НАЧАЛО Други

Zilliqa ще се конкурира с PlayStation и XBOX с нова конзола

септември 23, 2022 13:32 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Zilliqa ще се конкурира с PlayStation и XBOX с нова конзола

Zilliqa обяви пускането на своя собствена Web3 гейминг конзола, като компанията изглежда готова да навлезе в сектора, ръководен от PlayStation, Microsoft и Nintendo.

Предстоящата конзола ще има множество възможности, позволяващи на играчите да се наслаждават на игрите, докато добиват криптовалутата ZIL.

В началото на септември Zilliqa обяви предстоящото пускане на първата си блокчейн игра, наречена Web3 War. FPS (First Person Shooter) играта и конзолата са част от по-мащабна стратегия за капитализиране на нарастващото приемане на блокчейн игри и важен етап в разширяването на екосистемата на ZIL.

Zilliqa се опитва да се конкурира с PlayStation и Steam с нова конзола

Според доклад на Venture Beat гейминг конзолите ще бъдат достъпни за предварителна поръчка в началото на 2023 г. По това време основната функция на конзолата ще навлезе във фаза на тестване: ‘гейминг хъб’.

В допълнение към тази функция гейминг конзолата ще предостави на потребителите достъп до собствен Web3 портфейл. Комбинацията от тези възможности, заедно със собствения пазар за търговия с предмети в игрите и възможността за получаване на награди, е проектирана да се конкурира със Steam, PlayStation и Nintendo.

Най-големият пазар за игри в сектора Steam позволява на играчите да купуват игри, да участват в дебати, да търгуват с предмети, да печелят уникални аксесоари, да участват в дейности на общността и др. Zilliqa ще се опита да пренесе тези функции на следващото ниво с предстоящата си конзола.

Една от основните цели ще бъде да се приобщят към екосистемата потребители, които не използват криптовалути, като същевременно се увеличи децентрализацията на мрежата, като се позволи на тези играчи да добиват токени ZIL. По този начин потребителите ще могат да притежават токена, за да го стейкват (залагат) и да печелят допълнителни награди, без да се налага да закупуват допълнителен хардуер.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Хонконгски милиардер събира половин милиард за крипто инвестиции


Валентин Кобелеа, ръководител на технологията за игри в Zilliqa, каза следното за предстоящата им конзола и как тя ще привлече играчи извън крипто сектора към екосистемата си, като същевременно се конкурира с някои от най-големите компании в сектора на гейминга:

Хардуерната конзола и гейминг хъбът на Zilliqa ще позволят на тези, които не притежават криптовалути, да печелят пари, докато играят забавни игри, без да се налага да управляват спечелените криптовалути. Ще пуснем конзолата и гейминг хъба в началото на следващата година с две игри на Zilliqa, последвани от още игри от различни създатели. С подкрепата на голямата крипто общност на Zilliqa и лесната за използване инфраструктура не се съмняваме, че можем да се превърнем в еквивалента на Steam за Web3 игри.

Цената на ZIL реагира на новините

По-долу има изображение от предстоящата конзола на Zilliqa, която наподобява някои от конзолите, предлагани от PlayStation и Microsoft през последните години. Подобно на хардуера, конзолата Web3 ще предоставя на потребителите разнообразни портове и достъп до интернет, наред с други функции. Кобелеа добави:

След като обявихме първата си игра на Gamescom, получихме страхотен отзвук от геймърската общност и сме развълнувани да кажем, че това беше само началото.

Към момента момента на публикуван ZIL се търгува на зелено при цена от $0.032.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Робърт Кийосаки: Доларът ще се срине до януари 2023 г.

След повишаването на лихвените проценти от страна на Федералния резерв до исторически нива доларът (USD) реагира положително.

октомври 2, 2022 18:20 1 мин. четене

MetaMask пуска ново децентрализирано приложение

Както бе обявено от популярният крипто портфейл MetaMask в блог публикация, новото децентрализирано приложение (dApp) помага на потребителите да наблюдават както портфолиата си с криптовалути, така и тези с NFT.

октомври 2, 2022 15:06 1 мин. четене

Facebook и Instagram добавят нови NFT функции

Meta обяви актуализация на функиите си за незаменяеми токени. Платформите Facebook и Instagram ще позволят на базираните в САЩ потребители да свързват своите портфейли и да споделят собствените си NFT с приятели и последователи.

октомври 1, 2022 20:37 1 мин. четене

Още една компания застава на страната на Ripple

Компанията за чартърни полети с частни самолети TapJets се присъедини към I-Remit в опита си да помогне на Ripple.

октомври 1, 2022 19:42 1 мин. четене