НАЧАЛО Алткойни

Етериум (ETH): Колко токени ще бъдат изгаряни всяка година?

16.10.2022 17:51 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум (ETH): Колко токени ще бъдат изгаряни всяка година?

Изгарянето на Етериум (ETH) беше въведено с EIP-1559 и оттогава хиляди ETH бяха извадени от обращение. Изгарянето на ETH продължава в опит да направи криптовалутата дефлационна и в действителност успя да постигне това в някои блокове.

Като се има предвид броят на ETH, които се изгарят с всеки час, ето колко ETH се очаква да бъдат изгорени всяка година.

Броят на изгорените ETH е по-висок от броя на емитираните

С всеки блок се пускат нови ETH в обращение и при сегашния темп на емитиране се очаква всяка година да се добавят 603,000 ETH. Преди да бъде въведено изгарянето, това щеше да увеличи броя на ETH в обращение, но вече не е така.

През последните няколко месеца изгарянето на Етериум нарасна и се очаква всяка година да бъдат изгаряни 835,000 ETH. Това е значително повече ETH, отколкото се пускат в обращение. Така за първи път от стартирането на мрежата ще има повече монети, които излизат от обращение, отколкото тези, които се влизат.

Скоростта на емитиране също така стана много по-ниска, откакто мрежата премина от механизъм за доказателство за работа (PoW) към доказателство за залог (PoS). Преди това всяка година се издаваха над 4 милиона токена, а преминаването към PoS намали количеството с над 60%.

Съперничество с най-добрите

Един от проблемите, които тормозеха Етериум, беше броят на новите токени, които бяха пуснати в обращение тази година. По времето, когато мрежата все още използваше доказателство за работа, новите токени се въвеждаха с темп от 3.66% всяка година. Това беше много високо в сравнение с темпа на емитиране на BTC, който възлизаше на 1.72%. Преминаването към PoS, обаче, промени нещата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Топ 3 Web3 криптовалути


След актуализацията процентът на емитиране на ETH намаля значително. Сега новите токени се въвеждат с темп от 0.07% всяка година, което е значително по-малко от тази на Биткойн, който остава най-големият му конкурент.

ETH ISSUANCE

Сливането беше завършено преди месец и ако мрежата все още беше в режим на PoW, за този период от време в обращение щяха да бъдат пуснати общо 353,000 ETH. Но с промяната в механизма са добавени само около 7,000 ETH.

Към момента на публикуване, в стейкинг протокола на Етериум са заложени повече от 14.3 милиона монети. От въвеждането на EIP-1559 досега са изгорени общо 2.66 милиона ETH. Преводите на ETH заемат водещо място по най-много изгорени токени, докато OpenSea е на второ място.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Coinbase все още смята, че има шанс за одобрение на спот Етериум ETF този месец

Крипто борсата Coinbase изчислява, че вероятността SEC да одобри спот ETF на Етериум до края на месеца е между 30% и 40%.

20.05.2024 20:30 2 мин. четене

Тази топ криптовалута може да се срине с над 50% – ето защо

Добре познат анализатор на криптовалути предупреждава, че Chainlink (LINK) може да е изправен пред значителен спад.

20.05.2024 20:00 1 мин. четене

Етериум кит успя да прибере $171 милиона печалба от инвестицията си

Тази седмица е от решаващо значение за Етериум, тъй като Комисията по ценните книжа и фондовите борси ще обяви решението си относно заявленията за спот ETH ETF.

20.05.2024 18:30 1 мин. четене

Цената на Render (RNDR) регистрира спад – китовете разпродават токени

Render (RNDR) претърпя спад на цената от около 10% през последната седмица, на фона на сериозна разпродажба от страна на голям инвеститор.

20.05.2024 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.