НАЧАЛО Биткойн

Tesla разкри загуби от Биткойн в размер на $140 милиона

февруари 1, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tesla разкри загуби от Биткойн в размер на $140 милиона

Tesla е загубила над $140 милиона, залагайки на Биткойн миналата година, според подадена в понеделник информация до Комисията по ценни книжа и борси на САЩ.

Производителят на електрически автомобили е имал разходи от обезценка в размер на $204 милиона, като същевременно е спечелил $64 милиона чрез конвертиране на Биткойн през 2022 г.

През годината, завършваща на 31 декември 2022 г., записахме $204 милиона загуби от обезценка в резултат на промени в балансовата стойност на нашия Биткойн и печалби в размер на $64 милиона от определени преобразувания на Биткойн във фиатна валута от наша страна“, заяви Tesla в подаденото заявление.

Разходите за обезценка описват намаление или загуба на стойността на даден актив. То може да възникне поради промяна в икономическите обстоятелства, като крипто зимата, която обхвана пазара след срива на Terra Luna през май 2022 г.

През февруари 2021 г. Tesla инвестира зашеметяващите $1.5 милиарда в Биткойн, което я превръща в един от най-големите корпоративни притежатели на криптовалутата – втори по големина след MicroStrategy. По това време Биткойн се търгуваше на цена от $46,364 за монета.

Загубите от обезценка на Tesla почти се удвоиха от 2021 г. насам, след като в заявление до SEC същата година компанията отчете загуба от обезценка на дигиталните си активи в размер на $101 милиона и печалба от $128 милиона след продажбата на Биткойн през 2021 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Очертава се интересна година – Марк Юско


Към октомври 2022 г. Tesla докладва на инвеститорите, че компанията все още държи над $218 милиона в Биткойн, след като е продала 75% от своите BTC притежания през юли – около $936 милиона по това време.

Tesla нарича своите притежания в Биткойн “нематериални активи с неопределен срок на годност”. Тези активи се преглеждат периодично, за да се определи дали стойността им в баланса надвишава справедливата им пазарна стойност. Както обяснява Tesla, тези разходи за обезценка могат да повлияят на по-нататъшните инвестиции на компанията в BTC.

Нито в тримесечния отчет за приходите, нито в подадената до SEC информация са посочени конкретни дигитални активи освен Биткойн. Смята се обаче, че компанията държи Dogecoin, тъй като приема меме токена за разплащания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн ще стигне $50,000 по-бързо отколкото повечето хора очакват

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, наскоро сподели актуализираните си виждания за потенциалния възход на Биткойн.

март 21, 2023 20:00 2 мин. четене

Биткойн: MicroStrategy почти изплуваха на цената на покупка

Стойността на Биткойн се доближава до средната покупна цена на най-големия публичен притежател на криптовалутата – MicroStrategy.

март 21, 2023 19:00 2 мин. четене

Биткойн: Според Тоун Вaйс стабилно и постепенно повишаване би било по-добре

Ветеранът в крипто търговията предполага, че параболичният скок на Биткойн през 2019 г. може да представлява проблем за бъдещото ценово действие на дигиталната валута.

март 21, 2023 18:00 1 мин. четене

Инвестиционните продукти с цифрови активи отбелязаха отлив за шеста поредна седмица

Според нов доклад на CoinShares институционалните крипто инвестиционни продукти са преживели шестата си поредна седмица на отлив. Те са загубили близо $95 милиона миналата седмица, въпреки цялостното рали на криптопазара.

март 21, 2023 12:00 2 мин. четене