НАЧАЛО Биткойн

„Продавайте вашият Биткойн“ – Питър Шиф

декември 27, 2022 17:15 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
„Продавайте вашият Биткойн“ – Питър Шиф

Икономистът Питър Шиф каза на инвеститорите в Биткойн да разпродадат притежаваните от тях активи. Той продължава да е твърд противник на криптовалутата, която според него няма стойност.

Последният му съвет към инвеститорите идва точно на Коледа, когато пазарите са в затишие.

Време за продажба на Биткойн?

Като се обърна към Twitter, Питър Шиф публикува това, което нарече свой „коледен подарък“ за инвеститорите в Биткойн.

Той сподели и графика, която показва тенденцията на дигиталния актив през последните шест месеца, в подкрепа на твърдението му. Тя демонстрира, че ниво на подкрепа се е превърнало в съпротива.

Шиф заяви, че графиката сочи, че „Биткойн е много по-близо до тавана си, отколкото до дъното„. Поради това той е на мнение, че има малък или никакъв потенциал за възстановяване на дигиталния актив, като вместо това той очаква спад и посъветва инвеститорите да продават, тъй като това е „умният ход“.

Както се очакваше, туитът на Шиф беше посрещнат с негодувание от страна на инвеститорите в BTC, тъй като той от години прави подобни прогнози и от години греши.

Един от водещите коментари под публикацията беше на потребител, който заяви, че коментарите на икономистът, са „основен сигнал за покупка от Питър Шиф“.

Друг потребител публикува скрийншот на един от туитовете на Шиф от 2018 г., в който той предупреждава, че покупката на Биткойн на цена $3,800 е лоша идея. Три години след този туит BTC достигна историческия си връх от близо $69,000, което е повече от 15 пъти над цената, на която Шиф предупреждава инвеститорите да не го купуват.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще изненада инвеститорите следващата година


Шиф за регулирането на криптовалутите

В друг туит Шиф говори за настоящия климат около крипторегулацията. След срива на FTX властите разширяват усилията си да регулират криптоиндустрията, за да я направят по-безопасна за инвеститорите, но икономистът смята, че всичко това е напразно. Той призовава инвеститорите да продадат криптовалутите си, защото това е единственият начин да останат в безопасност.

Мнозина твърдят, че правителството трябва да регулира крипто, за да могат хората да бъдат сигурни, че парите им ще бъдат в безопасност. Правителството не може да направи нищо, за да направи инвестирането в криптовалути безопасно. Единственото безопасно нещо, което можете да направите с крипто, е да го продадете. Но това просто прехвърля загубата ви на някой друг.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

3 Отговори на “„Продавайте вашият Биткойн“ – Питър Шиф”
  1. Станимир от Ст. Загора,

    Да братя, помните ли, когато ви казваха да купувате на 60 000. Сега продавате на 17 000. И какъв си ти да подвешдаш хората с думата братя бе цървул малоумен.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене

Биткойн може да стигне до $35,000 преди корекция – според икономист

Известния икономист Алекс Крюгер изрази бичи настроения по отношение на Биткойн (BTC), заявявайки, че актива може да направи масивно рали през 2023 г.

януари 27, 2023 19:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

Goldman Sachs: Биткойн e най-добре представящия се актив в света

Въпреки фалитите и спада на цените на повечето криптовалути, на които крипто сектора стана свидетел през 2022 г. банковият гигант Goldman Sachs класира Биткойн като най-добре представящия се актив в света през тази година.

януари 27, 2023 17:35 1 мин. четене