НАЧАЛО Финтех

Robinhood значително намали офертата си за придобиване на Ziglu

август 18, 2022 19:22 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Robinhood значително намали офертата си за придобиване на Ziglu

Robinhood понижи офертата си за придобиване на британската финтех компания Ziglu, като намали първоначално предложения размер на сделката от $170 милиона на $72.5 милиона на фона на бурните времена за крипто стартъпите.

Главният изпълнителен директор на Ziglu Марк Хендерсън заяви, че новата сделка е била подписана и одобрена от борда на директорите, както и от акционерите на компанията. Той описа това като „най-добрата сделка за всички заинтересовани страни, особено за клиентите“.

След предишни съобщения той също така потвърди данните в документите, изпратени до инвеститорите на компанията в платформата за групово финансиране Seedrs, че американският финтех гигант е записал размера на сделката.

„През седмицата на 18 юли 2022 г. Robinhood се обърна към компанията и предостави ясно послание на борда, че поради няколко причини, описани по-долу, сега не възнамерява да приключи сделката при условията на предварително договорените [условия] за покупко-продажба“, заяви Хендерсън в писмото до акционерите на Seedrs.

„Robinhood посочи редица причини за тази промяна, включително [крипто зимата], който оказва негативно въздействие върху оценките с 50-90%, въздействието върху оценките на забележителните неуспехи, включително Celsius, BlockFi и Voyager, както и продължаващите макроикономически, и геополитически рискове“, продължи той.

Сделката е широко разглеждана като навлизане на Robinhood на пазара в Обединеното кралство, след като преди това отмени старта през 2020 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Chilliz (CHZ) с най-високи седмични печалби сред най-големите криптовалути


„Тъй като се стремим да разширим дейността си в международен план, сме развълнувани да обявим, че сме подписали сделка за придобиване на Ziglu Limited, базирана в Обединеното кралство институция за електронни пари и фирма за крипто активи“, заяви главният изпълнителен директор на Robinhood Влад Тенев, обявявайки сделката в блог публикация през април.

Новината идва на фона на колебанията на пазара на сливания и придобивания в областта на криптовалутите. В понеделник инвестиционната компания Galaxy Digital прекрати придобиването на крипто попечителя BitGo. На следващия ден Prime Blockchain и 10X SPAC отмениха сделката си за сливане на стойност $1.25 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

DeFi секторът ‘ще спечели в дългосрочен план’, твърди Майк Новограц

Майк Новограц, главният изпълнителен директор на Galaxy Digital, прогнозира, че секторът на децентрализираните финанси (DeFi) в крипто пространството в крайна сметка ще ‘излезе начело’.

септември 27, 2022 9:58 1 мин. четене