НАЧАЛО Алткойни

Най-лошо представилите се криптовалути за 2022 г.

декември 29, 2022 7:02 4 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-лошо представилите се криптовалути за 2022 г.

В тази статия ще разгледаме кои са най-лошо представящите се криптовалути през календарната 2022 г. сред 100-те най-големи актива по пазарна капитализация.

На фона на пазарните сътресения и сериозните макроикономически фактори, криптопазарите понесоха тежък удар.

Вече разгледахме кои са най-добре представилите се криптовалути през 2022 г. Сега е време да се насочим към най-лошо представилите се през настоящата година.

Terra (LUNA)

Terra се превърна в един от най-големите провали в крипто сектора, след като пазарната оценка на актива се срина с 99.99% през май. Всичко започна с имплозията на алгоритмичната стабилна монета TerraUSD (UST) на Terra, отбелязвайки един от най-големите крахове в историята на криптоиндустрията.

Имплозията на Terra накара нейния основател До Куон да предложи форк, за да съживи проекта. В крайна сметка Terra премина през разделяне на мрежата, като старата верига продължи да съществува като Terra Classic, а новата – като Terra 2.0.

Към момента на писане на статията пазарната капитализация на криптовалутата е $604 милиона.

Luna Classic (LUNC) скочи с почти 100% след стартирането си в края на май 2022 г., докато LUNA (LUNA2) спадна с около 40% за същия период.

FTX Token (FTT)

Управляваната от Сам Банкман-Фрийд криптоборса FTX се срина главоломно след поредица от скандали, които доведоха до обявяване в несъстоятелност.

FTT – токена на FTX – се срина след като се сблъска с криза на ликвидността през ноември.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Биткойн: Може да предстои обрат на тренда – ето защо


Токенът продължава да се търгува на няколко борси, но е съпътстван от слаба ликвидност и обем. Технически той е „мъртъв“, като се има положението на FTX.

Пазарната капитализация на актива възлиза на $307 милиона.

Solana (SOL)

Цената на Solana (SOL), блокчейн протокол от първи слой, се срина с 93.35% от началото на годината поради поредица от лоши новини през 2022 г. Това включва шест прекъсвания на мрежата през 2022 г., хакване на базиран на Solana портфейл на стойност $200 милиона, миграцията на NFT проектите и асоцииране на Solana с FTX.

Появиха се още лоши новини под формата на обвинения, че Solana не е толкова децентрализирана, колкото твърди, в резултат на което SOL е един от най-зле представилите се дигитални активи през настоящата година.

Пазарната оценка на проекта към момента на писане на статията е $4.11 милиарда.

Axie Infinity (AXS)

Axie Infinity (AXS) служи предимно като токен за управление на мрежата на Axie Infinity, екосистемата на едноименната play-to-earn (P2E) игра. Той действа и като платежно средство на пазара на Axie Infinity, където могат да се купуват незаменяеми токени (NFT) в играта.

През 2022 г. пазарът на AXS последователно бележи тенденция към понижение поради недостатъчната активност на играчите (което понижава търсенето на токени). Хакът за $650 милиона на страничната верига на Axie Infinity, Ronin, в края на март и опасенията около отключването на 8% от предлагането през октомври също допринесаха за мрачните настроения сред инвеститорите.

AXS е спаднала с приблизително 93% от началото на годината, превръщайки се в един от най-зле представящите се активи на настоящия мечи пазар.

В момента Axie Infinity има пазарна капитализация от $775 милиона.

The Sandbox (SAND)

Подобно на Axie Infinity, The Sandbox е виртуална платформа, в която потребителите могат да създават, притежават и печелят от своите геймърски умения, използвайки NFT и криптовалутата SAND, функционалния (ютилити) токен на платформата. Но въпреки първоначалния успех, платформата вече има по-малко от 500 уникални потребители, според данни на DappRadar.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: „Продавайте вашият Биткойн“ – Питър Шиф


По-ниската посещаемост е повлияла на търсенето на SAND на спот борсите, което от своя страна е довело до спад на цената му с 93.50% от началото на годината, както е показано по-долу. Други фактори, стоящи зад спадащия интерес, включват общата липса на търсене на по-рискови активи в среда на по-високи лихвени проценти.

Пазарната капитализация на The Sandbox възлиза на $690 милиона към момента на писане на статията.

Други токени, които поевтиняха с повече от 90% от началото на годината са Fantom (FTM), Avalanche (AVAX), Algorand (ALGO), Decentraland (MANA), BitTorrent (BTT) и други.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Solana (SOL): Кит прехвърля стотици милиони след значително обявление

Между два неидентифицирани портфейла е извършен огромен трансфер на токени Solana (SOL), след като Solana си е осигурила сътрудничество със софтуерния гигант Brave.

февруари 9, 2023 9:09 2 мин. четене

Големите инвеститори се насочват към Биткойн

CoinShares, мениджър на цифрови активи, съобщи, че институционалните инвеститори влагат пари в Биткойн (BTC) и други цифрови активи за четвърта поредна седмица.

февруари 9, 2023 7:00 1 мин. четене

Този алткойн нарасна с над 140% за последните 30 дни – каква е причината?

ImmutableX (IMX) поскъпна с около 140% през последните тридесет дни. Дали е възможно подобренията на мрежата да са допринесли за това?

февруари 8, 2023 19:00 1 мин. четене

Защо цената на The Graph (GRT) е в такъв възход?

The Graph (GRT) се представя изключително добре днес след освобождаване на заключени токени и тяхното прехвърляне. Според анализатори на веригата екипът също така е изпращал големи количества токени към Coinbase.

февруари 8, 2023 18:00 2 мин. четене