НАЧАЛО Финтех

Binance със сериозна инвестиция в развитието на крипто в Европа

ноември 5, 2021 20:13 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance със сериозна инвестиция в развитието на крипто в Европа

Най-голямата крипто борса в света разкри инициатива в размер на 100 милиона евро за развитие на блокчейн и крипто екосистемата във Франция и Европа, обяви главният изпълнителен директор на Binance Чангпен „CZ“ Джао в разговор с френския министър Седрик О във френското министерство на финансите в Париж.

Binance стартира новата инициатива, официално наречена „Objective Moon“, в партньорство с местната асоциация за финансови технологии France FinTech. Асоциацията ще помогне на Binance да се свърже и работи с местния финтех сектор, каза говорител на Binance.

Според съобщението Objective Moon ще допринесе за развитието на център за проучвания и разработки на Binance във Франция. За тази цел крипто борсата планира да набира крипто и блокчейн таланти от цяла Франция и Европа.

Като част от инициативата за $115 милиона, Binance има за цел да стартира децентрализиран технологичен ускорител на регистрите, наречен Objective Moon Accelerator и онлайн образователна програма за привличане на нови таланти за крипто и блокчейн индустрията. 

Базираната във Франция онлайн образователна платформа OpenClassrooms и доставчикът на крипто хардуер Ledger също ще допринесат за развитието на образователната програма.

„France FinTech вярва, че Франция е добре позиционирана по отношение на регулирането, таланта и експертизата, за да бъде водещият играч в Европа в областта на децентрализираните финанси“, коментира инициативата Ален Клот, председател на France FinTech. Той каза, че сътрудничеството с Binance ще подпомогне растежа на цялата екосистема.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Google инвестира $1 милиард в борсовия оператор CME

CZ каза, че Binance планира да помогне на Франция и Европа да станат водещи световни играчи в блокчейн и крипто индустрията, като стартира основните си операции и инвестиции в страната.

Известна със своята „децентрализирана“ структура, Binance според съобщенията търси седалище в Европа. Както бе съобщено, борсата е създала три дъщерни дружества в Ирландия през септември. След това CZ каза на Bloomberg, че Binance се стреми да създаде „няколко централи в различни части на света“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Първата регулирана от ЕС мрежа за стабилни монети вече е факт

Membrance Finance твърди, че EUROe е първата в Европа регулирана от Европейския Съюз мрежа за стабилни монети и плащания с пълен резерв.

февруари 4, 2023 8:00 2 мин. четене

Крипто борса интегрира изкуствения интелект ChatGPT

Базираната в САЩ борса за криптовалути PayBito обяви в петък плановете си да интегрира ChatGPT – чатбот с изкуствен интелект, разработен от изследователската фирма OpenAI.

февруари 3, 2023 18:00 1 мин. четене

Южна Корея ще пусне нова система за проследяване на криптовалути

Министерството на правосъдието в Южна Корея обяви плановете си да въведе система за криптографско проследяване.

януари 29, 2023 15:00 2 мин. четене

Injective стартира екосистемен фонд в размер на $150 милиона

Създадената през 2018 г. блокчейн технология Injective обяви въвеждането на екосистемен фонд на стойност $150 милиона, за да подпомогне разработчиците, които разработват в мрежата Cosmos.

януари 28, 2023 8:10 2 мин. четене