НАЧАЛО Други

NYDIG уволнява една трета от персонала си

октомври 15, 2022 11:49 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
NYDIG уволнява една трета от персонала си

От компанията за услуги в областта на Биткойн - NYDIG са съкратили около 100 души, според източници запознати с въпроса.

През последните няколко седмици фирмата е съкратила около 30% от персонала. Съкращенията са продължавали няколко седмици, съгласно един от източниците.

Коментар на бивш служител от NYDIG:

Това е като манталитет на търговско бюро, където никой не говори с никого. Можеш да изчезнеш и никой няма да разбере в продължение на месеци.

От NYDIG отказаха да коментират случилото се.

Към края на 2021 г. NYDIG набра $1 милиард финансиране, за да изгради платформа за Биткойн от институционален клас. Очакванията бяха платформата да се свърже с кредитни съюзи и банки, предоставяйки безпрецедентен достъп до BTC за голяма част от банковите клиенти на дребно. Компанията брандира начинанието „Биткойн за всички“.

След като от NYDIG набраха средствата крипто пазарът се разклати. Биткойн падна до под $20,000 за токен, което представлява спад от 70% спрямо историческия връх на актива от $67,500 през ноември 2021.

Размествания в състава на NYDIG

От части уволненията идват на фона на размествания в ръководството. В началото на октомври от компанията обявиха, че главният изпълнителен директор Робърт Гутман и президентът Ян Жао ще се оттеглят и ще се върнат в Stone Ridge Holdings Group, компанията майка на NYDIG.

Те профукаха всички тези пари, разказвайки историята, че ще доведат Биткойн до масите. Основната им стратегия беше провалена.

Уволненията идват и на фона на размествания в ръководството. В началото на октомври компанията обяви, че главният изпълнителен директор Робърт Гутман и президентът Ян Жао ще се оттеглят и ще се върнат в Stone Ridge Holdings Group, компанията майка на NYDIG.

Теджас Шах и Нейт Конрад са двамата изпълнителни директори в NYDIG, които ще заемат съответно длъжностите главен изпълнителен директор и президент.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Tether прави значителни промени в резервите си


Уволнения в други компании

В последно време уволненията в крипто сферата не са нещо необичайно. Според източници това е най-новият предвестник на проблемите на пазарите на криптовалути, но не е задължително съкращенията да са най-добрият вариант за компаниите.

През юни за първи път Gemini Trust Co., крипто борса, създадена от двамата братя Тайлър и Камерън Уинкълвос, обяви съкращение на персонала с 10% поради общия спад в индустрията.

Месец по-късно Coinbase Global Inc. обяви съкращаване на персонала с приблизително 1,100 души, съгласно оповестяване пред Комисията по ценните книжа и борсите. Преди това компанията обяви отмяна на предложения за работа и замразяване на наемането на служители.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Alameda са инвестирали сериозна сума в майнинг компанията Genesis

Alameda Research, фирмата за търговия, тясно свързана с изпадналата в затруднение борса FTX, е инвестирала $1.15 милиарда в крипто миньора Genesis Digital Assets.

декември 4, 2022 11:43 1 мин. четене

Вижте 3-те най-важни истории в крипто от изминалата седмица

Сривът на криптоборсата FTX продължава да отеква в индустрията – продължаваме да виждаме новини и развития около това ключово събитие. 

декември 4, 2022 7:50 1 мин. четене

Клиентите на крипто борсата Gemini изложени на риск

Крипто борсата Gemini изглежда е последната жертва на каскадния ефект, породен от срива на FTX, последвана от неблагоприятни ефекти за BlockFi, Genesis и Digital Currency Group (DCG).

декември 3, 2022 18:24 1 мин. четене

„Заблуденият“ Банкман-Фрийд „ще прекара време в затвора“ – М. Новограц

Новограц заклейми бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд като „заблуден“ в неотдавнашно интервю за CNBC.

декември 3, 2022 16:50 1 мин. четене