НАЧАЛО Алткойни

Етериум (ETH): Колко токени ще бъдат изгаряни всяка година?

октомври 16, 2022 17:51 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум (ETH): Колко токени ще бъдат изгаряни всяка година?

Изгарянето на Етериум (ETH) беше въведено с EIP-1559 и оттогава хиляди ETH бяха извадени от обращение. Изгарянето на ETH продължава в опит да направи криптовалутата дефлационна и в действителност успя да постигне това в някои блокове.

Като се има предвид броят на ETH, които се изгарят с всеки час, ето колко ETH се очаква да бъдат изгорени всяка година.

Броят на изгорените ETH е по-висок от броя на емитираните

С всеки блок се пускат нови ETH в обращение и при сегашния темп на емитиране се очаква всяка година да се добавят 603,000 ETH. Преди да бъде въведено изгарянето, това щеше да увеличи броя на ETH в обращение, но вече не е така.

През последните няколко месеца изгарянето на Етериум нарасна и се очаква всяка година да бъдат изгаряни 835,000 ETH. Това е значително повече ETH, отколкото се пускат в обращение. Така за първи път от стартирането на мрежата ще има повече монети, които излизат от обращение, отколкото тези, които се влизат.

Скоростта на емитиране също така стана много по-ниска, откакто мрежата премина от механизъм за доказателство за работа (PoW) към доказателство за залог (PoS). Преди това всяка година се издаваха над 4 милиона токена, а преминаването към PoS намали количеството с над 60%.

Съперничество с най-добрите

Един от проблемите, които тормозеха Етериум, беше броят на новите токени, които бяха пуснати в обращение тази година. По времето, когато мрежата все още използваше доказателство за работа, новите токени се въвеждаха с темп от 3.66% всяка година. Това беше много високо в сравнение с темпа на емитиране на BTC, който възлизаше на 1.72%. Преминаването към PoS, обаче, промени нещата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Топ 3 Web3 криптовалути


След актуализацията процентът на емитиране на ETH намаля значително. Сега новите токени се въвеждат с темп от 0.07% всяка година, което е значително по-малко от тази на Биткойн, който остава най-големият му конкурент.

ETH ISSUANCE

Сливането беше завършено преди месец и ако мрежата все още беше в режим на PoW, за този период от време в обращение щяха да бъдат пуснати общо 353,000 ETH. Но с промяната в механизма са добавени само около 7,000 ETH.

Към момента на публикуване, в стейкинг протокола на Етериум са заложени повече от 14.3 милиона монети. От въвеждането на EIP-1559 досега са изгорени общо 2.66 милиона ETH. Преводите на ETH заемат водещо място по най-много изгорени токени, докато OpenSea е на второ място.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Трейдърски алгоритъм показва предпочитание за тези алткойни

Алгоритъм, който отчита изключително представяне, показва предпочитания към Етериум (ETH) и три други цифрови актива с голяма капитализация в условията на несигурна търговия.

ноември 26, 2022 22:03 1 мин. четене

Dogecoin (DOGE): Повечето инвеститори са на печалба

Фирмата за криптоанализ IntoTheBlock установи, че по-голямата част от инвестиралите в Dogecoin (DOGE) са на печалба.

ноември 26, 2022 19:43 1 мин. четене

Cardano (ADA): Броят на новите адреси продължава да расте

Броят на портфейлите в мрежата на Cardano (ADA) е нараснал с над 100,000 досега през последния месец след срива на FTX.

ноември 26, 2022 18:53 1 мин. четене

Цената на XRP завършва седмицата с близо 17% скок

Услугата за проследяване на големи крипто транзакции Whale Alert сподели, че през последните петнадесет часа най-активните китове са прехвърлили близо 400 милиона XRP, както между неизвестни адреси, така и от борси.

ноември 26, 2022 16:00 1 мин. четене