НАЧАЛО Финтех

Societe Generale ще предлага услуги свързани с дигитални активи

октомври 16, 2022 22:35 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Societe Generale ще предлага услуги свързани с дигитални активи

Société Générale тихомълком получи регулаторно одобрение да работи като доставчик на услуги за дигитални активи във Франция през миналия месец.

С активи възлизащи на над €2.2 милиарда към 2020 г., банката основана през 1864 е третата най-голяма по пазарна капитализация във Франция.

Чрез фокусираното си върху блокчейн дъщерно дружество – Société Générale Forge – банката вече ще може да попечителства, търгува и продава дигитални активи. Това се дължи на решение на френския финансов регулатор – Autorité des Marchés Financiers (AMF).

В последно време много рискови капиталисти се борят да намерят регулирани решения за попечителство на дигитални активи във Франция. Само по себе си това значи, че френски крипто фондове като Ledger Cathay Capital са създадени като нерегулирани дружества със специална цел.

След решението на AMF обаче френските дружества за рисков капитал, съхраняващи своите инвестиции в токени биха могли спокойно да използват услугите на известната банка

Миналия месец от френската банка обявиха, че услугите им в областта на ценните книжа ще предлагат нови попечителски услуги за дружества, управляващи активи, които желаят да разработят фондове базирани на критпо активи.

През юни компанията Metaco, която се занимава с попечителство на криптовалути обяви партньорство с Société Générale Forge, за да разшири възможностите си в крипто сектора.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум (ETH): Колко токени ще бъдат изгаряни всяка година?


Франция и криптовалутите

Миналата седмица от Crypto.com обявиха инвестиция от €150 милиона във Франция в подкрепа на дейността си в страната, включително създаването на регионална база в Париж.

Други чуждестранни криптоборси включително Binance и Luno също са се сдобили с лицензи във Франция, тъй като страната се стреми да се утвърди като център за блокчейн технологии.

От Binance също така обявиха инвестиция от €100 млн. евро в страната като заяивха, че Франция е уникално позиционирана да бъде лидер на крипто индустрията в Европа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

CBDC: Банката на Япония ще тества дигиталната йена през 2023 г.

Банката на Япония обяви, че работи с трите най-големи банки в страната за стартиране на пробна версия на дигитална йена.

ноември 26, 2022 11:58 1 мин. четене

JPMorgan с търговска марка за портфейл за криптовалути

Банковият гигант JPMorgan е подал заявка за търговска марка за нов портфейл за цифрови активи.

ноември 22, 2022 9:09 1 мин. четене

CBDC: Американските банки се обединяват за разработване на дигиталния долар

Няколко големи компании за финансови услуги се обединиха с Федералния резерв на Ню Йорк, за да обявят 12-седмична програма за дигитален долар.

ноември 16, 2022 21:05 1 мин. четене

Виталик Бутерин: Трябва да се ограничат институционалните инвеститори

Съоснователят на Етериум Виталик Бутерин изрази скептицизъм по отношение на привличането на институционални инвестиции в разрастващата се екосистема на виртуалните валути, докато дебатът за тяхното участие се разгаря.

ноември 13, 2022 16:18 1 мин. четене