НАЧАЛО Други

BitGo търси $100 милиона неустойки от Galaxy Digital

август 16, 2022 11:42 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
BitGo търси $100 милиона неустойки от Galaxy Digital

Първата сделка за $1 милиард в крипто сектора, обявена в разгара на рекордния ръст на цените на токените миналата година, се разпада, тъй като пазарът обръща голяма част от печалбите - и не всички са доволни.

Galaxy Digital заяви в понеделник, че е прекратила предложеното придобиване на компанията за крипто попечителство BitGo на стойност $1.2 милиарда. Високопрофилната сделка, която обявиха през май миналата година, бе отменена след като базираният в Сан Франциско стартъп не успя да предостави одитираните си финансови отчети за 2021 г.

BitGo упрекнаха действията на Galaxy Digital

Отговорът на BitGo: Действията на Galaxy Digital са „неправомерни“ и компанията планира да потърси „правна отговорност“ и да поиска обезщетение в размер на над $100 милиона.

Предполагаемият неуспех на BitGo да предостави финансовите отчети до 31 юли е нарушил условията, за които двете фирми се бяха договорили миналата година, заяви Galaxy Digital в публично изявление, като добави, че прекратяването на сделката няма да донесе на компанията никакви такси. Акциите на Galaxy Digital, които се търгуват в Торонто, скочиха при новината.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Ето кои са ключовите фактори за възстановяването на крипто пазара


BitGo оспори твърденията на Galaxy Digital, заявявайки, че срокът на действие на сделката е бил до 31 декември „най-рано“ и че Galaxy Digital не е платила $100 милиона в неустойка, която е „обещала още през март 2022 г., за да накара BitGo да удължи споразумението за сливане„.

Предложеното придобиване – което трябваше да включва издаването на 33.8 милиона нови акции от Galaxy Digital и паричен компонент от $265 милиона – трябваше да бъде първата сделка за $1 милиард в крипто сектора. Покупката на BitGo беше позиционирана така, че да помогне на Galaxy Digital да разшири предложенията си за институционални инвеститори, като добави услуги като инвестиционно банкиране, първокласно кредитиране и данъчни услуги.

Подкрепа за BitGo

BitGo, която причислява Galaxy Digital, Goldman Sachs, Valor Equity Partners, Craft Ventures, DRW и Redpoint Ventures към своите поддръжници, завърши миналата година с над $64 милиарда в активи под попечителство.

Силата на технологиите, решенията и хората, с които ще разполагаме в резултат на това придобиване, ще отключи уникална стойност за нашите клиенти и ще стимулира дългосрочния растеж на обединения ни бизнес. Развълнувани сме да приветстваме Майк Белше и талантливия екип на BitGo в Galaxy Digital„, заяви тогава Майк Новограц, главен изпълнителен директор и основател на Galaxy Digital.

„Galaxy остава позиционирана за успех и за възползване от стратегическите възможности за устойчиво развитие. Ангажирани сме да продължим процеса на листване в САЩ и да предоставим на нашите клиенти първокласно решение, което наистина превръща Galaxy в универсално звено за институциите“, заяви Новограц в понеделник.

Съобщението следва факта, че по-рано този месец Galaxy Digital отчете загуба за второто тримесечие в размер на $554.7 милиона, в сравнение със загуба от $183 милиона преди година. В разговора за приходите на компанията Новограц заяви, че Galaxy Digital разполага с около $1 милиард в кеш. Компанята на Новограц заяви днес, че очаква проверката на Комисията по ценни книжа и борси и одобрението за листване на Nasdaq.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум кит прехвърля 145,000 ETH токена


BitGo е наела адвокатската кантора Quinn Emanuel със седалище в Калифорния, за да предприеме съответните правни действия.

„Опитът на Майк Новограц и Galaxy Digital да обвинят BitGo за прекратяването на договора е абсурден“, заяви в изявление Р. Брайън Тимънс, партньор в Quinn Emanuel. „Досега BitGo е изпълнявала задълженията си, включително предоставянето на одитираните си финансови отчети. Публично известно е, че през изминалото тримесечие Galaxy отчете загуба от $550 милиона, че акциите ѝ се представят зле и че както Galaxy, така и г-н Новограц са били разсеяни от фиаското на Luna. Или Galaxy дължи на BitGo $100 милиона като неустойка за прекратяване на договора, както е обещано, или е действала недобросъвестно и е изправена пред щети в размер на тази сума или повече.“

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Coinbase глобени с $3.6 милиона

Coinbase, водещата борса за криптовалути, базирана в САЩ, получи санкция в размер на $3.6 милиона от Нидерландксата централна банка (DNB) за това, че не е получила съответната регистрация, преди да започне да предоставя крипто услуги в страната.

януари 26, 2023 18:00 2 мин. четене

FTX публикува пълен списък на своите кредитори

Публикуван е пълен списък на кредиторите, на които управляваната от Сам Банкман-Фрийд фалирала криптоборса – FTX дължи пари.

януари 26, 2023 12:23 2 мин. четене

Крипто и блокчейн решават ключов проблем, твърди комисар на SEC

Kомисар в Комисията по ценни книжа и борси (SEC), заяви, че след ужасната година участниците в сектора трябва да си спомнят какво всъщност представлява криптовалутата.

януари 26, 2023 11:37 2 мин. четене

BlockFi ще продава майнинг оборудването си, за да покрива дългове

Изглежда, че вече несъществуващата компания за криптовалутни заеми BlockFi възнамерява да се освободи от дългове на стойност около $160 милиона, които са гарантирани от около 68,000 машини за добив на Биткойн, като част от процесите за подаване на молба за защита от фалит.

януари 26, 2023 9:11 2 мин. четене