НАЧАЛО Алткойни

Очаква ли се бум на меме криптовалутите покрай завръщането на манията по GameStop?

14.05.2024 12:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Очаква ли се бум на меме криптовалутите покрай завръщането на манията по GameStop?

Неочакваната повторна поява на Кийт Гил, познат като "Roaring Kitty" в интернет пространството на когото се приписва до голяма степен заслугата за инициирането на шорт скуиза на GameStop през 2021 г., накара спекулантите да се замислят дали няма да видим пресъздаване на сценария.

По време на пандемията на Ковид пандемията Гил изигра ключова роля във “феномена GameStop“, при който трейдърите от Reddit се противопоставиха на хедж фондовете, залагащи срещу изпитващия затруднения търговец на игри на дребно. Това събитие доведе до скок на цената на акциите на GameStop с над 1,000% в рамките на един месец.

Някои също така твърдят, че шорт скуиза на GameStop проправи пътя за значително увеличение на цените на меме монети като Dogecoin (DOGE) и Shiba Inu (SHIB), тъй като инвеститорите на дребно пренасочиха фокуса си.

Гил изчезна от социалните медии на 19 юни 2021 г., обаче се появи отново почти три години по-късно на 13 май, публикувайки загадъчно меме.

След завръщането на Гил в X акциите на GameStop поскъпнаха с около 100%, докато DOGE и SHIB отбелязаха ръст от съответно 6% и 5% в рамките на 24 часа.

Сега криптоентусиастите се надяват, че завръщането на Гил ще предизвика подобна вълна от инвестиционна треска на дребно.

Пазарният анализатор на eToro Джош Гилбърт обаче изрази съмнения за повторение на случилото се през 2021. Той предположи, че макар и да е възможно да има някои краткосрочни пазарни движения, устойчиви печалби са малко вероятни. Гилбърт посочи, че обемът на шорт позициите на активи като GameStop е значително по-нисък, отколкото през 2021 г., което показва, че всяко възходящо движение вероятно ще бъде по-малко.

Въпреки това някои криптоентусиасти поддържат оптимистична перспектива. Те цитират неотдавнашната интеграция между Robinhood и децентрализираната борса Uniswap като причина да смятат, че нова вълна от инвеститори на дребно може да започне да купува меме монети и други криптовалути чрез приложението.

Гилбърт обаче предупреди, че много инвеститори вече са по-наясно със спекулативния характер на подобни ралита и вероятно ще подходят с по-голяма предпазливост.

На фона на този подновен интерес няколко меме монети на тема GameStop, включително един с името GameStop (GME), който няма официални връзки с компанията, отбелязаха значителни скокове. Например GME се повиши с малко над 2,300% след първия пост на трейдъра според CoinMarketCap.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Fantom разкрива нови подробности за новия си блокчейн

Фондация Fantom представи нова информация за иновативния си блокчейн от първи слой – Sonic Network, който ще се свърже с Етериум чрез мост от втори слой. Тази връзка ще позволи на Sonic да използва обширната потребителска база, ликвидността и различните протоколи на ETH.

19.05.2024 0:00 2 мин. четене

Тази криптовалута на ръба на голямо движение нагоре – какво да следим

Широко следен крипто стратег очаква през следващите месеци значително покачване на водещ алткойн, свързан с изкуствения интелект (AI), в рамките на Топ 50.

18.05.2024 21:00 1 мин. четене

Заплаха за цената на Dogecoin – какво трябва да знаем

През последните дни цената на Dogecoin отбеляза леко повишение и към момента е $0.1522. През последните 24 часа цената на DOGE се е повишила минимално с 0.6%, като има потенциал за по-нататъшни увеличения. Някои анализатори обаче предупреждават за възможен спад на стойността в близко бъдеще.

18.05.2024 20:00 2 мин. четене

Крипто кит с огромни загуби от търговията с алткойн – и все пак продължава да го купува

Изглежда, че един от крипто китовете активно търгува с Arbitrum (ARB) токени, извършвайки покупки и продажби с големи суми.

18.05.2024 19:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.