НАЧАЛО Други

Очакват се още съкращения, според директор на Coinbase

юни 19, 2022 15:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Очакват се още съкращения, според директор на Coinbase

На фона на множеството съкращения главният директор по политиките в Coinbase Фариар Ширзад призна, че в бъдеще може да се стигне до допълнителни съкращения като част от дългосрочен план за "отговорно управление на компанията".

Говорейки на конференцията „The Next Web“ на Financial Times в Амстердам вчера, висш ръководител в Coinbase обяви, че може да има още съкращения на работни места, като същевременно отбеляза:

Не го предвиждаме в момента.

Преди седмица листнатата на Nasdaq Coinbase Global, Inc. обяви съкращаване на персонала с приблизително 1,100 души, съгласно оповестяване пред Комисията по ценните книжа и борсите. Преди това компанията обяви отмяна на предложения за работа и замразяване на наемането на служители. 

Главният изпълнителен директор Брайън Армстронг написа в блог публикация, че решението за съкращаване на персонала идва на фона на заплахите от рецесия.

През изминалите криптозими приходите от търговия (нашият най-голям източник на приходи) са намалявали значително„, пише Армстронг.

Той също така заяви, че един от начините, по които компанията е оцеляла в предишните криптозими, е бил да намали разходите.

Като компания, чийто бизнес се опира до голяма степен на търговските дейности на потребителите, Coinbase разкри $429.7 милиона загуба през май за първото тримесечие, като цената на акциите ѝ се понижи до $51 от пика от $429.54, преживян малко след първичното публично предлагане през 2021 г. Gemini, BlockFi, Crypto.com и Robinhood Markets също съкратиха работната си сила.

Coinbase е една от многото криптокомпании, които съкращават персонал

Пазарът на криптовалути беше „разгромен“ през последните шест месеца, като Биткойн (BTC) спадна с почти 70% от пика си от около $69,000 през ноември миналата година до под $20,000 към момента на писане на статията. От по-широкия криптопазар бяха заличени над $2 трилиона, като към момента на публикуване кумулативната пазарна капитализация е $886 милиарда според данни от CoinMarketCap.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще продължи срива си под $20,000, твърдят анализатори

Съкращаването на персонала на Coinbase означава, че тя е една от многото компании за криптовалути, които трябваше да затегнат коланите си през трудния месец и половина, започнал с краха на стабилната валута TerraUSD, който струваше на инвеститорите $40 милиарда. Криптозаемодателят Celsius едностранно замрази тегленията, суаповете и обмените по-рано този месец, а друг заемодател Babel Finance спря тегленията и суаповете на 17 юни 2022 г.

Много, много трудна среда

Въпреки загубата си през първото тримесечие Coinbase е уверена, че ще изпълни прогнозите си за второто тримесечие. Въпреки че компанията функционира в „много, много трудна среда„, Ширзад заяви, че компанията е направила това, което е в неин най-добър интерес в дългосрочен план.  

Говорейки за настроенията на служителите в компанията след неотдавна изтекла петиция на служителите, в която се критикуват висшите ръководители на борсата, Ширзад отбеляза:

Ако хората не са доволни в компанията, те очевидно имат възможност да изкажат някакви конкретни опасения, които имат… Но също така, ако това не е подходящо за тях, тогава, знаете, има много други места, където те също могат да се възползват от техните таланти.

Изявлението му наподобява туит на Армстронг, който прикани служителите, които нямат доверие в ръководния екип, да „Напуснат и да си намерят компания, в която да работят и в която вярват“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене