Home

Париж ли е европейският център за криптовалути?

18.09.2022 11:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Париж ли е европейският център за криптовалути?

Франция и водещата борса за криптовалути Binance продължават да задълбочават отношенията си чрез сътрудничество, като основателят и главен изпълнителен директор Чанпен Жао определя столицата Париж като финансовия център на криптовалутите в Европа.

Жао говори по време на откривaнето на Binance Blockchain Week Paris 2022, която започна на 14 септември. Той заяви, че със силния тласък за приемане на крипто и други инициативи, които френското правителство предприема, крипто пазарът ще “експлодира” в страната през следващите пет години.

Някои от инициативите, които той изтъква, включват усилията на Франция за намаляване на данъците и облекчаване на трудовото законодателство. Той коментира и предстоящите крипто регулации на Европейския съюз, които Франция ще приеме.

Чанпен заяви, че законите на ЕС за пазара на дигитални активи (MiCA) са “фантастични”, но малко строги, особено по отношение на стабилните монети. Въпреки това той все още очаква законите, които ще създадат единен крипто регулаторен режим за 27-те страни членки на ЕС, скоро да се превърнат в глобален стандарт.

Той добави:

Проектите не приемат базираните на щатски долари стабилни монети, които имат 75% от ликвидността на пазара. 

За да запълнят празнините, правителствени представители обявиха по време на сесията, че от март 2023 г. Франция стартира 3-годишен регулаторен “пясъчник” за крипто индустрията. Това е с цел да се даде възможност на иновациите във френската криптоиндустрия да процъфтяват и да се предоставят нови възможности на стартиращите криптокомпании.

Binance навлиза в други пазари

От 2021 г. насам отношенията на Binance с Франция стават все по-силни. Миналата година компанията влезе в партньорство с France FinTech, асоциация с нестопанска цел, за да стартира фонд на стойност €100 милиона за развитие на френската и европейската блокчейн и крипто валутна екосистема с подкрепата на Министерството на дигиталния преход и електронните комуникации.

През май тази година Binance получи лиценз за доставчик на услуги за виртуални активи (VASP) от френския регулатор на капиталовия пазар Autorité des marchés financiers (AMF).

Според доклад на Ройтерс от същото  време Binance планира да направи Париж своя европейска база.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Mastercard и Binance си партнират, за да улеснят плащанията с крипто


Междувременно Binance се стреми да установи пазарно присъствие и в други държави както в Европа, така и в световен мащаб. В момента борсата търси лицензи за VASP в Швейцария, Швеция, Испания, Нидерландия, Португалия, Австрия и Филипините.

Въпреки това, тъй като Binance все още е в противоречие с няколко регулаторни органа на континента, европейските ѝ амбиции все още се сблъскат със значителен отпор от страна на регулациите на MiCA на ЕС. Това може дори да позволи на по-силно регулирани крипто борси като Bitstamp и Coinbase да спечелят пазарен дял над Binance, настоящия световен пазарен лидер.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Visa и Wirex създават нова ера в областта на Web3 платежните решения

Wirex, водещо финансово Web3 приложение, влезе в заглавията на вестниците с новото си партньорство с Visa, основен играч в глобалната платежна технология.

16.07.2024 7:00 1мин. четене

Ripple беше призната за една от най-добрите финтех компании

В проучване, проведено в сътрудничество с американския канал за бизнес новини CNBC и глобалната база данни за отраслова статистика Statista, базираната в САЩ технологична компания Ripple бе обявена за една от 250-те най-добри финтех компании на 2024 г. в категорията “дигитални активи”.

15.07.2024 15:30 1мин. четене

Apple открива NFC технологията на iPhone след споразумение с ЕС

Apple избегна сериозни глоби от страна на Европейската комисия, като се съгласи да предостави своята технология за NFC чипове, която е от решаващо значение за безконтактните плащания с iPhone, на доставчици от трети страни.

12.07.2024 15:30 1мин. четене

Mastercard обяви ново партньорство с блокчейн компания

Mastercard интегрира своя приложен програмен интерфейс (API) за откриване на сметки с Alchemy Pay, подобрявайки функциите за сигурност и контрол на риска за решенията конвертиране на крипто към фиат и обратно на Alchemy Pay.

11.07.2024 21:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.