НАЧАЛО Алткойни

Tether прави значителни промени в резервите си

октомври 14, 2022 15:07 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tether прави значителни промени в резервите си

Tether, емитентът на най-голямата в света стабилна монета, съобщи в блог публикация, че е намалил наличностите си от краткосрочни корпоративни облигации до нула и ги е заменил с държавни ценни книжа на правителството на САЩ.

Tether е емитент на стабилната монета USDT – токен, за който се твърди, че е обвързан 1:1 с щатския долар. Поради споразумение от февруари 2021 г. с главния прокурор на щата Ню Йорк, Tether е задължена да публикува тримесечни отчети за резервите си, а отчетът разкрива, че тя е имала около 50% резерв, подкрепен от краткосрочни корпоративни ценни книжа, което се счита за високорисков актив.

През септември 2021 г. Tether започна да намалява притежаваните от компанията корпоративни облигации.

Стабилните монети са криптовалути, чиято стойност е обвързана с тази на базов актив, като например щатския долар, чрез държане на активи, еквивалентни или по-големи от общата пазарна капитализация на криптовалутата. USDT има пазарна капитализация от около $68 милиарда, според данни на CoinMarketCap.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето колко ще продължи настоящия мечи пазар, според Майк Новограц


Държавните (общинските) облигации се възприемат като по-стабилни от корпоративните ценни книжа, които са краткосрочни дългови продукти, които компаниите емитират, за да увеличат финансирането си.

Tether заяви в своята блог публикация, че този ход е стъпка към “по-голяма прозрачност и доверие”.

През февруари 2021 г. Tether постигна споразумение за $18.5 милиона и оповестяване на месечните резерви с главния прокурор на щата Ню Йорк, тъй като последният съди първия за недостатъчни резерви за поддържане на стабилната валута.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Токенът на Twitter бота $JIM скочи с над 100% за 24 часа, Wall Street Memes ще го последва?

В инвеститорския свят се появи нов участник- $JIM (и той не е Джим Кери). Този токен, създаден от Twitter бота Jim, привлече вниманието на инвеститорите с невероятния си ръст от 106.85% в рамките на последните 24 часа.

юни 8, 2023 21:35 4 мин. четене

Пазарите са бичи настроени след сделката за тавана на дълга на САЩ, намерете най-добрите сделки с тази AI криптовалута

Неотдавнашното обявяване на предварителна сделка между Белия дом и Камарата на представителите на републиканците за повишаване на тавана на дълга на Съединените щати предизвика бичите настроения обратно на пазара. 

юни 8, 2023 21:25 5 мин. четене

Докато цените на криптовалутите се сриват, Collateral Network (COLT) отбелязва 40% скок

Въпреки цялостния спад в цените на криптовалутите, Collateral Network (COLT) се противопостави на тенденцията, като отбеляза забележителен 40% скок в стойността.

юни 8, 2023 21:10 3 мин. четене

9 най-добри безплатни сайтове за облачен майнинг на криптовалута – Дневен пасивен доход

Перспективата за добив на монети в замяна на пасивен доход привлича много участници от крипто пазара. В традиционния смисъл на думата добив обаче е необходимо скъпо оборудване и много енергия. Затова сега хората все по-често преминават към облачен майнинг.

юни 8, 2023 19:30 7 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.