НАЧАЛО Финтех

Париж ли е европейският център за криптовалути?

септември 18, 2022 11:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Париж ли е европейският център за криптовалути?

Франция и водещата борса за криптовалути Binance продължават да задълбочават отношенията си чрез сътрудничество, като основателят и главен изпълнителен директор Чанпен Жао определя столицата Париж като финансовия център на криптовалутите в Европа.

Жао говори по време на откривaнето на Binance Blockchain Week Paris 2022, която започна на 14 септември. Той заяви, че със силния тласък за приемане на крипто и други инициативи, които френското правителство предприема, крипто пазарът ще “експлодира” в страната през следващите пет години.

Някои от инициативите, които той изтъква, включват усилията на Франция за намаляване на данъците и облекчаване на трудовото законодателство. Той коментира и предстоящите крипто регулации на Европейския съюз, които Франция ще приеме.

Чанпен заяви, че законите на ЕС за пазара на дигитални активи (MiCA) са “фантастични”, но малко строги, особено по отношение на стабилните монети. Въпреки това той все още очаква законите, които ще създадат единен крипто регулаторен режим за 27-те страни членки на ЕС, скоро да се превърнат в глобален стандарт.

Той добави:

Проектите не приемат базираните на щатски долари стабилни монети, които имат 75% от ликвидността на пазара. 

За да запълнят празнините, правителствени представители обявиха по време на сесията, че от март 2023 г. Франция стартира 3-годишен регулаторен “пясъчник” за крипто индустрията. Това е с цел да се даде възможност на иновациите във френската криптоиндустрия да процъфтяват и да се предоставят нови възможности на стартиращите криптокомпании.

Binance навлиза в други пазари

От 2021 г. насам отношенията на Binance с Франция стават все по-силни. Миналата година компанията влезе в партньорство с France FinTech, асоциация с нестопанска цел, за да стартира фонд на стойност €100 милиона за развитие на френската и европейската блокчейн и крипто валутна екосистема с подкрепата на Министерството на дигиталния преход и електронните комуникации.

През май тази година Binance получи лиценз за доставчик на услуги за виртуални активи (VASP) от френския регулатор на капиталовия пазар Autorité des marchés financiers (AMF).

Според доклад на Ройтерс от същото  време Binance планира да направи Париж своя европейска база.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Mastercard и Binance си партнират, за да улеснят плащанията с крипто


Междувременно Binance се стреми да установи пазарно присъствие и в други държави както в Европа, така и в световен мащаб. В момента борсата търси лицензи за VASP в Швейцария, Швеция, Испания, Нидерландия, Португалия, Австрия и Филипините.

Въпреки това, тъй като Binance все още е в противоречие с няколко регулаторни органа на континента, европейските ѝ амбиции все още се сблъскат със значителен отпор от страна на регулациите на MiCA на ЕС. Това може дори да позволи на по-силно регулирани крипто борси като Bitstamp и Coinbase да спечелят пазарен дял над Binance, настоящия световен пазарен лидер.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Руска банка планира да въведе международна платежна система за криптовалути

Известна руска банка планира да въведе нова международна платежна система, която използва криптовалутни активи, както съобщи наскоро руското издание “Vedomsti”.

юни 5, 2023 20:00 1 мин. четене

Русия ще използва крипто борси за международни транзакции

Русия активно оформя своя подход към криптовалутите в страната. През април Антон Силуанов, министърът на финансите на Русия обсъди нова платежна система, която ще включва криптовалути.

май 30, 2023 6:00 1 мин. четене

САЩ може да загубят глобалната си крипто позиция заради тези държави

Според информация от Ясин Елманджра, анализатор в Ark Invest, Съединените щати са изправени пред риска да отстъпят водещата си позиция в глобалната крипто екосистема на няколко държави като Обединените арабски емирства, Южна Корея, Австралия и Швейцария.

май 25, 2023 12:00 2 мин. четене

Скоро няма да видим спот Биткойн ETF на американския пазар според шефа на VanEck

Борсово търгуваните фондове (ETF) напоследък набраха значителна популярност, привличайки разнообразни инвеститори, търсещи експозиция към редица активи.

май 24, 2023 14:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.