НАЧАЛО Алткойни

Celsius предприема крайни мерки и замразява потребителските средства

13.06.2022 11:30 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Celsius предприема крайни мерки и замразява потребителските средства

Това се случи след седмици на слухове, че крипто заемодателят може да бъде изправен пред проблеми с несъстоятелността поради спада на криптопазара.

Според блог публикация от 12-ти юни Celsius е спрял тегленията на клиенти, суаповете и трансферите поради “екстремни пазарни условия”.


В бележката се казва, че фирмата предприема драстичното действие, “за да постави Celsius в по-добра позиция да изпълни с течение на времето своите задължения за теглене”. В нея се добавя: 


“Действието в интерес на нашата общност е наш основен приоритет. В услуга на този ангажимент и за да се придържаме към нашата рамка за управление на риска, ние активирахме клауза в нашите условия за ползване, която ще позволи осъществяването на този процес. 

Celsius разполага с ценни активи и ние работим усърдно, за да изпълним задълженията си.”


Компанията заяви, че ще работи за стабилизиране на ликвидността по време на спирането, за да запази активите си, като добави, че разглежда това действие като “най-отговорното действие”, за да обслужва клиентите си. 


Celsius е фирма за криптокредитиране, известна най-вече с това, че предлага на клиентите си изгодна двуцифрена доходност от активи като Биткойн и Етериум. Тя е част от нарастваща група фирми, които работят в така наречената “CeFi” сфера, като използват пространството на DeFi, докато действат като централизирана попечителска услуга за притежателите на криптовалути.


За да предложи на клиентите си повишена доходност, Celsius депозира средства в DeFi протоколи. Неотдавнашната волатилност на пазара обаче се отрази на способността ѝ да предлага доходоносната възвръщаемост, която някога обещаваше, предизвиквайки широки спекулации в крипто общността, че може да се сблъска с проблеми с несъстоятелността. Тези слухове се засилиха тази седмица, когато ETH, заложен в Lido, загуби паритет с Етериум, което породи подозрения, че Celsius може да е продавала своите токени stETH в отчаян опит да се разплати с клиентите). 


Главният изпълнителен директор на Celsius Алекс Машински многократно опроверга твърденията за неплатежоспособност през последните седмици. 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Следващият крипто цикъл ще започне тази година, твърди Майк Новограц

Днешната актуализация е безпрецедентна стъпка, тъй като Celsius на практика блокира достъпа на клиентите до техните активи. Подобен ход е до голяма степен нечуван за компания с размерите на Celsius, чиито управлявани активи миналата година достигнаха $20 милиарда. Компанията набра $750 милиона в кръг на финансиране миналата година и твърди, че има над 1.7 милиона клиенти. 


В края на блог публикацията си Celsius призна, че новината е “трудна” и благодари на своята общност за подкрепата. “За нас е удоволствие да ви служим. Операциите ни продължават и ще продължим да споделяме информация с общността, когато тя стане налична”, се казва в бележката. 

Родният токен CEL на Celsius беше силно засегнат от новината в период на изключително слаба инерция и негативни настроения на целия пазар. По данни на CoinMarketCap той се търгува около $0.22 към момента на писане, което представлява спад от 45.6% за последните 24 часа.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на Cardano (ADA) започва да се възстановява

Cardano, водещ играч на пазара на криптовалути, отбеляза забележително възраждане вчера, регистрирайки значителен ръст от над $1.7 милиарда в пазарната си капитализация.

16.04.2024 8:00 1 мин. четене

Повечето инвеститори в меме криптовалути са на печалба, въпреки скорошната корекция

Въпреки неотдавнашната корекция на крипто пазара значителна част от инвеститорите, притежаващи меме токени като Dogecoin, Shiba Inu и Pepe, остават на печалба, съобщава аналитичната компания IntoTheBlock.

16.04.2024 6:00 1 мин. четене

Какво трябва да знаете за Solana, преди да решите да купите

Очевидно е, че пазарът на криптовалути възвърна популярността си сред инвеститорите. След спада през 2022 г. цените на криптовалутите нараснаха значително през последните 15 месеца.

15.04.2024 21:00 2 мин. четене

Добра идея ли е да се инвестира в Dogecoin при настоящите цени?

Dogecoin, възникнал като забавен експеримент през 2013 г., се превърна в разпознаваема криптовалута, известна със своята волатилност.

15.04.2024 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.