НАЧАЛО Регулации

САЩ въвежда нови правила за счетоводството на криптовалути

септември 9, 2023 16:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
САЩ въвежда нови правила за счетоводството на криптовалути

Съветът за стандарти за финансово отчитане (FASB), който отговаря за създаването на счетоводните стандарти в САЩ, наскоро одобри нови насоки относно оценката на активите в криптовалута, включени в баланса на дадена компания.

Както съобщава Bloomberg Tax, в сряда FASB достигна до единодушно решение да одобри тези нови правила, които ще наложат на компаниите, притежаващи значителни количества криптовалути като Биткойн (BTC) и Етериум (ETH), да оповестяват справедливата стойност на притежаваните от тях активи. Основната цел е да се осигури по-актуална и точна оценка на стойността на тези активи.

Съгласно тези предстоящи разпоредби предприятията ще бъдат задължени да създадат отделен запис в балансите си, специално посветен на притежаваните от тях криптовалути.

Освен това те трябва да оповестяват ключова информация, включително размера на притежаваните от тях криптовалути, всички свързани с тях ограничения и подробности относно съгласуването на активите, получени като плащане и незабавно преобразувани в парични средства.

Струва си да се отбележи, че тези разпоредби са приложими единствено към активи в криптовалута, които са заменяеми или взаимозаменяеми с други активи, като на практика изключват NFT. Освен това правилата не обхващат стабилни монети или “wrapped” токени.

Тези преработени счетоводни стандарти ще станат задължителни както за публичните, така и за частните дружества за финансовите години, започващи след 15 декември 2024 г., включително междинните периоди в рамките на тези финансови години. Компаниите обаче имат възможност да приемат тези правила предварително, след като FASB ги публикува официално по-късно тази година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Регулациите на криптовалутите са по-нужни от всякога според директора на Coinbase

Главният изпълнителен директор на Coinbase Брайън Армстронг подчерта, че е изключително важно Съединените щати да създадат регулаторна рамка за криптоактивите.

септември 30, 2023 20:00 1 мин. четене

Регулаторни проблеми изгониха топ крипто борса от Великобритания

Крипто борсата Bybit реши да напусне пазара в Обединеното кралство в очакване на предстоящите разпоредби за крипто маркетинг, които ще бъдат приложени от Органа за финансово поведение (FCA) следващия месец.

септември 22, 2023 22:00 2 мин. четене

Тайланд въвежда нови закони за данъчното облагане на криптовалутите

От 1 януари 2024 г. Тайланд ще преразгледа законодателството си за данъка върху доходите, отнасящо се до приходите, придобити в чужбина.

септември 19, 2023 17:30 2 мин. четене

Крипто пътешествието на Китай: Преди и сега

Някога Китай беше световният център за търговия и добив на биткойни. Въпреки това китайското правителство години наред се бореше с методите за регулиране на нарастващата популярност на криптовалутите и за предотвратяване на подкопаването на стойността на фиатната им валута.

септември 19, 2023 12:00 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.