Home

Tether прави значителни промени в резервите си

14.10.2022 15:07 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tether прави значителни промени в резервите си

Tether, емитентът на най-голямата в света стабилна монета, съобщи в блог публикация, че е намалил наличностите си от краткосрочни корпоративни облигации до нула и ги е заменил с държавни ценни книжа на правителството на САЩ.

Tether е емитент на стабилната монета USDT – токен, за който се твърди, че е обвързан 1:1 с щатския долар. Поради споразумение от февруари 2021 г. с главния прокурор на щата Ню Йорк, Tether е задължена да публикува тримесечни отчети за резервите си, а отчетът разкрива, че тя е имала около 50% резерв, подкрепен от краткосрочни корпоративни ценни книжа, което се счита за високорисков актив.

През септември 2021 г. Tether започна да намалява притежаваните от компанията корпоративни облигации.

Стабилните монети са криптовалути, чиято стойност е обвързана с тази на базов актив, като например щатския долар, чрез държане на активи, еквивалентни или по-големи от общата пазарна капитализация на криптовалутата. USDT има пазарна капитализация от около $68 милиарда, според данни на CoinMarketCap.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето колко ще продължи настоящия мечи пазар, според Майк Новограц


Държавните (общинските) облигации се възприемат като по-стабилни от корпоративните ценни книжа, които са краткосрочни дългови продукти, които компаниите емитират, за да увеличат финансирането си.

Tether заяви в своята блог публикация, че този ход е стъпка към “по-голяма прозрачност и доверие”.

През февруари 2021 г. Tether постигна споразумение за $18.5 милиона и оповестяване на месечните резерви с главния прокурор на щата Ню Йорк, тъй като последният съди първия за недостатъчни резерви за поддържане на стабилната валута.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Набира ли DogWifHat инерция и може ли да се насочи към нови върхове?

DogWifHat (WIF) се очертава като важен меме токен, който скочи от $1.60 до над $2.80 за малко повече от седмица, с потенциал да достигне $3.50 и повече.

23.07.2024 22:00 2мин. четене

Очаква се рали за XRP, тъй като инвестициите на китовете се увеличават

Наскоро XRP показа признаци на потенциален пробив след дълъг период на ценова стабилност, като инвеститорите очакват евентуално покачване над $0.60.

23.07.2024 20:30 1мин. четене

Анализатор прогнозира, че Avalanche ще последва скока на Solana – ето каква е целта му

Известен крипто анализатор прогнозира, че Avalanche (AVAX), конкурент на Етериум (ETH), ще отрази неотдавнашното възходящо движение на Solana (SOL).

23.07.2024 20:00 1мин. четене

Всички стари криптовалути ще се появят на Уолстрийт според експерт

По време на участието си в предаването Squawk Box на CNBC крипто експертът Антъни Помплиано сподели прозренията си за потенциалния приток на средства в спот Етериум ETF.

23.07.2024 18:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.