НАЧАЛО Регулации

Русия иска да позволи трансгранични плащания с криптовалути

септември 23, 2022 18:53 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Русия иска да позволи трансгранични плащания с криптовалути

Съобщава се, че руското министерство на финансите и централната банка са постигнали съгласие по законопроект, който позволява трансгранични разплащания с криптовалути, като по този начин се отхвърля предишното противопоставяне на Банката на Русия.

Законопроектът би могъл да даде на руските граждани възможност за достъп до крипто портфейли и използване на криптовалути под надзора на централната банка, за да се гарантира спазването на законодателството срещу прането на пари и да се гарантира, че криптовалутите не се използват за незаконни транзакции, заяви заместник-министърът на финансите Алексей Мойсеев пред държавната информационна агенция “РИА Новости”.

Новината беше съобщена първо от руския бизнес вестник Комерсант.

Това е обрат за руската централна банка, която по-рано този месец заяви, че Мойсеев е “прекалено твърд” в правилата си, регулиращи криптовалутите. Мойсеев отбеляза, че хората създават крипто портфейли извън Руската федерация и че “е необходимо това да може да се прави в Русия” и да се контролира от нейната централна банка.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Zilliqa ще се конкурира с PlayStation и XBOX с нова конзола


Присъствието на Русия в крипто пространството напоследък се засилва, като участието ѝ датира от връзките ѝ с режима на Мадуро във Венецуела и изграждането на венецуелската крипто финансова инфраструктура, както се подчертава в доклада на фирмата за крипто анализи и сигурност Inca Digital.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Регулациите на криптовалутите са по-нужни от всякога според директора на Coinbase

Главният изпълнителен директор на Coinbase Брайън Армстронг подчерта, че е изключително важно Съединените щати да създадат регулаторна рамка за криптоактивите.

септември 30, 2023 20:00 1 мин. четене

Регулаторни проблеми изгониха топ крипто борса от Великобритания

Крипто борсата Bybit реши да напусне пазара в Обединеното кралство в очакване на предстоящите разпоредби за крипто маркетинг, които ще бъдат приложени от Органа за финансово поведение (FCA) следващия месец.

септември 22, 2023 22:00 2 мин. четене

Тайланд въвежда нови закони за данъчното облагане на криптовалутите

От 1 януари 2024 г. Тайланд ще преразгледа законодателството си за данъка върху доходите, отнасящо се до приходите, придобити в чужбина.

септември 19, 2023 17:30 2 мин. четене

Крипто пътешествието на Китай: Преди и сега

Някога Китай беше световният център за търговия и добив на биткойни. Въпреки това китайското правителство години наред се бореше с методите за регулиране на нарастващата популярност на криптовалутите и за предотвратяване на подкопаването на стойността на фиатната им валута.

септември 19, 2023 12:00 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.