НАЧАЛО Биткойн

Tesla разкри инвестиция от $1.5 милиарда в Биткойн – BTC поставя нов рекорд над $43,000

08.02.2021 16:07 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tesla разкри инвестиция от $1.5 милиарда в Биткойн – BTC поставя нов рекорд над $43,000

Тесла разкри инвестиция в Биткойн от 1,5 милиарда долара, направена през януари, и позволи плащания с BTC.

В една от най-значимите новини за годината за флагманската криптовалута, Tesla най-накрая разкри своята инвестиция в BTC на стойност 1,5 милиарда долара.

Декларация от SEC разкри, че Tesla е направила инвестицията в BTC през януари като част от тяхната инвестиционна стратегия за “алтернативни резервни активи”.

Производителят на електрически превозни средства инвестира в златни кюлчета и BTC, използвайки “пари, които не са необходими за поддържане на адекватна оперативна ликвидност”.

Само миналия месец, изпълнителният директор на Tesla и SpaceX, Илон Мъск се поинтересува дали Биткойн може да се транзитира в особено големи обеми.

След положителен отговор, компанията вече се присъединява към Microstrategy, Биткойн копаещата компания Marathon Patent Group и 16 други публично регистрирани компании с BTC в баланса си.

Напоследък Мъск често се ангажира с крипто общността в Twitter. Докато най-богатият човек в света прави вълни с шегите за Dogecoin, парите на компанията му са в крипто краля.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Най-големите американски хедж фондове са натрупали над $2.6 милиарда в Биткойн ETF

Нови данни от брокерската компания River разкриват, че някои от най-големите американски хедж фондове са натрупали акции в борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC) на стойност милиарди долари.

21.05.2024 13:30 1 мин. четене

Британският върховен съд напълно отхвърли твърдението на Крейг Райт, че е създал Биткойн

Съдията от Обединеното кралство Джеймс Мелър публикува публично одобреното решение по съдебно дело, в което участват австралийският предприемач Крейг Райт и Алиансът за отворени криптопатенти (COPA).

21.05.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн навлиза в ерата на институционалните инвестиции – големите риби наливат милиарди в крипто

Според скорошни данни от фирмата за пазарно разузнаване IntoTheBlock, големите крипто инвеститори са увеличили значително своите Биткойн притежания, натрупвайки десетки милиарди долари от пускането на спот ETF през януари.

21.05.2024 10:00 1 мин. четене

Колко трябва да е цената на Биткойн, за да надмине среброто?

През 2024 г. среброто направи забележително завръщане, изпреварвайки биткойн като осмият най-голям актив по пазарна капитализация, след като загуби позицията си през март.

21.05.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.