НАЧАЛО Алткойни

Robinhood потвърдиха, че ще добавят спот Етериум ETF

25.05.2024 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Robinhood потвърдиха, че ще добавят спот Етериум ETF

След като Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) одобри осем спот ETF продукта за Етериум, главният изпълнителен директор на Robinhood Влад Тенев потвърди готовността на платформата да пусне продукта на борсата.

Процесът на одобрение на спот Етериум ETF бе ускорен, като комуникацията между SEC и заинтересованите страни приключи за около четири дни. Това бързо одобрение обаче не означава, че търговията може да започне веднага. Според водещи пазарни фигури като Джей Клейтън, действителната търговия на спот ETH ETF може да не започне в продължение на няколко седмици поради предстоящи проверки и формалности.

Влад Тенев заяви, че след като търговията започне, Robinhood ще поддържа продукта както в брокерски, така и в пенсионни сметки. Той подчерта, че този ход ще подобри достъпността на продукта, което е в съответствие с ангажимента на компанията да позволи на инвеститорите да се ангажират с крипто по различни начини.

Въпреки че Robinhood не е предимно брокерска компания за криптовалути, тя се превърна в значима платформа за закупуване на криптовалути като Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Shiba Inu (SHIB). Robinhood бе сред първите, които поддържаха спот продукти на Биткойн ETF, предлагайки безплатни опции за търговия, от които се възползваха инвеститорите на дребно.

Развитието на спот ETF продуктите за Етериум все още е в процес на развитие. За разлика от тях, спот BTC ETF продуктите ззапочнаха да се търгуват още същата седмица, когато бяха одобрени, използвайки първоначалния шум в силен първи ден на търговия, като BlackRock започна повече от 70-дневна серия на приток.

Robinhood може да е сред първите, които обявиха плановете си за пускане на спот Етериум ETF продукти, но е вероятно и други брокерски фирми да последват примера.

Въпреки че точният график за началото на търговията остава неясен, експертите прогнозират, че обемът на търговията за спот Етериум ETF ще бъде по-малко от половината от обема на Биткойн ETF, когато той започна да се търгува през януари.

Междувременно различни емитенти започнаха да обявяват своите ETF-и на уебсайта на DTCC, като бяха разкрити символите на заявените ETF-и.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

3 AI криптовалути, които може да са добра инвестиция според крипто експерт

Известният анализатор на криптовалути “Il Capo” привлече вниманието на пазара, като сподели бичите си прогнози за някои алткойни в Telegram групата си на фона на общия спад на пазара.

22.06.2024 7:30 1 мин. четене

Мениджърите на активи коригираха заявленията си за спот Етериум ETF

Няколко мениджъри на активи наскоро представиха промени в предложенията си за спот Етериум ETF пред Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

22.06.2024 6:00 2 мин. четене

XRP е една от най-шортваните криптовалути – какво трябва да знаем?

На фона на неотдавнашните сътресения на крипто пазара XRP Ledger, поддържан от Ripple Labs, е готов да възвърне бичия си импулс, според анализ на Santiment.

21.06.2024 23:48 2 мин. четене

Меме криптовалута продължава да върви надолу, след като наскоро достигна историческо дъно

Меме криптовалутата Degen (DEGEN) отбеляза забележителен спад в цената, след като между 18 и 19 юни показа признаци на възстановяване.

21.06.2024 20:45 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.