НАЧАЛО Финтех

Париж ли е европейският център за криптовалути?

септември 18, 2022 11:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Париж ли е европейският център за криптовалути?

Франция и водещата борса за криптовалути Binance продължават да задълбочават отношенията си чрез сътрудничество, като основателят и главен изпълнителен директор Чанпен Жао определя столицата Париж като финансовия център на криптовалутите в Европа.

Жао говори по време на откривaнето на Binance Blockchain Week Paris 2022, която започна на 14 септември. Той заяви, че със силния тласък за приемане на крипто и други инициативи, които френското правителство предприема, крипто пазарът ще „експлодира“ в страната през следващите пет години.

Някои от инициативите, които той изтъква, включват усилията на Франция за намаляване на данъците и облекчаване на трудовото законодателство. Той коментира и предстоящите крипто регулации на Европейския съюз, които Франция ще приеме.

Чанпен заяви, че законите на ЕС за пазара на дигитални активи (MiCA) са „фантастични“, но малко строги, особено по отношение на стабилните монети. Въпреки това той все още очаква законите, които ще създадат единен крипто регулаторен режим за 27-те страни членки на ЕС, скоро да се превърнат в глобален стандарт.

Той добави:

Проектите не приемат базираните на щатски долари стабилни монети, които имат 75% от ликвидността на пазара. 

За да запълнят празнините, правителствени представители обявиха по време на сесията, че от март 2023 г. Франция стартира 3-годишен регулаторен „пясъчник“ за крипто индустрията. Това е с цел да се даде възможност на иновациите във френската криптоиндустрия да процъфтяват и да се предоставят нови възможности на стартиращите криптокомпании.

Binance навлиза в други пазари

От 2021 г. насам отношенията на Binance с Франция стават все по-силни. Миналата година компанията влезе в партньорство с France FinTech, асоциация с нестопанска цел, за да стартира фонд на стойност €100 милиона за развитие на френската и европейската блокчейн и крипто валутна екосистема с подкрепата на Министерството на дигиталния преход и електронните комуникации.

През май тази година Binance получи лиценз за доставчик на услуги за виртуални активи (VASP) от френския регулатор на капиталовия пазар Autorité des marchés financiers (AMF).

Според доклад на Ройтерс от същото  време Binance планира да направи Париж своя европейска база.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Mastercard и Binance си партнират, за да улеснят плащанията с крипто


Междувременно Binance се стреми да установи пазарно присъствие и в други държави както в Европа, така и в световен мащаб. В момента борсата търси лицензи за VASP в Швейцария, Швеция, Испания, Нидерландия, Португалия, Австрия и Филипините.

Въпреки това, тъй като Binance все още е в противоречие с няколко регулаторни органа на континента, европейските ѝ амбиции все още се сблъскат със значителен отпор от страна на регулациите на MiCA на ЕС. Това може дори да позволи на по-силно регулирани крипто борси като Bitstamp и Coinbase да спечелят пазарен дял над Binance, настоящия световен пазарен лидер.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

DeFi секторът ‘ще спечели в дългосрочен план’, твърди Майк Новограц

Майк Новограц, главният изпълнителен директор на Galaxy Digital, прогнозира, че секторът на децентрализираните финанси (DeFi) в крипто пространството в крайна сметка ще ‘излезе начело’.

септември 27, 2022 9:58 1 мин. четене

Очаква се 1 милион австралийци да влезнат в крипто до една година

В началото на юли в новото проучване бяха анкетирани 2,609 австралийци на възраст над 18 години, като 548 от участниците в извадката бяха определени като настоящи притежатели на криптовалути.

септември 26, 2022 21:46 1 мин. четене

Повечето най-влиятелни финтех компании са свързани с крипто

Разрастването на сектора на финансовите технологии залива света като приливна вълна, носейки със себе си портфейли за дигитални плащания, инвестиционни платформи и криптовалутни борси.

септември 21, 2022 10:30 1 мин. четене

Ledger влизат в партньорство с гиганта Best Buy

Компанията, която предлага крипто портфейлите Ledger, си партнира с водещия търговец на дребно на потребителска електроника и софтуерни устройства Best Buy, за да направи портфейлите Ledger леснодостъпни за милиони потребители.

септември 20, 2022 20:45 1 мин. четене