НАЧАЛО Финтех

Societe Generale ще предлага услуги свързани с дигитални активи

16.10.2022 22:35 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Societe Generale ще предлага услуги свързани с дигитални активи

Société Générale тихомълком получи регулаторно одобрение да работи като доставчик на услуги за дигитални активи във Франция през миналия месец.

С активи възлизащи на над €2.2 милиарда към 2020 г., банката основана през 1864 е третата най-голяма по пазарна капитализация във Франция.

Чрез фокусираното си върху блокчейн дъщерно дружество – Société Générale Forge – банката вече ще може да попечителства, търгува и продава дигитални активи. Това се дължи на решение на френския финансов регулатор – Autorité des Marchés Financiers (AMF).

В последно време много рискови капиталисти се борят да намерят регулирани решения за попечителство на дигитални активи във Франция. Само по себе си това значи, че френски крипто фондове като Ledger Cathay Capital са създадени като нерегулирани дружества със специална цел.

След решението на AMF обаче френските дружества за рисков капитал, съхраняващи своите инвестиции в токени биха могли спокойно да използват услугите на известната банка

Миналия месец от френската банка обявиха, че услугите им в областта на ценните книжа ще предлагат нови попечителски услуги за дружества, управляващи активи, които желаят да разработят фондове базирани на критпо активи.

През юни компанията Metaco, която се занимава с попечителство на криптовалути обяви партньорство с Société Générale Forge, за да разшири възможностите си в крипто сектора.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум (ETH): Колко токени ще бъдат изгаряни всяка година?


Франция и криптовалутите

Миналата седмица от Crypto.com обявиха инвестиция от €150 милиона във Франция в подкрепа на дейността си в страната, включително създаването на регионална база в Париж.

Други чуждестранни криптоборси включително Binance и Luno също са се сдобили с лицензи във Франция, тъй като страната се стреми да се утвърди като център за блокчейн технологии.

От Binance също така обявиха инвестиция от €100 млн. евро в страната като заяивха, че Франция е уникално позиционирана да бъде лидер на крипто индустрията в Европа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

CBDC: Жителите на Хонконг вече могат да използват дигиталния юан

С ход, който разширява влиянието му в световен мащаб, Хонконг стартира новаторски пилотен проект за дигитални плащания в юани, което е сигнал за значителна промяна във финансовия пейзаж.

17.05.2024 23:30 2 мин. четене

Европейските финтех компании очакват бум на бизнеса през 2025 година

Според последните данни на MHP Group европейският сектор на финтех технологиите е свидетел на възвръщане на оптимизма.

17.05.2024 11:30 2 мин. четене

Новата блокчейн инициатива на Mastercard привлече 5 нови компании

Mastercard задълбочава навлизането си в блокчейн и дигиталните активи, демонстрирайки твърд ангажимент да интегрира тези технологии в съществуващите си платежни системи.

16.05.2024 23:00 2 мин. четене

Deutsche Bank влиза в блокчейн партньорство с централната банка на Сингапур

Сътрудничеството на Deutsche Bank с централната банка на Сингапур (MAS) бележи значителна стъпка в изследването на токенизацията на активи, особено на пазарите за финансиране на едро и разрастващата се сфера на децентрализираното финансиране (DeFi).

15.05.2024 1:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.