НАЧАЛО Регулации

Русия иска да позволи трансгранични плащания с криптовалути

септември 23, 2022 18:53 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Русия иска да позволи трансгранични плащания с криптовалути

Съобщава се, че руското министерство на финансите и централната банка са постигнали съгласие по законопроект, който позволява трансгранични разплащания с криптовалути, като по този начин се отхвърля предишното противопоставяне на Банката на Русия.

Законопроектът би могъл да даде на руските граждани възможност за достъп до крипто портфейли и използване на криптовалути под надзора на централната банка, за да се гарантира спазването на законодателството срещу прането на пари и да се гарантира, че криптовалутите не се използват за незаконни транзакции, заяви заместник-министърът на финансите Алексей Мойсеев пред държавната информационна агенция „РИА Новости“.

Новината беше съобщена първо от руския бизнес вестник Комерсант.

Това е обрат за руската централна банка, която по-рано този месец заяви, че Мойсеев е „прекалено твърд“ в правилата си, регулиращи криптовалутите. Мойсеев отбеляза, че хората създават крипто портфейли извън Руската федерация и че „е необходимо това да може да се прави в Русия“ и да се контролира от нейната централна банка.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Zilliqa ще се конкурира с PlayStation и XBOX с нова конзола


Присъствието на Русия в крипто пространството напоследък се засилва, като участието ѝ датира от връзките ѝ с режима на Мадуро във Венецуела и изграждането на венецуелската крипто финансова инфраструктура, както се подчертава в доклада на фирмата за крипто анализи и сигурност Inca Digital.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Великобритания: Трябва ли да са забранени крипто продуктите за инвеститорите на дребно?

Регулаторите, вземащи политически решения във Великобритания не са единодушни по въпроса дали продажбата, пускането на пазара и разпространението на деривати и борсово търгувани облигации (ETN), свързани с криптовалути трябва да останат забранени за инвеститорите на дребно.

януари 26, 2023 13:30 2 мин. четене

Франция гласува за задължително лицензиране на крипто фирмите

След като в продължение на седмици френски служители призоваваха за по-строга крипторегулация във Франция, във вторник вечерта в Националното събрание на страната ще бъде гласуван нов регулаторен режим за криптофирмите.

януари 25, 2023 17:31 3 мин. четене

Ню Йорк предприема мерки за затягане на крипто регулациите

Финансовият регулатор на щата Ню Йорк се готви да публикува нови насоки, които имат за цел да предотвратят още един срив като този на FTX.

януари 24, 2023 21:05 2 мин. четене

Япония ще одобри определени стабилни монети до средата на 2023 г.

Все още няма възможност да се разбере дали стабилните монети, обезпечени с щатски долари ще бъдат разрешени в Япония до юни 2023 г., заяви FSA.

януари 24, 2023 18:26 2 мин. четене