптовалути наскоро отчете първата си тримесечна печалба от две години насам.

22.02.2024 20:51 2 мин. четене

Ето какво мисли инвеститор, купил Етериум под $1, за Биткойн през 2024 година

Главният изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц изрази оптимизъм по отношение на траекторията на Биткойн (BTC) до края на 2024 г., като прогнозира значително увеличение на стойността му.

22.02.2024 18:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.