НАЧАЛО Алткойни

Топ 10 криптовалути въз основа на месечната им възвращаемост

юли 6, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 10 криптовалути въз основа на месечната им възвращаемост

След бурната 2022 г., през 2023 г. пазарите на криптовалути отбелязаха забележително съживяване. На фона на това възстановяване няколко дигитални валути привлякоха вниманието на инвеститорите с последователно впечатляващите си резултати.

Тъй като ралито набира скорост, тези конкретни криптовалути вдъхват нов оптимизъм в крипто пространството, представяйки потенциално изгодни възможности за желаещите да се потопят в него.

Имайки предвид това, нека разгледаме 10-те най-добри криптоактива за 2023 г. въз основа на месечната им възвръщаемост.

Макар че повечето добре познати криптовалути отбелязаха положителен растеж през 2023 г., Биткойн Кеш (BCH) се очертава като най-добре представящият се по отношение на месечната възвръщаемост.

Тази криптовалута, създадена чрез хард форк от Биткойн (BTC), за да се улеснят по-бързите и по-достъпни транзакции в блокчейна, нарасна със 133% от началото на годината досега. BCH имаше силен старт през януари, като отбеляза ръст от 35%.

След това монетата преживя мечи етап, като загуби 15% от стойността си между февруари и май. През юни обаче тя направи зашеметяващо възстановяване, като скочи с впечатляващите 99%.

Един от факторите, допринесли за ралито на BCH, е стартирането на нова борса за дигитални активи, наречена EDX Markets, която първоначално регистрира четири криптовалути, включително BCH. Важно е да се отбележи, че борсата е подкрепена от видни институционални инвеститори като Citadel Securities, Fidelity Investments и Charles Schwab.

Изненадващо, втората и третата най-добре представящи се криптовалути през 2023 г. са Lido DAO (LDO) и The Graph (GRT), с печалби от началото на годината от съответно 95% и 85%.

Струва си да се отбележи, че по-голямата част от възвръщаемостта им е постигната през първите месеци на годината. Например LDO стана свидетел на 165% ръст през януари и февруари, преди да навлезе в низходяща тенденция през следващите месеци. По подобен начин GRT постигна най-добрата си възвръщаемост през януари и февруари, като нарасна съответно с 57% и 77%.

Други криптовалути, които отбелязаха значителни месечни увеличения на цените през тази година, са Биткойн, Solana (SOL), Етериум (ETH), Stellar (XLM) и XRP (XRP).

Биткойн поскъпна с 82% от началото на годината, като изигра значителна роля в по-широкото възстановяване на пазара. През юни водещата криптовалута отбеляза 11% увеличение, подхранвано от очакванията за нарастващо институционално приемане.

От началото на годината досега SOL, XTH, XLM и XRP са поскъпнали съответно с 61%, 53%, 42% и 37%. Hedera (HBAR) и Tron (TRX) също си осигуриха места сред 10-те актива с най-висока месечна възвръщаемост през 2023 г., съответно с ръст от 36% и 31%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Какво е бичият пазар за криптовалутите, задава ли се такъв и кои токени да следите

Проучване на крипто бичи пазарите и най-добрите инвестиционни монети, които да гледате сега, преди да започне следващият: SPCT, eCash (XEC) и THORChain (RUNE).

септември 26, 2023 14:22 5 мин. четене

Криптовалути за диверсифициране на портфейл през Q4: Kangamoon (KANG), Shiba Inu (SHIB), XRP

Открийте най-добрите криптовалути за диверсифициране на портфейла ви преди четвъртото тримесечие на 2023 г. – Shiba Inu, XRP и Kangamoon.

септември 26, 2023 13:46 3 мин. четене

ChatGPT прогнозира кои ще са водещите токени за 2023: BNB, XRP и VC Spectra

ChatGPT идентифицира три топ токена – XRP, BNB и VC Spectra – като най-добри инвестиционни решения. Коя е най-добрата криптовалута, която да купите за печалби през четвъртото тримесечие?

септември 26, 2023 12:39 5 мин. четене

Dogecoin (DOGE) поскъпва след добри новини, ликвидността на XRP се покачва, а Tradecurve Markets (TCRV) приближава до етап 6

Добри новини за Dogecoin (DOGE), XRP (XRP) и Tradecurve Markets (TCRV), тъй като интересът към тях се увеличава след последните събития.

септември 26, 2023 11:34 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.