НАЧАЛО Други

Крипто борсата Gemini ще съкрати 10% от персонала си

юни 5, 2022 11:06 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто борсата Gemini ще съкрати 10% от персонала си

За първи път Gemini Trust Co., крипто борса, създадена от двамата братя Тайлър и Камерън Уинкълвос, обяви съкращение на персонала с 10% поради общия спад в индустрията.

Gemini е базирана в САЩ регулирана крипто борса, създадена през 2014 г., предоставяща услуги на своите клиенти за търговия с дигитални валути, включително Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други. Компанията взе трудно решение, затвори всички физически офиси и приложи съкращения на работни места, за да преодолее настоящите предизвикателства в индустрията.

Страницата в LinkedIn на Gemini показва повече от 1,000 служители. Това може да означава, че са съкратени до 100 работни места, според изявлението им, публикувано в блога на компанията. 

На 2 юни 2022 г. близнаците Уинкълвос изпратиха бележка до персонала си за съкращения на работни места, очертавайки значителен спад в цените на криптовалутите, геополитическата нестабилност и бавното развитие като водещи причини за упадъка на крипто пространството. Братята Уинкълвос отбелязаха;

Това е мястото, където се намираме сега, във фазата на свиване, която се установява в период на застой – това, което нашата индустрия нарича „крипто зима“. Всичко това се усложнява допълнително от настоящите макроикономически и геополитически сътресения. Ние не сме единствените.

Bloomberg съобщава, че Gemini планира да реорганизира компанията в подготовка за идващата крипто зима. Близнаците Уинкълвос казаха, че фирмата ще се съсредоточи върху критични продукти, които й помагат да постигне мисията си; Bloomberg обаче не разкри никаква информация за основните си продукти. Тяхната основна цел е да дадат възможност на клиентите да влязат в нова ера на финансова, творческа и междуличностна свобода.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Глобалната икономика напомня на 70-те години, твърди Бил Смийд

Близнаците Уинкълвос обявиха, че планират да се съсредоточат единствено върху предоставянето на услуги за тези продукти, които са критични за тяхната мисия. Те твърдят, че текущите пазарни условия „вероятно ще продължат известно време“.

В момента компанията изброява 70 отворени роли на своя уебсайт, вариращи от софтуерни инженери или продуктови мениджъри до юристи. Не е ясно обаче дали компанията ще продължи да наема на свободни работни позиции.

Всички тези служители, засегнати от съкращаването на работните места, ще получат покана за онлайн среща относно пакетите за раздяла и ползите за здравеопазване, предоставени от компанията. Gemini посочиха, че това решение е критично и показаха най-висок приоритет да се отнасят към съкратените служители с пълно уважение и доброта. В бележката се посочва:

Днес беше тежък ден, но такъв, който ще направи Gemini по-добра в дългосрочен план.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене