Hedera Hashgraph

Hedera Hashgraph HBAR

Ранк 39
Ранк 39
Hedera Hashgraph цена в USD:

$0.0677861

Пазарна капитализация
$2,431,135,865.217
35,864,803,624 HBAR
24ч Обем
$52,007,773
767,233,373HBAR
Крипто в циркулация
35,864,803,624.026 HBAR
Макс : 50000000000

Какво е Hedera Hashgraph

Hedera Hashgraph е децентрализирана мрежа, която структурно е доста различна от блокчейните като Биткойн и Етериум, но изпълнява еквивалентни функции. Тя се основава на алгоритми за сигурност и валидиране, които са по-ефективни от тези, използвани в класическите блокчейн мрежи.

Наименованието на технологията, на която се основава, е известно като DAG, съкращение от Directed Acyclic Graph (насочен ацикличен граф).

Тази технология е предназначена да помогне на Hedera Hashgraph да постигне повече от 100,000 транзакции в секунда, което я прави реален конкурент на традиционните платежни канали като Visa.

Като цяло мрежата, базирана на т.нар. “хашграф”, представлява практическа алтернатива на блокчейн за внедряване на отворена счетоводна книга и поддръжка на криптовалута.

С тази технология въздействието върху околната среда е минимално поради липсата на майнинг операции, а разходите за транзакции също са потенциално по-ниски.

Днес единствената отворена счетоводна книга, базирана на хашграф технологията, е Hedera Hashgraph. Единствената валута, базирана на на тази технология, е HBAR. Въпреки това Hedera предоставя подробни инструкции и примери за изходен код към API повиквания, които позволяват на разработчиците да създават свои собствени токени, които работят в мрежата.

История на Hedera Hashgraph?

Бившият професор по компютърни науки в Академията на военновъздушните сили на САЩ Лимън Бейрд изобретява базирания на хашграф алгоритъм за разпределен консенсус, който служи като сърцевина на Hedera Hashgraph.

През 2015 г. Бейрд става съосновател на корпорацията Swirlds, която държи патентите за неговите иновации в областта на хашграфа. Swirlds е лицензирала технологията на няколко клиенти, които изграждат персонализирани dApps за вътрешна употреба в различни индустрии.

През 2017 г. Баирд съосновава Hedera Hashgraph, а компанията беше публично представена през март 2018 г. пред аудитория в Ню Йорк и 50,000 зрители на живо.

Днес управителният съвет на Hedera Hashgraph включва Boeing, Deutsche Telekom, DLA Piper, FIS WorldPay, Google, IBM, LG, Magalu, Nomura, Swirlds, Tata Communications, University College London и Wipro.

Как работи Hedera Hashgraph?

Алгоритъмът за консенсус ABFT на Hedera е PoS система, в която заинтересованите страни изпълняват протокол, който проверява и маркира транзакциите във времето. Това не е същото като PoS алгоритмите, използвани от блокчейн системи като Етериум, но е сходно, защото потребителите имат право да станат валидатори въз основа на притежаваните от тях HBAR.

Валидаторите печелят такси в микротранзакции при участие във валидирането на транзакциите на Hedera Hashgraph. Потребителите, които не са валидатори, могат да стейкват своите HBAR токени при валидаторите и да получават пропорционален дял от таксите.

Най-уникалната характеристика на Hedera Hashgraph е нейната структура от данни за групиране на транзакции, за която се твърди, че обработва повече транзакции от съществуващите блокчейни и то по-евтино.

Hedera Hashgraph е патентован алгоритъм, при който всички нодове постоянно предават информацията си един на друг, и първоначално е проектиран за частна употреба.

Hedera Hashgraph е първата итерация на алгоритъма, която се използва в публична мрежа като механизма използва два вида нодое – консенсусни и огледални.

Консенсусните нодове определят реда и историята на транзакциите, докато огледалните нодове предават тази информация на други участници в мрежата.

Като използва ограничен брой нодове за определяне на историята си, моделът Hedera гарантира, че транзакциите няма да бъдат отменени по-късно. Това се различава от начина, по който повечето традиционни блокчейн постигат консенсус, при който състоянието на блокчейн се определя от потребителите, които предлагат блокове за добавяне към веригата в пазарна надпревара, отворена за всеки.

