НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Може да предстои обрат на тренда – ето защо

декември 28, 2022 12:26 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Може да предстои обрат на тренда – ето защо

Трейдър и анализатор, известен с това, че предвиди срива на криптопазара миналата година, сподели интересно наблюдение. 

Той твърди, че Биткойн (BTC) показва исторически признаци на възходящо движение.

Анализаторът, подвизаващ се под псевдонима „Dave the Wave“ (Дейв Вълната), каза в Twitter, че индикаторът за конвергенция и дивергенция на пълзящата средна (MACD) на Биткойн е на ниво, което в миналото е предшествало периоди на подем.

Някак си се чувствам задължен да пусна някои графики в пространството след [всичките негативни нагласи], които виждате.

Не губете от поглед голямата картина.

Седмичният MACD на BTC достигна същото по-ниско ниво. Преди това той [започна да набира значителна инерция] от това ниво.

bitcoin us dollar chart

Трейдърът също така коментира продължителността на циклите на Биткойн. Той сподели графика, в която се посочва, че на всеки четири години, като се започне от 2014 г., януари бележи началото на низходящ тренд, който достига дъното си почти точно една година по-късно. Това намеква, че той очаква да видим завръщане към по-динамичен пазар в тенденция за възход в рамките на първите месеци на 2023 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: SEC започва да преследва крипто компаниите по-стриктно – Гари Генслер


Какво е индикаторът за конвергенция и дивергенция на пълзящата средна (MACD)?

MACD (Moving Average Convergence Divergence) е инструмент за технически анализ, който се използва за измерване на силата на тенденцията и за идентифициране на потенциални обрати в нея. 

Той се базира на идеята, че връзката между две пълзящи средни на цената на даден актив може да се използва за идентифициране на тенденции и вземане на решения.

Индикаторът MACD се състои от три компонента:

  1. Линията MACD: Това е разликата между две експоненциални пълзящи средни (EMA) на цената на актива, обикновено 12-дневна и 26-дневна.
  2. Сигнална линия: Това е ЕМА на линията MACD, обикновено 9-дневна.
  3. Хистограма на MACD: Това е разликата между линията на MACD и сигналната линия, изобразена като бар-диаграма над и под нулева линия.

Индикаторът MACD обикновено се изобразява като графика с линията MACD, сигналната линия и хистограмата. Използва се за определяне на тенденции и за генериране на сигнали за покупка и продажба. Например бичото пресичане (когато линията MACD пресича над сигналната линия) често се разглежда като сигнал за покупка, докато мечото пресичане (когато линията MACD пресича под сигналната линия) често се разглежда като сигнал за продажба.

Индикаторът за конвергенция и дивергенция на пълзящата средна се използва широко от техническите анализатори и се счита за надежден индикатор за тенденции и техният обрат. Важно е обаче да се отбележи, че трябва да се използва заедно с други инструменти за технически анализ и не трябва да се разчита само на него.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Има ли Етериум по-голяма перспектива за растеж от Биткойн?

Според проучване около 60% от инвеститорите смятат, че перспективите за растеж на Етериум (ETH) са по-убедителни в сравнение с Биткойн (BTC).

януари 31, 2023 9:03 2 мин. четене

Биткойн: Какви са настроенията на пазара в момента?

С края на януари инвеститорите започват да проявяват признаци на алчност към криптовалутите, каквито не са наблюдавани от повече от година, по данни на Coinglass.

януари 31, 2023 7:01 2 мин. четене

Биткойн: „Очаква ни дълга година“, твърди Б. Коуен

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен разгледа историческото движение на цената на Биткойн (BTC) с цел да разбере какво може да предстои.

януари 30, 2023 20:00 2 мин. четене

Ще има тест за Биткойн преди да се изстреля – макроикономически експерт

Икономическият експерт Лин Олдън твърди, че макроикономическите условия подсказват за по-нататъшни ръстове на Биткойн (BTC) през следващите няколко месеца.

януари 30, 2023 14:10 2 мин. четене