Lido DAO

Lido DAO LDO

Ранк 34
Ранк 34
Lido DAO цена в USD:

$1.468

Пазарна капитализация
$1,305,929,988.73
889,853,067 LDO
24ч Обем
$24,994,436
17,031,063LDO
Крипто в циркулация
889,853,066.713 LDO
Макс : 1000000000

Какво е Lido DAO

Lido е DAO предоставя стейкинг услуга за Етериум 2.0 и други блокчейн вериги, базирани на доказателство за залог (POS) Това включва Solana (SOL), Polygon (MATIC), Polkadot (DOT) и Kusama (KSM).

LDO е токенът за управление на мрежата, който Lido DAO, който дава правото на притежателите си да гласуват за бъдещото развитие на платформата.

Lido DAO позволява на потребителите да залагат своите токени и да печелят награди, без минимални депозити или поддръжка на инфраструктура. По този начин потребителите могат да участват в дейности във веригата, като например сложни възвръщаемости и кредитиране.

За да управлява протокола по децентрализиран начин, Lido стартира децентрализирана автономна организация (DAO), която да взема ключови решения относно функционирането на протокола. Това може да гарантира, че протоколът е съобразен с най-добрите интереси на заинтересованите страни и да насърчи по-голяма прозрачност и децентрализация.

История на Lido DAO?

Платформата за стейкинг е създадена през декември 2020 г., само няколко седмици след като Beacon Chain на Етериум 2.0 беше пуснат. Lido (LDO) беше замислена като решение на някои от техническите и оперативните бариери пред стейкинга в блокчейна на Етериум.

Сред членовете на Lido DAO са Semantic VC, ParaFi Capital, Libertus Capital, Terra, Bitscale Capital, StakeFish, StakingFacilities, Chorus, P2P Capital и KR1. Lido има няколко важни бизнес ангели, сред които Стани Кулечов от Aave, “Banteg” от Yearn, Уил Харборн от Deversifi, Жулиен Бутелуп от Stake Capital и Кейн Уорик от Synthetix.

Предизвикателства пред LidoDAO

Съществуват няколко предизвикателства при стейкинга в блокчейна на Етериум.

Потребителите могат да правят залози само на суми, кратни на 32 ETH. За стейкинга е необходима определена степен на техническа компетентност. Освен това заложените ETH са заключени с началната фаза на ETH 2.0 и не могат да се използват в други протоколи.

Потребителите не могат да получат достъп или да отменят стейкинга на активите си, докато не изтече периодът на заключване. Това им пречи да могат да печелят допълнителна доходност от други DeFi протоколи на пазара. Сложната система за валидиране и бариерите за влизане затрудняват ориентирането на индивидуалните потребители.

stETH

stETH е токенизирана версия на заложените активи, която Lido използва, за да осигури ликвидност на потребителите за техните заложени PoS токени. stETH се изсичат, когато активите се депозират в пула за стейкинг на Lido и се изгарят, когато потребителите изтеглят своите токени ETH. По този начин потребителите могат да печелят възнаграждения за залагане в Lido и да участват в други дейности на в DeFi веригата за по-голяма доходност. stETh е обвързан в съотношение 1:1 с базовите активи.

За какво се използва LDO?

LDO предоставя права за управление на членовете на DAO общността и всеки притежател има право да гласува във всеки процес на вземане на решения.

Други случаи на използване на токените LDO включват подпомагане на управлението на параметрите на таксите, както и добавянето или премахването на всеки нод от мрежата.

Как да купя Биткойн?

1. Изберете крипто борса

Съществуват множество борси за криптовалути и обмени, които варират от лесни за използване системи до сложни информационни табла за напреднали търговци.

Тъй като LDO е толкова популярен, на повечето борси за криптовалути ще можете да закупите токена, но е препоръчително да се придържате към няколко от по-популярните борси като Binance, Kraken, Coinbase и др. Различните платформи се предлагат с различни такси, мерки за сигурност и могат да включват други функции, така че е добре да направите проучване, преди да се регистрирате.

2. Създайте акаунт и го потвърдете

Започнете с регистрация на профила, която е напълно безплатна на гореспоменатите платформи. За допълнителна сигурност се активира и 2FA – двуфакторна автентификация. По този начин, вие с вашето устройство сте единствените, които може да дадете достъп до акаунта.

След това се преминава през KYC процес, който представлява предоставяне на лична информация – данни от лична карта / паспорт / шофьорска книжка, доказателство за адрес (напр. банково извлечение или сметка за комунални услуги).

След приключването на тези стъпки, вие сте готови да купувате, продавате и търгувате LidoDAO (LDO), както и да се възползвате от различни услуги като стейкинг.

3. Захранете сметката си

След като акаунтът ви е регистриран и потвърден е нужно да вкарате средства в сметката, за да можете да започнете да се възползвате от услугите покупка и търговия на платформата.

Основните варианти за депозит са:

  • Кредитна/дебитна карта
  • Банков депозит
  • Peer-to-peer (P2P)

Къде да купя Биткойн?

Binance – РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА!

На Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, депозитите са абсолютно безплатни.

Таксите за теглене от платформата са както следва:

Ако сте се насочили към директно захранване на сметката, в зависимост коя фиатна валута използвате, таксите за депозит са: