НАЧАЛО Финтех

Societe Generale ще предлага услуги свързани с дигитални активи

октомври 16, 2022 22:35 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Societe Generale ще предлага услуги свързани с дигитални активи

Société Générale тихомълком получи регулаторно одобрение да работи като доставчик на услуги за дигитални активи във Франция през миналия месец.

С активи възлизащи на над €2.2 милиарда към 2020 г., банката основана през 1864 е третата най-голяма по пазарна капитализация във Франция.

Чрез фокусираното си върху блокчейн дъщерно дружество – Société Générale Forge – банката вече ще може да попечителства, търгува и продава дигитални активи. Това се дължи на решение на френския финансов регулатор – Autorité des Marchés Financiers (AMF).

В последно време много рискови капиталисти се борят да намерят регулирани решения за попечителство на дигитални активи във Франция. Само по себе си това значи, че френски крипто фондове като Ledger Cathay Capital са създадени като нерегулирани дружества със специална цел.

След решението на AMF обаче френските дружества за рисков капитал, съхраняващи своите инвестиции в токени биха могли спокойно да използват услугите на известната банка

Миналия месец от френската банка обявиха, че услугите им в областта на ценните книжа ще предлагат нови попечителски услуги за дружества, управляващи активи, които желаят да разработят фондове базирани на критпо активи.

През юни компанията Metaco, която се занимава с попечителство на криптовалути обяви партньорство с Société Générale Forge, за да разшири възможностите си в крипто сектора.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум (ETH): Колко токени ще бъдат изгаряни всяка година?


Франция и криптовалутите

Миналата седмица от Crypto.com обявиха инвестиция от €150 милиона във Франция в подкрепа на дейността си в страната, включително създаването на регионална база в Париж.

Други чуждестранни криптоборси включително Binance и Luno също са се сдобили с лицензи във Франция, тъй като страната се стреми да се утвърди като център за блокчейн технологии.

От Binance също така обявиха инвестиция от €100 млн. евро в страната като заяивха, че Франция е уникално позиционирана да бъде лидер на крипто индустрията в Европа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Русия ще използва крипто борси за международни транзакции

Русия активно оформя своя подход към криптовалутите в страната. През април Антон Силуанов, министърът на финансите на Русия обсъди нова платежна система, която ще включва криптовалути.

май 30, 2023 6:00 1 мин. четене

САЩ може да загубят глобалната си крипто позиция заради тези държави

Според информация от Ясин Елманджра, анализатор в Ark Invest, Съединените щати са изправени пред риска да отстъпят водещата си позиция в глобалната крипто екосистема на няколко държави като Обединените арабски емирства, Южна Корея, Австралия и Швейцария.

май 25, 2023 12:00 2 мин. четене

Скоро няма да видим спот Биткойн ETF на американския пазар според шефа на VanEck

Борсово търгуваните фондове (ETF) напоследък набраха значителна популярност, привличайки разнообразни инвеститори, търсещи експозиция към редица активи.

май 24, 2023 14:30 2 мин. четене

Ripple ще инвестира $1 милиард за разширяването си във финтех пространството

Главният изпълнителен директор на Ripple Labs наскоро обяви плановете си да използва $1 милиард от паричните резерви на компанията, за да разшири обхвата на услугите ѝ.

май 24, 2023 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.