НАЧАЛО Други

Zilliqa ще се конкурира с PlayStation и XBOX с нова конзола

23.09.2022 13:32 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Zilliqa ще се конкурира с PlayStation и XBOX с нова конзола

Zilliqa обяви пускането на своя собствена Web3 гейминг конзола, като компанията изглежда готова да навлезе в сектора, ръководен от PlayStation, Microsoft и Nintendo.

Предстоящата конзола ще има множество възможности, позволяващи на играчите да се наслаждават на игрите, докато добиват криптовалутата ZIL.

В началото на септември Zilliqa обяви предстоящото пускане на първата си блокчейн игра, наречена Web3 War. FPS (First Person Shooter) играта и конзолата са част от по-мащабна стратегия за капитализиране на нарастващото приемане на блокчейн игри и важен етап в разширяването на екосистемата на ZIL.

Zilliqa се опитва да се конкурира с PlayStation и Steam с нова конзола

Според доклад на Venture Beat гейминг конзолите ще бъдат достъпни за предварителна поръчка в началото на 2023 г. По това време основната функция на конзолата ще навлезе във фаза на тестване: ‘гейминг хъб’.

В допълнение към тази функция гейминг конзолата ще предостави на потребителите достъп до собствен Web3 портфейл. Комбинацията от тези възможности, заедно със собствения пазар за търговия с предмети в игрите и възможността за получаване на награди, е проектирана да се конкурира със Steam, PlayStation и Nintendo.

Най-големият пазар за игри в сектора Steam позволява на играчите да купуват игри, да участват в дебати, да търгуват с предмети, да печелят уникални аксесоари, да участват в дейности на общността и др. Zilliqa ще се опита да пренесе тези функции на следващото ниво с предстоящата си конзола.

Една от основните цели ще бъде да се приобщят към екосистемата потребители, които не използват криптовалути, като същевременно се увеличи децентрализацията на мрежата, като се позволи на тези играчи да добиват токени ZIL. По този начин потребителите ще могат да притежават токена, за да го стейкват (залагат) и да печелят допълнителни награди, без да се налага да закупуват допълнителен хардуер.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Хонконгски милиардер събира половин милиард за крипто инвестиции


Валентин Кобелеа, ръководител на технологията за игри в Zilliqa, каза следното за предстоящата им конзола и как тя ще привлече играчи извън крипто сектора към екосистемата си, като същевременно се конкурира с някои от най-големите компании в сектора на гейминга:

Хардуерната конзола и гейминг хъбът на Zilliqa ще позволят на тези, които не притежават криптовалути, да печелят пари, докато играят забавни игри, без да се налага да управляват спечелените криптовалути. Ще пуснем конзолата и гейминг хъба в началото на следващата година с две игри на Zilliqa, последвани от още игри от различни създатели. С подкрепата на голямата крипто общност на Zilliqa и лесната за използване инфраструктура не се съмняваме, че можем да се превърнем в еквивалента на Steam за Web3 игри.

Цената на ZIL реагира на новините

По-долу има изображение от предстоящата конзола на Zilliqa, която наподобява някои от конзолите, предлагани от PlayStation и Microsoft през последните години. Подобно на хардуера, конзолата Web3 ще предоставя на потребителите разнообразни портове и достъп до интернет, наред с други функции. Кобелеа добави:

След като обявихме първата си игра на Gamescom, получихме страхотен отзвук от геймърската общност и сме развълнувани да кажем, че това беше само началото.

Към момента момента на публикуван ZIL се търгува на зелено при цена от $0.032.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Сериозен ръст на крипто хаковете и измамите в началото на 2024 година

През 2024 г. пазарът на криптовалути отбеляза значително увеличение на загубите, дължащи се на хакове и rug-pull измами, на обща стойност над $200 милиона в 32 инцидента, според неотдавнашен доклад на компанията за блокчейн сигурност Immunefi.

01.03.2024 21:21 2 мин. четене

Кога Великобритания ще успее да се измъкне от рецесията?

Икономиката на Обединеното кралство се бори с нежелания етикет на рецесия, тъй като е изправена пред непрекъснати предизвикателства.

01.03.2024 20:00 2 мин. четене

SEC започна разследване срещу главата на OpenAI

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) проучва вътрешната комуникация на главния изпълнителен директор на OpenAI Сам Олтман, след като миналата година управителният съвет временно го отстрани заради предполагаема липса на откритост.

01.03.2024 19:23 2 мин. четене

БРИКС: Новите членове могат да допринесат много за дедоларизацията

Неотдавнашните покани до Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства (ОАЕ) за участие в блока БРИКС предизвикаха дискусии за потенциални промени в глобалната валутна динамика.

01.03.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.