НАЧАЛО Крипто Крими

Директорът на Voyager продавал акции за милиони малко преди фалита

август 4, 2022 10:39 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директорът на Voyager продавал акции за милиони малко преди фалита

Появиха се нови подробности относно търговията с вътрешна информация в платформата за кредитиране на криптовалути Voyager Digital месеци преди неотдавнашното обявяване в несъстоятелност, в резултат на което потребителите загубиха инвестициите си.

По-специално, главният изпълнителен директор на закъсалата компания Стивън Ерлих, според съобщенията, е спечелил над $30 милиона от продажба на акциите на Voyager в различни сделки, когато цената почти достигна своя връх в началото на миналата година, съобщи CNBC на 3 август.

Документацията показва, че Ерлих и неговите ООД в Делауеър са продали почти 1.9 милиона акции между 9 февруари 2021 г. и 31 март 2021 г. Продажбата е била сегментирана в 11 отделни сделки на обща стойност $31 милиона.

Забележително е, че в документите на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) се посочва, че трите най-големи превода включват 1.4 милиона акции на стойност почти $19 милиона.

Акциите на Voyager поевтиняха след продажбите на вътрешни лица

След продажбата акциите на Voyager достигнаха най-високата си стойност от $29.86 само една седмица след последната продажба на Ерлих на 5 април 2021 г. Интересно е, че три седмици по-късно акциите на Voyager бяха с 41% под рекордния връх.

Освен това на 31 декември 2021 г. Voyager обяви приемането на планове за автоматично освобождаване от ценни книжа (ADSP) за Ерлих и друг ръководител. По-късно обаче планът бе отменен на 20 януари 2022 г., преди да бъдат осъществени каквито и да било сделки.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Разследват крипто борсата WazirX за предполагаемо пране на пари


Новото разкритие се появи само няколко седмици след като компанията подаде молба за обявяване в несъстоятелност, позовавайки се на последиците от срива на пазара на криптовалути.

Още криптофирми подават молби за обявяване в несъстоятелност

Преди да изпадне в неплатежоспособност, Voyager разкри, че хедж фондът Three Arrows Capital не е изпълнил задълженията си по заем в размер на $650 милиона, който компанията е отпуснала, използвайки клиентски активи. Забележително е, че Three Arrows също подаде молба за защита от фалит.

Струва си да се отбележи, че Voyager е уверила клиентите, че средствата им ще бъдат достъпни. Въпреки това компанията прибягна до замразяване на тегленията.

Това беше изключително трудно решение, но ние вярваме, че то е правилно предвид настоящите пазарни условия„, заяви Ерлих.

Освен Voyager и Three Arrows Capital, платформата за крипто кредитиране Celsius също подаде молба за обявяване в несъстоятелност, след като сподели за предизвикателства с ликвидността. Вследствие на това Celsius също замрази тегленията на клиенти, въпреки че даде уверения за възобновяване на нормалните операции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери отмъкнаха над половин милион в Етериум от Curve Finance

Атаките, насочени към блокчейн компании, не показват признаци на забавяне. Децентрализираната платформа за търговия Curve Finance потвърди съобщенията, че уебсайтът ѝ е претърпял фронтална атака във вторник.

август 10, 2022 12:31 1 мин. четене

Над $2 милиарда откраднати от хакове на блокчейн мостове през 2022 г.

Фирмата за блокчейн анализи Chainalysis твърди, че мостовете между различните вериги, които позволяват прехвърляне на активи между независими блокчейни, са сред протоколите с най-висок риск в блокчейн индустрията за измами и злонамерени личности.

август 9, 2022 19:56 1 мин. четене

Още един директор на BitMEX се призна за виновен

Грег Дуайър, бившият ръководител на отдела за бизнес развитие на BitMEX, е променил признанието си за виновен в наказателен процес, в който се твърди, че е нарушил Закона за банковата тайна, показват съдебни документи.

август 9, 2022 16:50 1 мин. четене

Крипто проект отмъкна $3.5 милиона от поддръжниците си

Новостартиралият Web3 проект Dragoma изглежда е бил обект на ‘rug-pull’ на приблизителна стойност $3.5 милиона, според данни на PeckShield.

август 8, 2022 14:57 1 мин. четене