НАЧАЛО Биткойн

Паника на пазара: Биткойн, Етериум и останалите криптовалути се сриват

юни 10, 2023 10:53 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Паника на пазара: Биткойн, Етериум и останалите криптовалути се сриват

Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други основни криптовалути претърпяха внезапен срив след седмица, в която някои от най-големите крипто компании бяха разтърсени от шокиращи регулаторни действия.

Спад в цените на криптовалутите

Цената на Биткойн се понижи до около $25,000, стигайки до най-ниското си ниво от март месец насам. Цената на Етериум също е в низходяща тенденция, губейки нивото от $1,800.

Към момента на писане на статията и двете криптовалути успяха да възстановят част от загубите като BTC се търгува за $26,000 на Binance, а ETH за $1,740. Това представляват спадове съответно от около 3% и 5%  за последните 24 часа. Обемът на търговия с BTC през последното денонощие възлиза на $16.1 милиарда, токато този на ETH е $7.94 милиарда.

Другите криптовалути от първата десетка – BNB, XRP, ADA, MATIC, DOGE и SOL – обаче претърпяха далеч по-големи спадове, като само за няколко часа загубиха между 10 и 25%.

Еднодневният технически анализ на Биткойн от TradingView показва доста бичите настроеняи на пазара с обобщението и осцилатори, сочещи към “продажба” с 14 и 2 сигнала, съответно. Пълзящите средни са на “силна продажба” с 12 сигнала.

Анализът на Етериум не е много по-различен. Обобщението и пълзящите средни сочат към “силна продажба” с 15 и 12 сигнала съответно, докато осцилаторите са на “продажба” с 2.

Акции на Coinbase

Този срив на криптовалутите – който потопи крипто пазара до около $1 трилион обща пазарна капитализация и описан като “абсолютна кървава баня” от един трейдър в Twitter – идва в момент, когато една от водещите световни агенции за кредитен рейтинг – Moody’s – понижи перспективата си пред закъсалата борса за криптовалути Coinbase от стабилна на негативна.

Анализаторите на Moody’s написаха, че “несигурният мащаб” на събитията от тази седмица е предизвикал понижаването на рейтинга на Coinbase, поставяйки ценовата ѝ перспектива на “отрицателна” за следващите 12 до 18 месеца.

Регулаторен натиск

Тази седмица Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) обвини Coinbase в незаконна дейност, разширявайки репресиите си срещу индустрията, след като съди най-голямата платформа за крипто търговия в света Binance, обвинявайки я в редица нарушения, които включват неправилно управление на средствата на потребителите, завишаване на обема на търговията и избягване на регулациите.

Акциите на Coinbase, достигнали връх малко след пазарния си дебют през 2021 г. се сринаха с почти 90% поради нарастващите опасения, че репресиите към крипто търговията в САЩ могат да доведат до края на индустрията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Google Cloud официално стана валидатор в блокчейна на Polygon (MATIC)

Google Cloud наскоро стана официален валидатор на Polygon (MATIC) – блокчейн от втори слой, използващ мрежа за доказване на залог (PoS).

октомври 1, 2023 21:00 1 мин. четене

3 криптовалути с потенциал да превърнат $50 в $5,000 до 2026 г.

Криптовалути като Uniswap (UNI) и ApeCoin (APE) се развиват добре, но все пак според анализаторите VC Spectra (SPCT) има по-обещаващи бичи перспективи. Ето защо!

октомври 1, 2023 20:01 4 мин. четене

Биткойн: Мечките и биковете на път да пострадат тежко – какво да следим

Известен крипто анализатор предположи, че както ентусиастите, така и скептиците на Биткойн (BTC) са готови да се сблъскат с подвеждащ сигнал.

октомври 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Паника на пазара: Биткойн, Етериум и останалите криптовалути се сриват”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.