НАЧАЛО Други

БРИКС: Съюзът готов да открие централна банка за единна валута на държавите-членки

05.05.2024 9:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Съюзът готов да открие централна банка за единна валута на държавите-членки

Съобщава се, че икономическият съюз БРИКС полага основите за създаването на собствена централна банка, която да емитира единна валута.

Според руския заместник външен министър Сергей Рябков създаването на такава банка е неразделна част от евентуалното въвеждане на валута на БРИКС.

Рябков отправи запитвания относно напредъка на проекта за обща валута на БРИКС по време на неотдавнашна дискусия с РИА Новости. Той очерта предизвикателствата и ключовите стъпки, необходими за нейното развитие.

През изминалата година дискусиите в рамките на алианса БРИКС се съсредоточиха върху разработването на обща валута, която да подкрепи усилията за дедоларизация. Появиха се обаче опасения относно сроковете за реализацията му.

В изказването си Рябков подчерта необходимостта от създаване на централна банка като предпоставка за емитиране на обща валута. Той подчерта значението на създаването на единен емисионен център и прилагането на общ базов дисконтов процент.

Въпреки че призна неотдавнашното разширяване на алианса, Рябков подчерта необходимостта от по-нататъшна готовност и подготовка, преди да се заеме с подобни новаторски инициативи. Като призна сложността на проекта, той подчерта, че отлагането не е равносилно на изоставяне.

Докато дава яснота относно статута на проекта, Рябков отново подчерта важността на създаването на централна банка. Той обаче предупреди, че значителни развития от този характер изискват време и внимателно обсъждане, намеквайки за ускорен график за напредък, без да уточнява точни срокове.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance обяви, че добавя нови двойки за спот търговия

Binance обяви добавянето на нови двойки за търгуване и разширяването на услугите си за ботове за търговия с цел подобряване на възможностите за трейдинг и увеличаване на обхвата на опциите на Binance Spot.

23.05.2024 0:00 1 мин. четене

Binance разкри инвестиция в децентрализирана борса от втори слой

Подразделението за рисков капитал на водещата по обем на търговия борса за криптовалути в света представи нова инвестиция в протокол за децентрализиран обмен (DEX).

22.05.2024 23:00 2 мин. четене

Web3 социална медия набира финансиране в размер на $150 милиона

Екипът, който стои зад Web3 платформата за социални медии Farcaster, е набрал $150 милиона финансиране, ръководено от Paradigm, с участието на A16z crypto, Haun Ventures, USV, Variant, Standard Crypto и други.

22.05.2024 21:30 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.