НАЧАЛО Други

MicroStrategy с $1.8 милиарда нереализирани загуби

ноември 12, 2022 11:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
MicroStrategy с $1.8 милиарда нереализирани загуби

MicroStrategy Inc, най-големият корпоративен притежател на Биткойн, предполагаемо е натрупал $1.8 милиарда нереализирани загуби от покупките си.

Базираната във Вирджиния софтуерна компания и нейните дъщерни дружества притежават около 130,000 BTC на стойност близо $2.2 милиарда по текущи цени. Биткойните са били закупени на обща цена от почти $4 милиарда, като всеки BTC е струвал средно около $30,369. По този начин компанията е на минус с $1.8 милиарда.

Може ли MicroStrategy да продължи да държи токена?

Изпълнителният председател Майкъл Сейлър по-рано бе заявил, че компанията никога няма да продаде своите BTC. Отказът да се продаде означава, че MicroStrategy седи на значителни загуби на хартия. Освен това те регистрират разходи за обезценка в размер на $917.8 милиона след като отчете загуби, свързани със спада на цената на флагманската криптовалута в началото на тази година.

MicroStrategy класифицира Биткойн като нематериален актив, което означава, че компанията трябва постоянно да компенсира стойността при всеки спад. Ако реши да продаде своя BTC, тя трябва да отчете данък върху капиталовите печалби пред Службата за вътрешни приходи.

Сейлър се оттегли от поста главен изпълнителен директор на MicroStrategy през август 2022 г., за да се съсредоточи върху стратегията на компанията за Биткойн, след като тя отчете загуби в размер на $1 милиарда (отново нереализирани). Оттогава насам през септември 2022 г. компанията разпредели около $6 милиона за покупката на още 301 BTC. Тази последна покупка вече е под водата, тъй като средната цена на Биткойн е спаднала с почти 15% оттогава.

Компанията започва да купува Биткойн през 2020 г. Главният изпълнителен директор Майкъл Сейлър беше категоричен, че криптовалутата е актив с по-нисък риск от парите в брой или златото.

„В една експанзионистична, парична среда искате оскъдни активи“, каза Сайлър пред Bloomberg през февруари 2021 г. „Най-оскъдният актив в света е Биткойн. Той е дигитално злато.“

Ще се иска ли допълнително обезпечение?

През юни 2022 г. Сейлър отрече MicroStrategy да е получавала искане за допълнително обезпечение за Биткойн заем на стойност $205 милиона, взет от Silvergate Capital. Това искане за допълнително обезпечение възниква, когато инвеститорът заема пари, за да търгува, които са в пъти повече от първоначалната сума, наречена маржин. Когато стойността на маржина падне под определен праг, инвеститорът трябва да плати допълнителни средства, за да запази търговията отворена.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Питър Шиф предупреждава Биткойн трейдърите


Сейлър заяви, че компанията е разполагала с достатъчно Биткойн, за да запази обезпечението на заема, освен ако цената на BTC не падне под $3,500.

Необходим е ясен регулаторен път

В разговор със CNBC на 10 ноември 2022 г. Сейлър заяви, че неотдавнашният срив на FTX е едновременно благоприятен за Биткойн и опустошителен за индустрията на криптовалутите. За разлика от токените на борсите, Биткойн е стока, която може да се самоиздържа, твърди той.

Той смята, че регулаторите трябва да предоставят ясни насоки за това как да „регистрирате дигитална ценна книга, дигитална валута, дигитален токен и вашата дигитална борса“.

При средна цена от $16,856 за Биткойн, цената е по-висока от първата покупка на BTC от MicroStrategy през 2020 г.

По това време компанията закупи 21,454 BTC на цена от около $11,652 за токен.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Твърде късно ли е да закупите Биткойн преди 2023?

Биткойн все още диктува модата в крипто света. Но дали си струва да купите сега? Има ли нови проекти на хоризонта? Нека видим в тази статия.

декември 8, 2022 17:19 1 мин. четене

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Биткойн: Въпреки забраната, Китай още е движеща сила в пространството

Въпреки че Китай започна да ограничава използването на криптовалути, най-вече на Биткойн (BTC), още през 2013 г., оттогава страната неволно придоби и запази статута на тих крипто кит.

декември 8, 2022 13:55 1 мин. четене