НАЧАЛО Регулации

Русия иска да позволи трансгранични плащания с криптовалути

септември 23, 2022 18:53 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Русия иска да позволи трансгранични плащания с криптовалути

Съобщава се, че руското министерство на финансите и централната банка са постигнали съгласие по законопроект, който позволява трансгранични разплащания с криптовалути, като по този начин се отхвърля предишното противопоставяне на Банката на Русия.

Законопроектът би могъл да даде на руските граждани възможност за достъп до крипто портфейли и използване на криптовалути под надзора на централната банка, за да се гарантира спазването на законодателството срещу прането на пари и да се гарантира, че криптовалутите не се използват за незаконни транзакции, заяви заместник-министърът на финансите Алексей Мойсеев пред държавната информационна агенция „РИА Новости“.

Новината беше съобщена първо от руския бизнес вестник Комерсант.

Това е обрат за руската централна банка, която по-рано този месец заяви, че Мойсеев е „прекалено твърд“ в правилата си, регулиращи криптовалутите. Мойсеев отбеляза, че хората създават крипто портфейли извън Руската федерация и че „е необходимо това да може да се прави в Русия“ и да се контролира от нейната централна банка.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Zilliqa ще се конкурира с PlayStation и XBOX с нова конзола


Присъствието на Русия в крипто пространството напоследък се засилва, като участието ѝ датира от връзките ѝ с режима на Мадуро във Венецуела и изграждането на венецуелската крипто финансова инфраструктура, както се подчертава в доклада на фирмата за крипто анализи и сигурност Inca Digital.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Coinbase се сдоби с лиценз за работа в Нидерландия

Coinbase получи регулаторно одобрение да оперира в Нидерландия, превръщайки се в първата голяма крипто борса, която успява да се справи с това начинание.

септември 23, 2022 16:18 1 мин. четене

Крипто лобисти се присъединяват към делото на SEC срещу Ripple

Групата ще се включи по делото, което Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) заведе през 2020 г. срещу Ripple Labs.

септември 22, 2022 21:17 1 мин. четене

Южна Корея иззе $168 милиона в крипто за неплатени данъци

Криптовалутните активи конфискувани от предполагаеми данъчни нарушители в Южна Корея през 2021 и 2022 г., възлизат на близо 260 милиарда южнокорейски вона ($184 милиона).

септември 22, 2022 17:39 1 мин. четене

Главният адвокат на Ripple с остри критики към SEC

Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) е критикувана за регулаторната си позиция спрямо крипто сектора, която според мнозина продължава да пречи на разрастването на пазара.

септември 22, 2022 16:18 1 мин. четене