НАЧАЛО Алткойни

Terra (LUNA) се срина с над 95%

май 11, 2022 20:53 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Terra (LUNA) се срина с над 95%

Terra продължи да се срива, тъй като стабилната монета UST на блокчейна не успя да си възвърне привързаността към долара.

Слуховете, че спасяването, подкрепено с рисков капитал, е пропаднало, добавиха към натиска за спад на цената на LUNA.

Екосистемата на Terra се разпада


Токенът LUNA падна с над 90% през последните 24 часа, тъй като натискът при продажбите достигна безпрецедентни нива. Алгоритмичната стабилна монета на Terra също се отклони по-далеч от фиксираната си стойност към долара, за кратко понижавайки се до дъното от $0.29, преди да отчете леко възстановяване. LUNA в момента се търгува около $5.4, което е спад от над 90% само тази седмица.


Усилията за възстановяване на фиксацията към долар на UST са се отразили сериозно на цената на LUNA. UST има за цел да запази фиксирането си алгоритмично, като позволява на всеки да разменя 1 UST за токени LUNA на стойност $1. 


Обикновено тази алгоритмична връзка би стимулирала арбитражистите да извличат стойност от разликата в цената между UST и щатските долари, като му помага да поддържа цена от около $1.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: CryptoDnes представя първата си панелна дискусия! 

Механизмът с два токена на Terra обикновено поддържа UST в рамките на 1% от очакваната стойност в долари. Въпреки това, когато UST падне значително под фиксацията си долара, алгоритмичната връзка произвежда повече токени LUNA, които арбитражерите трябва да продадат на открития пазар, за да спечелят от своите сделки. Ако фиксирането на UST не бъде възстановено, притокът на LUNA токени може да създаде верижен ефект, който непрекъснато понижава цената, докато фиксирането на UST не бъде възстановено.


LUNA не е единственият токен на екосистемата на Terra, претърпял екстремни загуби през последните 24 часа. Токените на най-добрите DeFi протоколи на Terra като Anchor и Astroport също са паднали съответно със 72.3% и 81.6%. Според платформата за блокчейн данни DeFi Llama, общата стойност, заключена в протоколите на Terra DeFi, е спаднала с повече от 87% от $29.6 милиарда на 5-ти май до $2.8 милиарда днес.

Скорошна публикация в Twitter от крипто изследователя mhonkasalo показва, че набирането на средства с цел спасяване на LUNA и UST може да се е провалило. Все още не е потвърдено дали този слух е верен. И все пак, предвид продължаващия срив на LUNA и намаляващата увереност в UST, изглежда вероятно да видим влошен сантимент към проекта.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Тези шест алткойна са позиционирани за възход според Santiment

Компанията за крипто анализи Santiment съобщи, че осем алткойна показват признаци на потенциално възходящо движение на цените си.

септември 28, 2023 15:00 2 мин. четене

Chainlink (LINK) и Immutable (IMX) отбелязват ръст в цената; VC Spectra (SPCT) очаква 142% скок в предварителната продажба

Chainlink (LINK) и Immutable (IMX) отскочиха през септември, след като преминаха през вълни на несигурност през 2023 г. Тези ценови скокове следват значителни развития в двата блокчейна.

септември 28, 2023 13:10 4 мин. четене

При SUI се наблюдават ценови колебания, a VC Spectra (SPCT) и PEPE запазват позитивността на пазара

Крипто пазарът преживява период на волатилност, като при топ алткойните се наблюдават значителни ценови колебания. При SUI (SUI), нова блокчейн платформа от първи слой, се наблюдават значителни ценови колебания през последните седмици.

септември 28, 2023 12:10 3 мин. четене

Tradecurve Markets (TCRV) набира $6.1 милиона, нов блокчейн на Shiba Inu (SHIB), а за Ethereum (ETH) предстои голямо движение

Tradecurve Markets набра $6.1 милиона, а Shib Association ще разработи нов Shiba Inu блокчейн. Фючърсен ETH ETF може да бъде одобрен скоро. 

септември 28, 2023 11:05 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.