НАЧАЛО Алткойни

Tether прави значителни промени в резервите си

октомври 14, 2022 15:07 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tether прави значителни промени в резервите си

Tether, емитентът на най-голямата в света стабилна монета, съобщи в блог публикация, че е намалил наличностите си от краткосрочни корпоративни облигации до нула и ги е заменил с държавни ценни книжа на правителството на САЩ.

Tether е емитент на стабилната монета USDT – токен, за който се твърди, че е обвързан 1:1 с щатския долар. Поради споразумение от февруари 2021 г. с главния прокурор на щата Ню Йорк, Tether е задължена да публикува тримесечни отчети за резервите си, а отчетът разкрива, че тя е имала около 50% резерв, подкрепен от краткосрочни корпоративни ценни книжа, което се счита за високорисков актив.

През септември 2021 г. Tether започна да намалява притежаваните от компанията корпоративни облигации.

Стабилните монети са криптовалути, чиято стойност е обвързана с тази на базов актив, като например щатския долар, чрез държане на активи, еквивалентни или по-големи от общата пазарна капитализация на криптовалутата. USDT има пазарна капитализация от около $68 милиарда, според данни на CoinMarketCap.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето колко ще продължи настоящия мечи пазар, според Майк Новограц


Държавните (общинските) облигации се възприемат като по-стабилни от корпоративните ценни книжа, които са краткосрочни дългови продукти, които компаниите емитират, за да увеличат финансирането си.

Tether заяви в своята блог публикация, че този ход е стъпка към „по-голяма прозрачност и доверие“.

През февруари 2021 г. Tether постигна споразумение за $18.5 милиона и оповестяване на месечните резерви с главния прокурор на щата Ню Йорк, тъй като последният съди първия за недостатъчни резерви за поддържане на стабилната валута.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Нови съмнения за Tether (USDT) тревожат крипто общността

Покрай скорошните събития около FTX много хора подлагат устойчивостта на сферата под съмнение като Tether отново са на фокус.

декември 4, 2022 20:10 1 мин. четене

Активното развитие на Cardano (ADA) може да е разковничето за бъдещето на проекта

От Santiment разкриха, че Cardano (ADA) е начело на списъка с развойна дейност през последните 30 дни. Така актива изпревари криптовалути като Polkadot (DOT) и Етериум (ETH). 

декември 4, 2022 19:14 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене

Ето кога Chainlink стартира стейкинг функцията си

Стейкинг функцията на Chainlink ще стартира в основната мрежа на Етериум на 6 декември. Дали това, че периода на заключване на стейкнатите токени е напълно прозрачен ще помогне на Chanlink (LINK) да се конкурира със стейкинга на Етериум, все още не е ясно.

декември 3, 2022 22:05 1 мин. четене