Управление на Hedera

Hedera Hashgraph се управлява от орган, известен като Управителен съвет на Hedera, който е натоварен с управлението на консенсусните нодове, които определят реда на транзакциите.

Към 2020 г. в съвета членуват общо 39 членове, сред които са Google, IBM и Boeing. Ролята на съвета е да управлява софтуера, като гласува за промени, гарантира, че средствата се разпределят правилно, и защитава правния статут на мрежата в различни юрисдикции.

Важно е да се отбележи, че местата в съвета са ограничени. Всеки член може да има максимум два последователни тригодишни мандата.

Откакто завърши своето ICO, Hedera Hashgraph създаде партньорства и работни споразумения с множество фирми и институции в широк спектър от индустрии.

Как да купя HBAR?

1. Изберете крипто борса

Съществуват множество борси за криптовалути и обмени, които варират от лесни за използване системи до сложни информационни табла за напреднали търговци.

Тъй като HBAR е толкова популярен, на повечето борси за криптовалути ще можете да закупите токена, но е препоръчително да се придържате към няколко от по-популярните борси като Binance, Kraken, Coinbase и др. Различните платформи се предлагат с различни такси, мерки за сигурност и могат да включват други функции, така че е добре да направите проучване, преди да се регистрирате.

2. Създайте акаунт и го потвърдете

Започнете с регистрация на профила, която е напълно безплатна на гореспоменатите платформи. За допълнителна сигурност се активира и 2FA – двуфакторна автентификация. По този начин, вие с вашето устройство сте единствените, които може да дадете достъп до акаунта.

След това се преминава през KYC процес, който представлява предоставяне на лична информация – данни от лична карта / паспорт / шофьорска книжка, доказателство за адрес (напр. банково извлечение или сметка за комунални услуги).

След приключването на тези стъпки, вие сте готови да купувате, продавате и търгувате Hedera Hashgraph (HBAR), както и да се възползвате от различни услуги като стейкинг.

3. Захранете сметката си

След като акаунтът ви е регистриран и потвърден е нужно да вкарате средства в сметката, за да можете да започнете да се възползвате от услугите покупка и търговия на платформата.

Основните варианти за депозит са:

  • Кредитна/дебитна карта
  • Банков депозит
  • Peer-to-peer (P2P)

Къде да купя HBAR?

Binance – РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА!

На Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, депозитите са абсолютно безплатни.

Таксите за теглене от платформата са както следва:

Ако сте се насочили към директно захранване на сметката, в зависимост коя фиатна валута използвате, таксите за депозит са:

Hedera Hashgraph Новини

Важен момент за Hedera Hashgraph (HBAR) – очаква ли се възходяща инерция?

Hedera (HBAR) наскоро се сблъска със значително предизвикателство, когато срещна съпротива при ключов седмичен блок с мечи поръчки. 

02.09.2023 7:00 2мин. четене

Партньорство на FedNow предизвиква покачване на цената на Hedera Hashgraph (HBAR)

Системата за разплащания в реално време на Федералния резерв на САЩ, FedNow си партнира с Dropp – платформа за микротранзакции, изградена върху мрежата Hedera Hashgraph, което доведе до скок в стойността на криптовалутата на Hedera – HBAR – с 15% за кратък период от време.

14.08.2023 20:00 1мин. четене

Шеф на Hedera разкри плановете си за спряване с проблема с мащабируемостта

Основателят на мрежата от първи слой Hedera (HBAR) сподели целите на проекта за тази година, заявявайки, че мрежата успешно се е противопоставила на миналогодишния крипто мечи пазар.

23.02.2023 15:11 1мин. четене

Един алткойн се противопоставя на пазарния тренд

Въпреки общия спад на пазара на повечето криптовалути, Hedera (HBAR) бележи значителни печалби. Нейното представяне я отличава от останалата част от пазара и привлича вниманието на инвеститорите с фокус върху това дали може да задържи печалбите.

15.02.2023 9:01 2мин. четене