НАЧАЛО Алткойни

Terra (LUNA) се срина с над 95%

май 11, 2022 20:53 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Terra (LUNA) се срина с над 95%

Terra продължи да се срива, тъй като стабилната монета UST на блокчейна не успя да си възвърне привързаността към долара.

Слуховете, че спасяването, подкрепено с рисков капитал, е пропаднало, добавиха към натиска за спад на цената на LUNA.

Екосистемата на Terra се разпада


Токенът LUNA падна с над 90% през последните 24 часа, тъй като натискът при продажбите достигна безпрецедентни нива. Алгоритмичната стабилна монета на Terra също се отклони по-далеч от фиксираната си стойност към долара, за кратко понижавайки се до дъното от $0.29, преди да отчете леко възстановяване. LUNA в момента се търгува около $5.4, което е спад от над 90% само тази седмица.


Усилията за възстановяване на фиксацията към долар на UST са се отразили сериозно на цената на LUNA. UST има за цел да запази фиксирането си алгоритмично, като позволява на всеки да разменя 1 UST за токени LUNA на стойност $1. 


Обикновено тази алгоритмична връзка би стимулирала арбитражистите да извличат стойност от разликата в цената между UST и щатските долари, като му помага да поддържа цена от около $1.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: CryptoDnes представя първата си панелна дискусия! 

Механизмът с два токена на Terra обикновено поддържа UST в рамките на 1% от очакваната стойност в долари. Въпреки това, когато UST падне значително под фиксацията си долара, алгоритмичната връзка произвежда повече токени LUNA, които арбитражерите трябва да продадат на открития пазар, за да спечелят от своите сделки. Ако фиксирането на UST не бъде възстановено, притокът на LUNA токени може да създаде верижен ефект, който непрекъснато понижава цената, докато фиксирането на UST не бъде възстановено.


LUNA не е единственият токен на екосистемата на Terra, претърпял екстремни загуби през последните 24 часа. Токените на най-добрите DeFi протоколи на Terra като Anchor и Astroport също са паднали съответно със 72.3% и 81.6%. Според платформата за блокчейн данни DeFi Llama, общата стойност, заключена в протоколите на Terra DeFi, е спаднала с повече от 87% от $29.6 милиарда на 5-ти май до $2.8 милиарда днес.

Скорошна публикация в Twitter от крипто изследователя mhonkasalo показва, че набирането на средства с цел спасяване на LUNA и UST може да се е провалило. Все още не е потвърдено дали този слух е верен. И все пак, предвид продължаващия срив на LUNA и намаляващата увереност в UST, изглежда вероятно да видим влошен сантимент към проекта.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

„Предстои корекция“ – Трейдър с предупреждение за два големи алткойна

Популярен крипто трейдър наскоро сподели мечи настроения за два големи алткойна в краткосрочен план, предвиждайки корекция.

януари 27, 2023 9:04 1 мин. четене

Биткойн: Трейдър предвижда скок до $30,000 – ето кога

Широко следен крипто стратег е оптимист, че Биткойн (BTC) може да нарасне с двуцифрен процент от текущата цена.

януари 26, 2023 20:00 1 мин. четене

Cardano: Чарлз Хоскинсън коментира прекъсването в мрежата

Притесненията на крипто общността в последно време са доста основателни на фона на повечето неприятни ситуации в пространството, случили се в последната година.

януари 26, 2023 19:00 2 мин. четене

Големи притоци на средства се насочват към няколко по-малки алткойна

Според Santiment има значителни потоци средства, които се насочват към няколко алткойна с ниска капитализация.

януари 26, 2023 16:00 2 мин. четене