НАЧАЛО Други

Легендарният инвеститор “Roaring Kitty” се завърна – акциите на GameStop скачат с 30%

13.05.2024 15:15 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Легендарният инвеститор “Roaring Kitty” се завърна – акциите на GameStop скачат с 30%

Акциите на GameStop се повишиха с повече от 30% преди да се отговори търговията в понеделник, след като „Roaring Kitty“, човекът, вдъхновил епичния шорт скуиз през 2021 г., публикува в онлайн пространството за първи път от около три години.

Кийт Гил, известен като “Roaring Kitty“, публикува първата си публикация в социалните мрежи от три години насам, с което се завърна в светлината на прожекторите.

Постът, снимка в X на видео геймър, който се навежда напред на стола си, сякаш за да покаже, че започва да приема играта сериозно, отбеляза първата публикация на „Roaring Kitty“ в платформата – или в Reddit – от 2021 г. насам.

Гил привлече доста внимание заради бичия си анализ за движенията на акциите на GameStop в Reddit по време на пандемията, предизвиквайки феномен.

 

През 2021 г. акциите на GameStop преживяха стремглав възход, достигайки до $483 по време на пика на меме манията в сектора на акциите.

Хедж фондът Melvin Capital, който шортваше GameStop, се превърна в мишена на армията от аматьори трейдъри и претърпя огромни загуби, които накараха подразделението на хедж фонда Citadel, както и Point72, да влеят близо $3 милиарда в Melvin, за да подкрепят финансите му.

Манията принуди брокерските къщи, включително Robinhood, да ограничат търговията със значително шортнати акции, тъй като това доведе до увеличаване на маржа на клиринговата им къща.

Потребител на Robinhood подаде колективен иск след решението на приложението да ограничи търговията с GameStop в платформата си. Robinhood спечели отхвърлянето на този иск през август 2023 г.

Срещу Джил беше заведено друго колективно дело, в което се твърди, че той се е представял за начинаещ търговец, въпреки че е лицензиран професионалист.

Волатилността породи и серия от изслушвания в Конгреса относно практиките на брокерите и геймификацията на търговията на дребно, в които участваха ръководителите на Robinhood, Melvin Capital, Reddit, Citadel, както и Гил. Историческата случка вдъхнови създаването на филма от 2023 г. „Глупави пари“, в който Пол Дано играе Гил.

Макар че оттогава акциите загубиха голяма част от печалбите си, напоследък те отбелязаха възстановяване, като поскъпнаха с близо 70% от дъното си през април. Този скок съвпадна с повишен интерес от страна на инвеститорите, залагащи на шорт продажби, въпреки че настоящият интерес към шортовете е значително по-нисък от пика през 2021 г.

Въпреки неотдавнашното представяне на GameStop, анализаторите остават предпазливи, като само трима анализатори покриват акциите. Компанията има за цел да преразгледа бизнеса си и да се позиционира като водеща дестинация за игри и продукти за забавление, конкурирайки се с гиганти в търговията на дребно като Walmart, Target и Best Buy.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Все повече американци се насочват към крипто според проучване на Grayscale

Проучване, проведено от Grayscale и The Harris Poll, разкрива, че все повече американци се обръщат към криптовалутите.

29.05.2024 23:00 2 мин. четене

Пазарната капитализация на Nvidia е все по-близо до тази на Apple

Преди това само Microsoft Corp. (MSFT) и Apple са достигнали прага от $3 трилиона. Докато пазарната стойност на Apple междувременно спада, тази на Microsoft остава около $3.20 трилиона.

29.05.2024 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.