Home

Русия иска да позволи трансгранични плащания с криптовалути

23.09.2022 18:53 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Русия иска да позволи трансгранични плащания с криптовалути

Съобщава се, че руското министерство на финансите и централната банка са постигнали съгласие по законопроект, който позволява трансгранични разплащания с криптовалути, като по този начин се отхвърля предишното противопоставяне на Банката на Русия.

Законопроектът би могъл да даде на руските граждани възможност за достъп до крипто портфейли и използване на криптовалути под надзора на централната банка, за да се гарантира спазването на законодателството срещу прането на пари и да се гарантира, че криптовалутите не се използват за незаконни транзакции, заяви заместник-министърът на финансите Алексей Мойсеев пред държавната информационна агенция “РИА Новости”.

Новината беше съобщена първо от руския бизнес вестник Комерсант.

Това е обрат за руската централна банка, която по-рано този месец заяви, че Мойсеев е “прекалено твърд” в правилата си, регулиращи криптовалутите. Мойсеев отбеляза, че хората създават крипто портфейли извън Руската федерация и че “е необходимо това да може да се прави в Русия” и да се контролира от нейната централна банка.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Zilliqa ще се конкурира с PlayStation и XBOX с нова конзола


Присъствието на Русия в крипто пространството напоследък се засилва, като участието ѝ датира от връзките ѝ с режима на Мадуро във Венецуела и изграждането на венецуелската крипто финансова инфраструктура, както се подчертава в доклада на фирмата за крипто анализи и сигурност Inca Digital.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Южна Корея планира да отложи крипто данъка на фона на пазарните опасения

Южнокорейските законодатели предложиха да отложат въвеждането на данъци върху капиталовите печалби от криптовалути до 2028 г., като се позоваха на настоящите негативни пазарни настроения.

16.07.2024 9:00 1мин. четене

Хонконг издаде предупреждение за нелицензирани крипто борси

Комисията за ценни книжа и фючърси на Хонконг (SFC) издаде предупреждения срещу седем платформи за търговия с криптовалути за незаконна дейност без подходящи лицензи в региона.

16.07.2024 7:30 1мин. четене

Преразглежда ли Китай Биткойн забраната си?

На фона на неотдавнашните дискусии в социалните медии, които предполагат потенциален обрат, позицията на Китай по отношение на Биткойн остава спорна тема в криптовалутната общност.

16.07.2024 6:30 2мин. четене

Очаква ли ни подобрено взаимодействие между банките и крипто сектора?

Финансовите институции в САЩ може скоро да изпитат засилено взаимодействие с компаниите за дигитални активи съгласно ръководството, предложено от Федералната корпорация за застраховане на депозитите (FDIC).

14.07.2024 19:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.