НАЧАЛО Други

GameStop пуска бета версията на своя NFT пазар

12.07.2022 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
GameStop пуска бета версията на своя NFT пазар

GameStop стартира публичната бета версия на своя пазар за NFT, който позволява на потребителите да купуват, продават и разменят NFT. Пазарът е базиран на втори слой на Етериум и също така е свързан с портфейла на GameStop.

GameStop стартира публичната бета версия на дългоочаквания си пазар за NFT, за радост на своите инвеститори и крипто общността. Пазарът ще позволи на геймъри, създатели на съдържание, колекционери и членове на общността да купуват, продават и търгуват с NFT, според прессъобщението, което беше публикувано на 11 юли.

GameStop довежда докрай усилията си в областта на NFT

NFT пазарът на GameStop е достъпен в множество портфейли за дигитални активи, включително в собствения портфейл на компанията GameStop Wallet. Пазарът е разработен в сътрудничество с Immutable X, за което GameStop получи IMX токени. Токените бяха продадени за значителната сума от $77 милиона.

GameStop работи по крипто и NFT инициативи от доста време насам, като през май 2021 г. тихомълком направи съобщение в пространството. През януари 2022 г. акциите на компанията, която е популярна сред търговците на дребно, скочиха с 30% след обявяването на нейното подразделение за NFT.

NFT пазарът може да бъде началото на нова ера за GameStop. През последните 18 месеца компанията преживя нещо като съживяване. При все още силната популярност на NFT това съживяване може да бъде още по-изразено занапред.

Не всичко се движи гладко

Макар че развитието на криптовалутите вдъхна нов живот на някогашната компания, която изпитваше затруднения, GameStop все още преминава през труден период през 2022 г. Първото тримесечие на 2022 г. бележи загуба в размер на $158 милиона за компанията. В доклада си тя отбеляза, че новите връзки с марките са увеличили продажбите, което вероятно се отнася до усилията, които полага в областта на крипто.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Основателят на Citron Research нарече криптовалутите ‘пълна измама’

GameStop наистина има добър потенциал в пространството на NFT, тъй като уникалният актив има приложения в индустрията за видеоигри. Той би могъл да послужи като начин за събиране на дигитални предмети и да изгради икономики в игрите. Много компании вече работят по този въпрос и той би могъл да окаже влияние върху начина, по който индустрията на видеоигрите се развива в бъдеще.

Компанията ще има силна конкуренция от страна на многото, които вече работят с NFT, но все пак тя може да предложи тласък, който да я изведе до нови върхове. Предвид прогнозите за възход на метавселената, в близко бъдеще пространството на NFT може да заеме още по-голямо място на централната сцена.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Изкуственият интелект се оказа по-добър във финансовите прогнози от хората

Ново проучване установи, че GPT-4 на OpenAI превъзхожда човешките възможности за анализ на финансови отчети и изготвяне на прогнози.

30.05.2024 9:30 2 мин. четене

Robinhood обяви обратното изкупуване на акции за $1 милиард

Във вторник Robinhood Markets обяви първия си план да изкупи обратно свои акции на стойност $1 милиард. Този ход е част от стратегията на компанията да премине от стартиращата си фаза към по-зрял етап.

30.05.2024 8:30 1 мин. четене

Готов ли е света за масовото приемане на крипто?

Ако глобалното приемане на криптовалутите се утрои тази година и достигне 15%, резултатът вероятно ще бъде хаотичен.

30.05.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.