НАЧАЛО Алткойни

Етериум (ETH): Колко токени ще бъдат изгаряни всяка година?

октомври 16, 2022 17:51 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум (ETH): Колко токени ще бъдат изгаряни всяка година?

Изгарянето на Етериум (ETH) беше въведено с EIP-1559 и оттогава хиляди ETH бяха извадени от обращение. Изгарянето на ETH продължава в опит да направи криптовалутата дефлационна и в действителност успя да постигне това в някои блокове.

Като се има предвид броят на ETH, които се изгарят с всеки час, ето колко ETH се очаква да бъдат изгорени всяка година.

Броят на изгорените ETH е по-висок от броя на емитираните

С всеки блок се пускат нови ETH в обращение и при сегашния темп на емитиране се очаква всяка година да се добавят 603,000 ETH. Преди да бъде въведено изгарянето, това щеше да увеличи броя на ETH в обращение, но вече не е така.

През последните няколко месеца изгарянето на Етериум нарасна и се очаква всяка година да бъдат изгаряни 835,000 ETH. Това е значително повече ETH, отколкото се пускат в обращение. Така за първи път от стартирането на мрежата ще има повече монети, които излизат от обращение, отколкото тези, които се влизат.

Скоростта на емитиране също така стана много по-ниска, откакто мрежата премина от механизъм за доказателство за работа (PoW) към доказателство за залог (PoS). Преди това всяка година се издаваха над 4 милиона токена, а преминаването към PoS намали количеството с над 60%.

Съперничество с най-добрите

Един от проблемите, които тормозеха Етериум, беше броят на новите токени, които бяха пуснати в обращение тази година. По времето, когато мрежата все още използваше доказателство за работа, новите токени се въвеждаха с темп от 3.66% всяка година. Това беше много високо в сравнение с темпа на емитиране на BTC, който възлизаше на 1.72%. Преминаването към PoS, обаче, промени нещата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Топ 3 Web3 криптовалути


След актуализацията процентът на емитиране на ETH намаля значително. Сега новите токени се въвеждат с темп от 0.07% всяка година, което е значително по-малко от тази на Биткойн, който остава най-големият му конкурент.

ETH ISSUANCE

Сливането беше завършено преди месец и ако мрежата все още беше в режим на PoW, за този период от време в обращение щяха да бъдат пуснати общо 353,000 ETH. Но с промяната в механизма са добавени само около 7,000 ETH.

Към момента на публикуване, в стейкинг протокола на Етериум са заложени повече от 14.3 милиона монети. От въвеждането на EIP-1559 досега са изгорени общо 2.66 милиона ETH. Преводите на ETH заемат водещо място по най-много изгорени токени, докато OpenSea е на второ място.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

XRP: Рекордна активност в мрежата – какво означава това?

През изминалия уикенд, докато по-голямата част от крипто пазара показа признаци на възстановяване, XRP се открои с ръст на цената до $0.50, тъй като бичите настроения надделяха над мечите тенденции.

май 30, 2023 16:30 2 мин. четене

Защо институциите могат да започнат да прехвърлят $100 милиона в IEO на Tradecurve (TCRV)

С пускането на Биткойн ентусиастите видяха ползата от наличието на децентрализирана система за транзакции на стойност, която не разчита на централизирана институция.

май 30, 2023 15:54 3 мин. четене

Медицинската сестра, която спечели $1.3 милиона от дела на Илон Мъск в Twitter, купува токени от предварителна продажба на Tradecurve (TCRV)

Попитайте медицинската сестра, която спечели над $1.3 милиона от закупуването на акции на Twitter и тя ще ви каже, че инвестирането в обещаващи проекти е идеалният начин за придобиване на дългосрочни печалби. 

май 30, 2023 15:02 3 мин. четене

Показва ли GALA, че GameFi умира? AI криптовалутите ли са следващите скъпоценни камъни на бичия пазар?

GameFi индустрията се описва основно като връзка между традиционните и децентрализираните екосистеми за игри. Индустрията изигра съществена роля за привличане на вниманието на хората. 

май 30, 2023 15:01 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.