НАЧАЛО Финтех

Binance със сериозна инвестиция в развитието на крипто в Европа

05.11.2021 20:13 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance със сериозна инвестиция в развитието на крипто в Европа

Най-голямата крипто борса в света разкри инициатива в размер на 100 милиона евро за развитие на блокчейн и крипто екосистемата във Франция и Европа, обяви главният изпълнителен директор на Binance Чангпен „CZ“ Джао в разговор с френския министър Седрик О във френското министерство на финансите в Париж.

Binance стартира новата инициатива, официално наречена “Objective Moon“, в партньорство с местната асоциация за финансови технологии France FinTech. Асоциацията ще помогне на Binance да се свърже и работи с местния финтех сектор, каза говорител на Binance.

Според съобщението Objective Moon ще допринесе за развитието на център за проучвания и разработки на Binance във Франция. За тази цел крипто борсата планира да набира крипто и блокчейн таланти от цяла Франция и Европа.

Като част от инициативата за $115 милиона, Binance има за цел да стартира децентрализиран технологичен ускорител на регистрите, наречен Objective Moon Accelerator и онлайн образователна програма за привличане на нови таланти за крипто и блокчейн индустрията. 

Базираната във Франция онлайн образователна платформа OpenClassrooms и доставчикът на крипто хардуер Ledger също ще допринесат за развитието на образователната програма.

„France FinTech вярва, че Франция е добре позиционирана по отношение на регулирането, таланта и експертизата, за да бъде водещият играч в Европа в областта на децентрализираните финанси“, коментира инициативата Ален Клот, председател на France FinTech. Той каза, че сътрудничеството с Binance ще подпомогне растежа на цялата екосистема.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Google инвестира $1 милиард в борсовия оператор CME

CZ каза, че Binance планира да помогне на Франция и Европа да станат водещи световни играчи в блокчейн и крипто индустрията, като стартира основните си операции и инвестиции в страната.

Известна със своята „децентрализирана“ структура, Binance според съобщенията търси седалище в Европа. Както бе съобщено, борсата е създала три дъщерни дружества в Ирландия през септември. След това CZ каза на Bloomberg, че Binance се стреми да създаде „няколко централи в различни части на света“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Правителството на Грузия си партнира с Ripple за дигитализиране на икономиката

Грузия направи значителни крачки в модернизирането на своя финансов сектор чрез иновативно партньорство с Ripple.

10.06.2024 22:00 1 мин. четене

Telegram стартира собствена платежна система

Telegram въведе нова функция, наречена Telegram Stars, за да подобри методите за плащане, особено за разработчиците на приложения в платформата.

07.06.2024 15:30 1 мин. четене

Портфейлът на Coinbase добавя функция “аларма”

Потребителите на мобилния крипто портфейл на Coinbase вече могат да получават автоматични предупреждения за дейности в блокчейн чрез услугата за изпращане на съобщения Notifi.

07.06.2024 13:00 1 мин. четене

Ripple обяви ново партньорство за подобрени международни разплащания

Ripple, водеща компания за крипто и блокчейн решения, обяви стратегическо партньорство с Clear Junction, глобален доставчик на решения за трансгранични плащания за регулирани институции.

06.06.2024 8:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.