НАЧАЛО Алткойни

Terra (LUNA) се срина с над 95%

май 11, 2022 20:53 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Terra (LUNA) се срина с над 95%

Terra продължи да се срива, тъй като стабилната монета UST на блокчейна не успя да си възвърне привързаността към долара.

Слуховете, че спасяването, подкрепено с рисков капитал, е пропаднало, добавиха към натиска за спад на цената на LUNA.

Екосистемата на Terra се разпада


Токенът LUNA падна с над 90% през последните 24 часа, тъй като натискът при продажбите достигна безпрецедентни нива. Алгоритмичната стабилна монета на Terra също се отклони по-далеч от фиксираната си стойност към долара, за кратко понижавайки се до дъното от $0.29, преди да отчете леко възстановяване. LUNA в момента се търгува около $5.4, което е спад от над 90% само тази седмица.


Усилията за възстановяване на фиксацията към долар на UST са се отразили сериозно на цената на LUNA. UST има за цел да запази фиксирането си алгоритмично, като позволява на всеки да разменя 1 UST за токени LUNA на стойност $1. 


Обикновено тази алгоритмична връзка би стимулирала арбитражистите да извличат стойност от разликата в цената между UST и щатските долари, като му помага да поддържа цена от около $1.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: CryptoDnes представя първата си панелна дискусия! 

Механизмът с два токена на Terra обикновено поддържа UST в рамките на 1% от очакваната стойност в долари. Въпреки това, когато UST падне значително под фиксацията си долара, алгоритмичната връзка произвежда повече токени LUNA, които арбитражерите трябва да продадат на открития пазар, за да спечелят от своите сделки. Ако фиксирането на UST не бъде възстановено, притокът на LUNA токени може да създаде верижен ефект, който непрекъснато понижава цената, докато фиксирането на UST не бъде възстановено.


LUNA не е единственият токен на екосистемата на Terra, претърпял екстремни загуби през последните 24 часа. Токените на най-добрите DeFi протоколи на Terra като Anchor и Astroport също са паднали съответно със 72.3% и 81.6%. Според платформата за блокчейн данни DeFi Llama, общата стойност, заключена в протоколите на Terra DeFi, е спаднала с повече от 87% от $29.6 милиарда на 5-ти май до $2.8 милиарда днес.

Скорошна публикация в Twitter от крипто изследователя mhonkasalo показва, че набирането на средства с цел спасяване на LUNA и UST може да се е провалило. Все още не е потвърдено дали този слух е верен. И все пак, предвид продължаващия срив на LUNA и намаляващата увереност в UST, изглежда вероятно да видим влошен сантимент към проекта.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Над 700 нови криптовалути на пазара по време на засилена волатилност

През 2022 г. крипто пазарът се характеризираше със значителна волатилност – фактор, който вероятно щеше да повлияе на новите проекти, присъединяващи се към пазара.

август 16, 2022 14:42 1 мин. четене

TVL на Tornado Cash се увеличи с повече от $140 милиона

Общата заключена стойност в Tornado Cash отбеляза ръст през юли поради подновения интерес към децентрализираното финансиране (DeFi) и някои области на криптофинансовата индустрия.

август 15, 2022 19:01 1 мин. четене

Monero завърши актуализация за сигурността на транзакциите

В събота Monero завърши обновяване на мрежата, което цели да добави повече поверителност към транзакциите в протокола.

август 15, 2022 14:42 1 мин. четене

Етериум кит прехвърля 145,000 ETH токена

Етериум портфейл, който е бил неактивен след ICO на втората по големина мрежа на пазара, се събуди внезапно и прехвърли огромно количество токени към списък с немаркирани портфейли.

август 15, 2022 13:47 1 мин. четене